.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς αφαιρούμε το πλαίσιο από τις φωτογραφίες των θεμάτων

Σήμερα καθυστερούμε γιατί έχουμε πέσει με τα μούτρα στη βοήθεια μέσω e-mail. Αρκετοί από εσάς ζητάτε βοήθεια για τα blog σας και καλά κάνετε. Ένας φίλος ζήτησε να μάθει πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε το μαύρο πλαίσιο που υπάρχει γύρω από τις φωτογραφίες των θεμάτων που δημιουργεί. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να επέμβουμε στον κώδικα. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε. Πατάμε "Προσαρμογή", "Διάταξη" και επιλέγουμε την καρτέλα "Επεξεργασία HTML". Το πρώτο πράγμα που κάνουμε ΠΑΝΤΑ όποτε πάμε να πειράξουμε τον κώδικα είναι να κρατάμε backup το ήδη υπάρχον πρότυπο (template). Αφού το κάνουμε αυτό, κάνουμε κλικ στο κουτάκι που λέει "Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων" και πατάμε τα πλήκτρα Ctrl και F για να αναζητήσουμε ένα συγκεκριμένο σημείο στον κώδικα.

Στο πεδίο που θα εμφανιστεί πληκτρολογούμε post img και πατάμε Enter. Στο πρώτο αποτέλεσμα που θα βρεί θα δούμε από κάτω το σημείο που λέει

.post img {
padding: 4px;
border: 1px solid $borderColor;

Εμάς μας ενδιαφέρει το border: 1px . Για να μην εμφανίζεται το πλαίσιο στη φωτογραφία θα πρέπει αντί για 1px να το αλλάξουμε σε 0px. Αυτό ήταν! Αποθηκεύουμε το πρότυπο και βλέπουμε πως τα πλαίσια από τις φωτογραφίες εξαφανίστηκαν.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

το πλαισιο γυρω απο την εικονα μολις μπαινουμε στο μπλογκ πως μπορουμε να το αφαιρεσουμε?

Δημοσίευση σχολίου