.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Επιπλέον πληροφορίες για το στήσιμο τοπικού δικτύου από τον blackgoril

Βάζουμε κατευθείαν το θέμα χωρίς κανένα πρόλογο. Πολύ καλή δουλειά!

Για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο, θα χρειαστούμε μερικά πράγματα, τα οποία, ανάλογα με το πόσα PC έχουμε, ποικίλλουν.

• Αρχικά θέλουμε οπωσδήποτε κάρτα δικτύου. Στους σύγχρονους υπολογιστές βρίσκεται ενσωματωμένη πάνω στη μητρική με ταχύτητες 10/100/1000mbps.
Αν διαθέτουμε παλιούς υπολογιστές που δεν ενσωματώνουν κάρτες δικτύου, υπάρχουν στην αγορά έτοιμες λύσεις που θα καλύψουν μια θέση PCI στη μητρική μας.
• Πάμε στην καλωδίωση. Για την απευθείας σύνδεση 2 υπολογιστών θα χρειαστούμε ένα καλώδιο Cross-over Cat5 ενώ για παραπάνω από 2 υπολογιστές θα χρειαστούμε καλώδια Utp Cat 5e.
• Τέλος θα χρειαστούμε hub ή switch (ανάλογα με τις ανάγκες μας) για να βοηθήσει στη σωστή τοποθέτηση του δικτύου.


Έπειτα καθορίζουμε μερικά στοιχεία για το δίκτυό μας που είναι απαραίτητα.

1. Ποιος θα είναι ο server, δηλαδή ο υπολογιστής που θα παίζει το ρόλο του διαχειριστή και θα επιβλέπει τους υπόλοιπους. Είναι προτιμότερο αυτός ο υπολογιστής, αν δεν ανήκει στην κατηγορία των server PC, να έχει αρκετή μνήμη RAM και γρήγορη CPU, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ως επί των πλείστον για τη διευθέτηση και διαχείριση του δικτύου και όχι για άλλους σκοπούς (gaming κ.λπ.)

2. Έπειτα πρέπει να δώσουμε στους υπολογιστές ονόματα έτσι ώστε να τους ξεχωρίζουμε αμέσως, (π.χ. Server, pc1, download pc κ.λπ.).

3. Ακόμη, πρέπει να φροντίσουμε, τα όποια περιφερειακά χρησιμοποιούμε, να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση και να μην βάζουμε καλώδια χύμα στο χώρο μας.


Η συνέχεια ολόκληρου του άρθρου βρίσκεται εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου