.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς βάζω σαν πρώτη γλώσσα τα Ελληνικά;

Πολλοί χρήστες θέλουν να χρησιμοποιούν σαν προεπιλεγμένη γλώσσα την Ελληνική, κάθε φορά που μπαίνουν στα Windows. Κατά την άποψή μας δεν είναι και ότι πιο εύχρηστο μιας και όποτε θέλουμε να μπούμε σε κάποια σελίδα στο Internet θα πρέπει να αλλάζουμε γλώσσα. Όπως συνηθίσει κανείς όμως και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να ξεκινάει ο υπολογιστής έχοντας τα Ελληνικά ως προεπιλογή. Ευχαριστούμε τον Γιώργο που ζήτησε τη βοήθειά μας γι' αυτό το θέμα.

Πατάμε "Έναρξη" (Start"), "Ρυθμίσεις" ("Settings") και επιλέγουμε (Control Panel"). Στο παράθυρο που ανοίγει βρίσκουμε το εικονίδιο "Πίνακας Ελέγχου""Τοπικές Ρυθμίσεις" ("Regional and Language Options") και κάνουμε διπλό κλικ επάνω του (είναι το εικονίδιο με την υδρόγειο).

Ανοίγει το παράθυρο των τοπικών ρυθμίσεων. Εκεί πηγαίνουμε στην καρτέλα ("Languages") και πατάμε το κουμπί "Γλώσσες""Λεπτομέρειες" ("Details"). Στο νέο παράθυρο και συγκεκριμένα πάνω πάνω υπάρχει η προεπιλεγμένη γλώσσα με την οποία θα ξεκινάνε τα Windows. Αν είναι επιλεγμένα τα Αγγλικά, τότε κάνουμε κλικ στο βελάκι δεξιά και επιλέγουμε τα Ελληνικά. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει εγκατεστημένη η Ελληνική γλώσσα (όχι τα Ελληνικά Windows). Οι δύο τελευταίες κινήσεις φαίνονται με τα κόκκινα βελάκια στην παρακάτω εικόνα.



Κάνοντας τα παραπάνω πατάμε παντού OK και είμαστε έτοιμοι. Στην επόμενη εκκίνηση των Windows θα έχουμε τα Ελληνικά ως προεπιλεγμένα.

1 σχόλια:

you can call me V είπε...

Εγώ έχω vista ελληνικά κάι θέλω να κάνω το ακριβώς αντίθετο απο τον Γιώργο...αλλα δυστυχώς οι οδηγίες είναι για xp:(

Δημοσίευση σχολίου