.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

TIP of the day : Κάντε να εμφανίζεται το μενού τερματισμού όποτε πατάτε το κουμπί τροφοδοσίας.

Το θέμα αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε εκείνους που έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι και , όντας περίεργα, πατάνε όποιο κουμπί βρουν μπροστά τους. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Windows, αν πατήσουμε το κουμπί τροφοδοσίας (Power Button) ο υπολογιστής ή σβήνει ή πέφτει σε Stand By. Το να πέφτει σε Stand by το καταπίνουμε μιας και οποιαδήποτε εργασία ή πλοήγηση στο Internet δε θα χαθεί. Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που σβήσει το PC , που είναι και η προεπιλεγμένη ενέργεια σε περίπτωση που πατηθεί το Power Button; Η λύση έρχεται στις ακόλουθες γραμμές...

Αυτό που θα κάνουμε θα έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται το μενού τερματισμού κάθε φορά που θα πατιέται το Power Button ενώ λειτουργούν τα Windows. Κατά τη διάρκεια δηλαδή που δουλεύουμε και πατηθεί το κουμπί τροφοδοσίας, αντί να σβήσει ο υπολογιστής, θα εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο που θα ρωτάει τι θέλουμε να κάνουμε.

Ξεκινάμε κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στην επιφάνεια εργασίας (όχι πάνω σε κάποιο εικονίδιο) και επιλέγουμε κάτω κάτω "Ιδιότητες" ("Properties"). Ανοίγει το παράθυρο "Ιδιότητες: Οθόνη" ("Display Properties") και κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Προφύλαξη Οθόνης" ("Screen Saver"). Στην καρτέλα αυτή πατάμε το κουμπί "Ρυθμίσεις" ("Power") που βρίσκεται κάτω δεξιά όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.




Πατώντας το παραπάνω κουμπί ανοίγει ένα νέο παράθυρο. Σε αυτό το νέο παράθυρο κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Για Προχωρημένους" ("Advanced"). Στην καρτέλα αυτή, κάτω κάτω, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τι θα γίνει αν πατήσουμε το Power Button.




Οι επιλογές που έχουμε είναι πέντε:

1)Να μην γίνει τίποτα.
2)Να ερωτηθούμε τι να γίνει.
3)Να πέσει σε Stand by.
4)Να πέσει σε Hibernate.
5)Να σβήσει.

Σαν προεπιλογή συνήθως είναι να σβήνει το PC. Αλλάζουμε σύμφωνα με αυτό που θέλουμε να συμβαίνει, κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.


1 σχόλια:

ox_to_kefali_mu είπε...

emmmmmm.... afto se windows 7 den ginetai e?

Δημοσίευση σχολίου