.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς απενεργοποιώ το firewall των Windows;

Σε πάρα πολλούς τυχαίνει κάποια στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο να θέλουν να απενεργοποιήσουν το firewall των windows. Πώς όμως ξέρουμε ότι 1)το firewall είναι ενεργοποιημένο και 2)τον τρόπο με το οποίο το απενεργοποιούμε;

Ας δούμε και τις δύο απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα:

1) Για να δούμε πως πράγματι το firewall είναι ενεργοποιημένο κάνουμε το εξής:

Δεξί κλικ στο εικονίδιο "Περιοχή Δικτύου" ("My Network Places") και κάνουμε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες" ("Properties"). Στο παράθυρο που ανοίγει, αν το εικονίδιο της σύνδεσής μας εμφανίζεται με ένα κίτρινο λουκετάκι, τότε το firewall είναι ενεργοποιημένο.

2)Για να το απενεργοποιήσουμε:

Ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα με προηγουμένως και κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο της σύνδεσής μας επιλέγοντας "Ιδιότητες". Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Για Προχωρημένους" ("Advanced"). Εκεί κάνουμε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις" ("Settings") όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα.




Στο παράθυρο που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στην επιλογή που απενεργοποιεί το firewall (όπως την παρακάτω εικόνα).




Αυτό ήταν, το τείχος προστασίας είναι πλέον απενεργοποιημένο. Βέβαια στην τελευταία εικόνα μπορούμε να πάμε με ακόμα πιο γρήγορο τρόπο. Κάνουμε κλικ στην "Έναρξη" ("Start"), "Ρυθμίσεις" ("Start") , και επιλέγουμε "Πίνακας Ελέγχου" ("Control Panel"). Εκεί βρίσκουμε το εικονίδιο "Τείχος Προστασίας Windows" ("Windows Firewall") και κάνουμε διπλό κλικ επάνω του. Από εκεί μπορούμε να δούμε κατευθείαν αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι και αναλόγως τσεκάρουμε την επιλογή που θέλουμε.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Mporoyme alliws patontas enarxh ektelesh kai firewall.cpl kai vgazei katey8eian sto para8yro ;)

PC HANDS είπε...

Thanks marduc812

Όντως, ακόμα πιο γρήγορο. Το προτείνουμε!

Δημοσίευση σχολίου