.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Βρε μ'αυτή τη Nova...

Η εταιρία Nova θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους κάποια πράγματα. Όσοι την επιλέγουν δεν την επιλέγουν ούτε για τις ταινίες που προβάλει , ούτε για τα ντοκυματέρ της, αλλά ούτε και για τις τσόντες της. Με όσα άτομα έχουμε μιλήσει έχουν πει το ίδιο πράγμα: Την επιλέγουν για τις μεταδόσεις των αθλητικών διοργανώσεων. Γιατί πώς να το κάνουμε κυρία Nova, κάποτε , εκεί που ο κοσμάκης δεν έδινε φράγκο για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, ήρθες εσύ και με τσαμπουκά απαίτησες να σε πληρώνουμε για να δούμε όσα μέχρι σήμερα βλέπαμε δωρεάν. Όλα τα άλλα είναι γάλα για να φτιάξουμε γιαούρτι. Ταινίες δόξα τω θεώ βλέπουμε πριν καν τις μεταδόσεις για πρώτη φορά πανελληνίως, ντοκυμαντέρ επίσης, σειρές επίσης. Μόνο τις live αθλητικές διοργανώσεις έχεις να πουλήσεις και το γνωρίζεις καλά.

Για ποιο λόγο να δώσει λοιπόν κανείς τα λεφτά του, έστω και 20 ευρώ το μήνα, για να δει κάτι που έβλεπε δωρεάν μέχρι πριν κάποια χρόνια; Η τεχνολογία τρέχει με χίλια και η Nova δε μπορεί να την προφτάσει. Βέβαια, σε αυτό δε φταίει μόνο η Nova αλλά και όσοι πληρώνονται από τη Nova για να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους. Σημασία όμως έχει πως όλα αυτά γίνονται εις βάρος του τηλεθεατή μιας και αυτοί που πουλάνε τα δικαιώματά τους πληρώνονται αδρά , ενώ η Nova τα παίρνει πίσω και με το παραπάνω. Ποιός ρώτησε τους τηλεθεατές για το αν δέχονται να πληρώνουν για να δουν όσα έβλεπαν δωρεάν μέχρι σήμερα;

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, η χρήση της Nova αποτελεί για πολλούς πολυτέλεια. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει με τίποτα. Λογικό λοιπόν είναι κάποιοι να προσπαθούν να δουν το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Τελικά όμως ποιος είναι ο κλέφτης; Αυτός που τιμολογεί τις υπηρεσίες του όπως τον συμφέρει ή εκείνος που προσπαθεί να δώσει λιγότερα χρήματα γιατί δε μπορεί να ανταπεξέλθει;

Επειδή δε θα κάτσουμε εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, θεωρούμε πως οι λύσεις είναι δύο. Η μια είναι να ξεχάσουμε επιτέλους τη Nova και να σταματήσουμε τη συνδρομή μας. Ας κρατήσουν τη συνδρομή τα καφενεία και οι καφετέριες. Όλοι οι άλλοι , όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάποιον αγώνα να πηγαίνουμε με παρέα έξω να πιούμε και κανά καφέ.

Η δεύτερη λύση, και εδώ ζητάμε από τους γνώστες νομικών θεμάτων την άποψή τους, είναι η εξής:

Αν εγώ έχω Nova , μια καλή web κάμερα και μια καλή γραμμή στο Internet και με κάποιο τρόπο μεταδίδω την εικόνα της τηλεόρασης μέσω web κάμερας σε 10 γνωστούς και φίλους, αυτό είναι παράνομο; Και πού θα με βρει εμένα η εταιρία που μου παρέχει Internet αφού ούτε σπασμένα κλειδιά χρησιμοποιώ, ούτε παράνομο λογισμικό, ούτε σπασμένο αποκωδικοποιητή; Ξέρουμε πως αυτό είναι λίγο δύσκολο μιας και απαιτείται καλή γραμμή. Αν όμως με κάποιο τρόπο το πετύχουμε, θεωρείται παράνομο;

Μπορεί αυτή η λύση να ακούγεται κουλή, όμως αν σας δινόταν η ευκαιρία να παρακολουθήσετε έναν αγώνα σε σχετικά καλή ποιότητα ήχου και εικόνας δεν θα το κάνατε;


Περιμένουμε τα σχόλιά σας.


6 σχόλια:

AATON είπε...

Ας αφήσουμε την Nova, και ας ρωτήσω κάτι άλλο, σχετικό όμως πάντα.
Και στην Γερμανία, αλα και εδώ Αμερική-Καναδά, υπάρχουν "Εταιρείες", που μοιράζουν το σήμα με κάποια κανάλια Nova και μη, χρεώνοντας 30 δολάρια Καναδά/μήνα (στην Γερμανία δεν ξέρω πόσο χρεώνουν). Εδώ μάλιστα, πουλάνε και ..διαφήμιση.
Και ρωτάω.
Στην προκειμένη εδω πέρα, ποιός είναι ο κλέφτης;
Απο πού "αγοράζουν" το σήμα ώστε να το μεταπωλούν κατόπιν;
Και τα εδώ μοσχαρούδια, άμα τα ρωτήσεις σου απαντάνε, "πληρώνουν και έχουν το δικαίωμα, εδώ μέχρι και διαφημίσεις έχουν".
Απο εκεί βγάλε συμπέρασμα να καταλάβεις πως, όλοι κλέβουν, αρκεί να μπορούν.

Giannis Ch είπε...

Υπαρχει λυση να μην πληρωνεις την κυρα Nova...Και αυτη ειναι οτι αυτο σκεφτηκατε απο πανω ειναι ηδη υλοποιημενο κατα ενα βαθμο στο www.myp2p.eu και βλεπεις τους αγωνες της Nova..

Ανώνυμος είπε...

Kοίτα, το να λες πως Nova έχει ο κόσμος μόνο για το ποδόσφαιρο είσαι άκυρος μιας και καλά κάνουν και το χρεώνουν γιατί υπάρχει κόσμος ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πληρώνει για να ΒΛΕΠΕΙ 20 παλαβούς να τρέχουν πάνω κάτω και 2 πιο παλαβούς να κάθονται κάτω από τα δοκάρια. Μακάρι να το χρεώσουν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο μπας και σταματήσετε να μας τα πρήζετε κάθε φορά.

Ανώνυμος είπε...

Θα πω κάτι που ίσως μερικοί να το ξέρουν.Αυτούς που έπιασε η NOVA ήταν από την ΕΛΛΑΔΑ και είχαν GAMMA CARD και διαμοίραζαν το σήμα μέσω SERVER σε άλλους. Αν βρεις έναν SERVER από το εξωτερικό η NOVA δεν μπορεί να σε βρει. Έχω όμως μια απορία. Πως γίνετε η NOVA να μην κάνει τίποτα στις πολυκατοικίες που έχουν μόνο μια συνδρομή και βλέπουν όλοι οι όροφοι δηλαδή περίπου 10 διαμερίσματα να μην κάνει τίποτα και πως γίνετε αν εσύ φτιάξεις έναν SERVER και μοιράζεις το σήμα σου σε 10 φίλους σου να θεωρείται κλοπή. Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης μια άλλη απορία που έχω είναι πως γίνετε να δίνει η FORTHNET και η κάθε FORTHNET τις IP του κάθε χρήστη από την στιγμή που είναι πρωσοπικά δεδομένα του καθενός. Και απ' ότι ξέρω η NOVA ζήτησε απ' όλλες τις εταιρίες να κάνουν το ίδιο και το μόνο σίγουρο είναι πως ο OTE την πακέτωσε. Ας βάλουν συνδρομή 10 με 20 άντε το πολύ 30 ΕΥΡΟ τον μήνα να μην υπάρχουν αυτά τα πράγματα (αν και πάλι θα υπάρχουν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό). Γιατί αν είναι μια φορά έξυπνη η κυρία NOVA έμεις είμαστε 10 φορές ποιο έξυπνοι από αυτούς.

PC HANDS είπε...

Ωραία η συζήτηση που άνοιξε και με ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως το www.myp2p.eu

Εμείς θα σταθούμε στον φίλο που είναι αντίθετος στο ποδόσφαιρο και θεωρεί ότι του τα πρήζουμε. Φίλε μας είμαστε μαζί σου. Κι εμείς θεωρούμε πως το να βλέπει κανείς ποδόσφαιρο με τόσο πάθος και τόση συχνότητα είναι τουλάχιστον χάσιμο χρόνου. Μάλιστα δε βλέπουμε καν ποδόσφαιρο εκτός από κανένα πολύ μεγάλο ντέρμπυ ή κανέναν τελικό μια στο τόσο. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και πιο εποικοδομητικά πράγματα.

Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν άνθρωποι παθιασμένοι με αυτό το σπορ. Και αν η Nova δεν εκμεταλλεύεται αυτούς, τότε ποιούς εκμεταλλεύεται; Εσένα που θες να δεις ταινίες; Μα μπορείς να τις δεις πολύ πριν τις παίξει η Nova και μάλιστα όποια ώρα θες και όχι όποτε τις βάλει η Nova. Εμένα που θέλω να δω ντοκυμαντέρ; Μα μπορώ να δω ντοκυμαντέρ σε άλλα κανάλια ή να κατεβάσω αυτό που θέλω μέσω torrent. Τομ κυρ Βαγγέλη που θέλει να βλέπει κάποια σειρά που παίζεται στην Αμερική; Μα σε torrents μπορεί να δει τη σαιζόν που παίχτηκε φέτος και όχι την περσυνή που θα βάλει η Nova.

Βλέπεις; Για ποιο λόγο να βάλουμε Nova αν όχι για τα σπορ; Όταν θα βγει η υπηρεσία που θα προσφέρει στο κοινό δωρεάν ποδόσφαιρο, περίμενε και θα δεις τι έχει να πάθει η Nova.

Είπες κάτι πριν και μέσα στην πρότασή σου εμπεριέχεται όλη η αλήθεια. Είπες πως καλά κάνουν και το χρεώνουν γιατί υπάρχει κόσμος με εγκέφαλο που δεν θέλει να πληρώσει για να βλέπει τους παλαβούς. Για φαντάσου στη θέση των παλαβών να ήσουν εσύ... Για φαντάσου να ήσουν υποχρεωμένος να πλερώκεις για να δεις αυτά που μέχρι σήμερα έβλεπες δωρεάν...

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν κάποια προγράμματα όπως το Splitcam που παρακάμπτουν τη χρήση webcameras. Βέβαια θα πρέπει να βλέπεις NOVA στο PC (αν γίνεται) και να διανέμεις το σήμα που έρχεται στην οθόνη σου μέσω MSN Πχ χωρις την παρεμβολή webcameras που λογικά θα ρίχνει την ποιότητα του σήματος

Δημοσίευση σχολίου