.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Τρελλάνετε τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Ο Κύρος Γρανάζης έγινε κομπιουτεράς και αποφάσισε να συνεργαστεί με το blog μας ! Στην πρώτη του εμφάνιση μάς δείχνει πώς να τρελλάνουμε φίλους και γνωστούς με ένα απλό usb καλώδιο. Το θέμα δεν θα λέγαμε ότι απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες, ωστόσο αξίζει να το δημοσιεύσουμε γιατί έχει πλάκα. Φανταστείτε την αντίδραση όσον δουν να βάζετε μέσα στη θύρα USB κάτι που να μοιάζει με κομμένο-κατεστραμμένο καλώδιο USB και παρ' όλα αυτά εσείς να δουλεύετε κανονικά! Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα καλώδιο USB , ένα πολύ λεπτό USB drive, ένα κοπίδι και λίγη εποξική κόλλα. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα κάνουμε.


Παίρνουμε ένα πολύ λεπτό usb stick όπως αυτό των παρακάτω εικόνων.





Με κάποιο τρόπο (συνήθως με ένα κοπίδι) προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το πλαστικό περίβλημα και να κρατήσουμε μόνο το ηλεκτρονικό μέρος του stick.Η κίνηση αυτή θέλει πολλή προσοχή για να μην τραυματίσουμε κάποιο τσιπάκι. Αφού το κάνουμε αυτό , έχουμε στα χέρια μας μόνο το ηλεκτρονικό μέρος του stick όπως φαίνεται και παρακάτω.





Στη συνέχεια παίρνουμε το καλώδιο usb και με ένα κοπίδι σκίζουμε στο σημείο που δείχνουν οι παρακάτω εικόνες. Προσοχή, δεν το σκίζουμε όλο.







Αφού ολοκληρώσουμε και το προηγούμενο βήμα, προσπαθούμε με ένα λεπτό κατσαβίδι να αφαιρέσουμε ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα που υπάρχει στο βύσμα. Δείτε τις παρακάτω εικόνες για να καταλάβετε.







Αφαιρούμε ότι υπάρχει μέσα στο μεταλλικό περίβλημα και το αφήνουμε μόνο του όπως φαίνεται παρακάτω.





Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κενό σημείο το ηλεκτρονικό μέρος του stick και το σπρώχνουμε μέσα μέχρι να έρθει στην ίδια ευθεία με το άκρο του περιβλήματος.







Τέλος, βάζουμε κόλλα στο σημείο που δείχνει η παρακάτω εικόνα και πιέζουμε για να κολλήσουμε τα δύο κομμάτια που σκίσαμε πριν. Κόλλα μπορούμε να βάλουμε και στα άκρα των πλαστικών για να κολλήσουν καλύτερα.





Αφού τα τελειώσουμε και αυτό το βήμα, απλά περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα και κόβουμε το καλώδιο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι σαν αυτό στην επόμενη εικόνα!






Ας μας πει τώρα κάποιος ότι δεν θα ψάρωνε αν έβλεπε έναν φίλο του να δουλεύει έχοντας στον υπολογιστή του ένα τέτοιο καλώδιο...


24 σχόλια:

takis perreas είπε...

Θεωρούσαμε εμείς οι Ραδιοερασιτέχνες ότι είμαστε "πατεντιάρηδες" αλλά, απ' ότι βλέπω η "πατέντα" είναι ευρέως διαδεδομένη ανάμεσά μας!!!
Μπράβο παιδιά!

Διάττων είπε...

Ναι, είναι ευρηματικό θα έλεγα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΑΖΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΣΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύρος Γρανάζης έγινε κομπιουτεράς και κλέβει εν ψυχρώ ξένα θέματα χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Από εδώ είναι κλεμένα τα πάντα:
http://www.evilmadscientist.com/article.php/usbkey

Απαράδεκτο.

PC HANDS είπε...

Και ήρθες εσύ να το παίξεις έξυπνος...

Δε θα μπαίναμε στον κόπο καν να απαντήσουμε. Επειδή όμως λες πως είναι κλεμμένα χωρίς να σου κόβει λιγάκι το μυαλό, δες πόσες σελίδες έχουν το συγκεκριμένο θέμα.

Είπε κανείς ότι το κάναμε εμείς και ότι το εφηύραμε εμείς; Φίλε μας θα έπρεπε να παίρνεις τα πράγματα λιγότερο σοβαρά. Ξέρεις σε πόσα sites μπορείς να βρεις θέματα που έχουμε ήδη αναρτήσει, χωρίς να τα έχουμε πάρει από κάπου; Σε πάρα πολλά! Στις περιπτώσεις αυτές γιατί δε μιλάς;

Κοίτα μες τι ύφος γράφεις:

"Ο Κύρος Γρανάζης έγινε κομπιουτεράς και κλέβει εν ψυχρώ ξένα θέματα χωρίς να αναφέρει την πηγή.
Από εδώ είναι κλεμένα τα πάντα"

Σιγά ρε μεγάλε, εσύ κάνεις λες και θέλουμε να λανσάρουμε στην αγορά την πατέντα. Και βέβαια δεν θα γράψουμε την πηγή, μιας και η σελίδα που αναφέρεις δεν είναι η πηγή! Ψάξε και βρες ποιά είναι και πες μας κι εμάς για να τη γράψουμε...

