.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς κάνω το ποντίκι να μου ανοίγει φακέλους και αρχεία μόνο με ένα κλικ;

Όσοι δεν το γνωρίζουν, υπάρχει μια επιλογή η οποία μάς επιτρέπει να ανοίγουμε αρχεία και φακέλους μόνο με ένα κλικ, χωρίς να χρειάζεται το γνωστό σε όλους "διπλό κλικ". Θα είναι δηλαδή σα να βρισκόμαστε σε μια ιστοσελίδα και θέλουμε να κάνουμε κλικ σε ένα link. Μόλις βάλουμε τον δείκτη του ποντικιού επάνω από το link, αυτό μετατρέπεται σαν χέρι που δείχνει και απλά κάνουμε ένα κλικ και ανοίγει η νέα σελίδα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όποτε βάζουμε τον δείκτη του ποντικιού επάνω από ένα αρχείο ή φάκελο θα μετατρέπεται στο ίδιο χέρι και αρκεί να κάνουμε ένα κλικ για να ανοίξουμε το αρχείο.

Πώς το κάνουμε αυτό; Κάποιοι θα σκεφτούν πως γίνεται από τις ιδιότητες του ποντικιού μας , αλλά αυτό είναι λάθος. Ο τρόπος που το κάνουμε είναι να κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και στο παράθυρο που ανοίγει να πάμε στο μενού "Εργαλεία" ("Tools") και να επιλέξουμε "Επιλογές Φακέλων" ("Folder Options"). Στο νέο παράθυρο και στην καρτέλα "Γενικά" ("General") πάμε στην κάτω κάτω επιλογή που έχει να κάνει με το ποντίκι και το απλό και διπλό κλικ. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, αν θέλουμε διπλό κλικ επιλέγουμε την τέταρτη επιλογή ενώ αν θέλουμε ένα κλικ επιλέγουμε την πρώτη.




Τώρα, αν επιλέξουμε την πρώτη, υπάρχουν άλλες δύο επιλογές. Επιλέγοντας τη δεύτερη, κάθε φορά που θα βάζουμε το ποντίκι πάνω από ένα αρχείο, το όνομα του αρχείου θα υπογραμμίζεται. Επιλέγοντας την πρώτη θα είναι πάντα υπογραμμισμένο.

Όσοι από εσάς επιλέξετε να δοκιμάσετε το απλό κλικ θα δυσκολευτείτε λίγο στην αρχή λόγο συνήθειας. Σιγά σιγά θα συνηθίσετε στο ένα κλικ και όχι στα δύο :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου