.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το άσχετο της ημέρας: Καταρράκτης στην Αττική...;

Καλοί και χρυσοί οι υπολογιστές και οι ευκολίες που παρέχουν, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια βόλτα στη φύση ειδικά τώρα την Άνοιξη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και το άγχος, αλλά και να γνωρίσουμε μέρη που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας. Έχοντας αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε την αναζήτηση του περίφημου καταρράκτη που βρίσκεται στην Πεντέλη και τόσα χρόνια αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή "Ντράφι" και αν δεν γνωρίζεις την ύπαρξή του δύσκολα θα τον βρεις μιας και βρίσκεται σε σημείο που δεν πρόκειται να φανεί από τον δρόμο. Σίγουρα πολλοί από εσάς ίσως έχετε περάσει από δίπλα του.

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Κέντρο Αθήνας-Αττική οδός-Λεωφόρος Πεντέλης-Λεωφόρος Ελευθ. Βενιζέλου (συνέχεια της Πεντέλης)-Λεωφόρος Βασιλ. Γεωργίου (συνέχεια της προηγούμενης) - Οδός Φίλωνος - Όδος Καλισσίων - Λεωφόρος Αχαιών. Στη λεωφόρο Αχαιών βρίσκεται το σημείο που θα σταματήσει κάποιος για να πάει στον καταρράκτη. Δείτε παρακάτω τη διαδρομή από το google maps. Παραβλέψτε τα δύο πρώτα βήματα και θεωρείστε πως είστε ήδη στη Λεωφόρο Πεντέλης. Πριν το σημείο Β όπως κοιτάμε βρίσκεται ο καταρράκτης.




Για εκείνους που ξέρουν λίγο τη διαδρομή, το σημείο του καταρράκτη είναι μετά το δρόμο που πηγαίνει προς Νταού Πεντέλης. Δηλαδή, κατεβαίνοντας τη Λεωφόρο Αχαιών, περνάμε τη διακλάδωση της οδού Σοφοκλέους που στρίβει για Νταού Πεντέλης (υπάρχει πινακίδα) και λίγα μέτρα πιο κάτω (αφού περάσουμε κάθετα την οδό Θεμιστοκλέους στο δεξί μας χέρι) συναντάμε αριστερά ένα μικρό χωματόδρομο.




Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στην αρχή του χωματόδρομου (έτσι κι αλλιώς δεν περνάει αυτοκίνητο πιο κάτω), να περπατήσουμε λίγα μέτρα και θα δούμε τον καταρράκτη από κάτω. Μη σας ξεγελάει η εικόνα, είναι λίγο απότομη η κατάβαση. Το κακό είναι ότι εμείς καταφέραμε να κατέβουμε στο επάνω μέρος του καταρράκτη και όχι στη λίμνη που σχηματίζεται από κάτω. Πιθανότατα υπάρχει κάποιο μονοπάτι, αλλά δεν το βρήκαμε. Σίγουρα από την κάτω πλευρά είναι ακόμα πιο όμορφα.




Απ' ότι διαβάσαμε σε sites που ψάξαμε, το νερό είναι καθαρό και μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο στη λιμνούλα. Δεν παίρνουμε όρκο γι'αυτό μιας και οι βίλες που έχουν ξεφυτρώσει εκεί πάνω μάς έβαλαν σε σκέψεις για το πού ρίχνουν τα λύματα τους.

Αποφασίστε κάποια στιγμή να πάτε, αξίζει τον κόπο, ειδικά στο σημείο που σχηματίζεται λίμνη. Παρόλο που η γύρω περιοχή δεν έχει πυκνή βλάστηση και ψηλά δέντρα, στο σημείο αυτό θα το ξεχάσετε. Αν είστε τυχεροί όπως εμείς και αν δεν κάνετε φασαρία μπορεί να δείτε και καμιά αλεπού να κατεβαίνει να πιει νερό :)

Η αρχική εικόνα του θέματος είναι από τον συγκεκριμένο καταρράκτη και τη βρήκαμε στο Internet. Κάντε κλικ επάνω της.

Νεότερες "αποδράσεις" από το blog μας όταν επισκεφθούμε τις λίμνες της Πάρνηθας. Αν είστε ανυπόμονοι να μάθετε πού βρίσκονται, ψάξτε στο Google και θα τις βρείτε σίγουρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου