.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πρόβλημα σε PC : Όποτε γουστάρει σβήνει

Η επίλυση του προβλήματος ήταν σχετικά εύκολη, αλλά δημοσιεύουμε όλη την ιστορία , περισσότερο για τα συμπτώματα που παρουσιάζονταν. Η ιστορία ξεκινάει όταν μας έφεραν ένα PC λέγοντάς μας πως έσβηνε όποτε του ερχόταν. Μπορεί να έσβηνε ενώ ήταν στα Windows, μπορεί να έσβηνε και πριν καν εμφανιστεί το logo των Windows (το δεύτερο συνέβη ενώ βρισκόταν το PC στα χέρια μας). Θα λέγαμε πως σαν σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορα πράγματα. Από προβληματικές μνήμες μέχρι προβληματική συσκευή CD ή ακόμα και μητρική. Ωστόσο η διάγνωση ήταν άμεση λόγω ενός ιδιαίτερου χαρακτηριστικού...

Ακουγόταν ένας περίεργος ήχος μέσα από το τροφοδοτικό. Κάτι σαν "σφύριγμα" φιδιού. Κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε ένα βολτόμετρο και να μετρήσουμε την τάση σε κάθε έξοδο του τροφοδοτικού. Ωστόσο η ύπαρξη ενός δεύτερου τροφοδοτικού για δοκιμές (το οποίο λειτουργεί κανονικά) είναι πάντα η πιο εύκολη λύση.

Βάλαμε το τροφοδοτικό επάνω στο PC (αφού αποσυνδέσαμε το παλιό) και το θέσαμε σε λειτουργία. Ούτε παράξενοι ήχοι και κυρίως κανένα σβήσιμο όση ώρα είχαμε το PC αναμμένο. Όλα λειτουργούσαν άψογα!

Πόρισμα: Προβληματικό τροφοδοτικό
Λύση: Αγορά καινούριου τροφοδοτικού και αντικατάσταση του χαλασμένου.
Ώρα εργασίας: 15 λεπτά maximum

CASE CLOSED

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι το pc κανει επανεκκινηση μονο του?

Δημοσίευση σχολίου