.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ο καταραμένος ... Office! Πώς μεταφέρω από Excel σε Word;

Σε όλους έχει συμβεί να θέλουν να μεταφέρουν κάποια στοιχεία από το Excel στο Word, π.χ. μια λίστα οικονομικών στοιχείων. Είναι πανεύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, αρκεί να έχουμε υπόψη πως τα στοιχεία που θα μεταφερθούν θα εμφανίζονται μέσα σε πίνακα (άλλωστε αυτό θέλουμε κι εμείς). Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο αρχείο του Excel και να επιλέξουμε τα στοιχεία που θέλουμε να αντιγράψουμε (κρατάμε το αριστερό κουμπί του ποντικιού πατημένο και το σύρουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την επιλογή μας, κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε "Αντιγραφή"). Αφού το κάνουμε αυτό... ανοίγουμε ένα νέο αρχείο στο Word (ή και ένα ήδη υπάρχον), κάνουμε δεξί κλικ στο σημείο που θέλουμε να μπει ο πίνακας και επιλέγουμε "Επικόλληση".

Αμέσως βλέπουμε έναν πίνακα με τα στοιχεία που είχαμε επιλέξει προηγουμένως. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μορφοποιήσουμε τον πίνακα και να τον τροποποιήσουμε όπως θέλουμε εμείς.

Σε περίπτωση που θέλουμε να εκτυπώσουμε τη σελίδα αλλά δεν θέλουμε να φαίνονται οι γραμμές του πίνακα, επιλέγουμε όλο τον πίνακα, κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε "Περιγράμματα και Σκίαση" ("Borders and Shading"). Στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Περιγράμματα" ("Borders") και στην αριστερή στήλη κάνουμε κλικ στο "Κανένα" ("None"). Μπορεί στο πρόγραμμα να εμφανίζονται τα περιγράμματα , στην εκτυπωμένη σελίδα όμως δε θα φαίνεται τίποτα.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στο σημείο "μορφοποίηση-τροποποίηση" συναντώ πάντα δυσκολίες

Δημοσίευση σχολίου