Ρε κάτι Ρομπέν των Υπολογιστών που άρχισαν να εμφανίζονται τελευταία...

Και για να λήξει το θέμα, έχασες όλο το νόημα του θέματος. Διαβάζοντάς το κάποιος θα έβλεπε πως υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί, να "παίξει" και να δημιουργήσει στο χώρο της πληροφορικής. Εμείς απλά αναδείξαμε το θέμα με διασκεδαστικό τρόπο και δεν είχαμε σκοπό να "κλέψουμε" τη δόξα του εφευρέτη. Αλλά όπως λέει και ένα ρητό, δείχνουν στον χαζό το φεγγάρι και εκείνος κοιτάει το δάχτυλο. Στην περίπτωσή σου όχι μόνο κοιτάς το δάχτυλο, αλλά μένεις και με το στόμα ανοιχτό!

ΚΑΙ ΟΧΙ, Ο ΚΥΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Re gyftoi, anaferete thn phgh ! An htan diko mou to arxiko post 0a sas kremaga!

Ανώνυμος είπε...

ειστε εντελως βλακες! Και ειρωνες. κακος συνδιασμος. Καντε ρε τιποτε δικο σας.. Αλλα να μου πεις, Ελληναρες βλακες. Ολοι οι ελληνες που κανουν κατι καινουριο, το κανουν στα αγγλικα, γιατι στην ελλαδα υπαρχουν οι ΒΛΑΚΕΣ απαξιωτες σαν κι εσας που οχι μονο δεν λενε ποιος το κανε και φοβουνται μηπως χασουν κανα κλικ, αλλα βριζουν και αυτους που το καταλαβαινουν..

Ναι ναι, θα ξαναμπω στο blog. Του αγιου Π..... ανημερα..

Βλακες

Ανώνυμος είπε...

14 Μάϊος 2009 4:50 μμ: για να το καταλαβεις πρεπει πρωτα να μαθεις να γραφεις και να διαβαζεις. Σε μια προταση με 10 λεξεις "τα ευτα ωρθοργαφοικα λαθοι μου κανουν τα ματοια να πωνανε"

Ανώνυμος είπε...

" Αλλά όπως λέει και ένα ρητό, δείχνουν στον χαζό το φεγγάρι και εκείνος κοιτάει το δάχτυλο. Στην περίπτωσή σου όχι μόνο κοιτάς το δάχτυλο, αλλά μένεις και με το στόμα ανοιχτό!

ΚΑΙ ΟΧΙ, Ο ΚΥΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ!!!
"

αληθεια ποσων χρονων εισαι? 13?

PC HANDS είπε...

Αγορίνα μου, δεν έχουμε το κατάλληλο εικονίδιο για να σου πούμε το πόσο μας ενδιαφέρει αν μπεις ή αν δε μπεις στο blog μας.

Είμαστε είρωνες ΜΟΝΟ σε εκείνους που αντί να γράψουν σε ήρεμο ύφος, αντιθέτως, μάς κατηγορούν για κλεψιά εν ψυχρώ. Και επειδή μάλλον δε διάβασες την απάντησή μας προηγουμένως, πες μας ποιά είναι η πηγή και εσύ και ο άλλος που μας αποκαλεί γύφτους.

Το καινούριο, το δικό μας, αυτό που δεν το είχαμε ξαναδεί έστω σαν ιδέα σε blog, το κάναμε και το καμαρώνουμε. Λέγεται pchands.blogspot.com
Και το κάναμε για την... κάψα μας και όχι για κλικ και για ότι άλλο σκέφτεται το μυαλό σου.


Και επειδή φαίνεται να είσαι μεγαλύτερος Ελληνάρας, αντί να αναφέρεις τίποτα για το σύνολο που σου παρουσιάζεται σε αυτό το blog, εσύ κολλάς στην πηγή. Ε, στείλε στην πηγή mail και πες τους ότι δεν τους αναφέραμε (τελικά πες μας ποια είναι αυτή η πηγή, γιατί το link που έγραψες δεν είναι).

Μη μπεις στον κόπο να ξαναγράψεις βλακείες γιατί ετοιμάζουμε μάθημα για το PowerPoint και μας καθυστερείς. Αν θες όμως μπορείς να περιμένεις σαν πτωματοφάγο όρνεο και να δεις πότε θα ξαναγράψουμε θέμα που υπάρχει και αλλού και να μας κατηγορήσεις...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το θέμα μάς το έστειλε φίλος-συνάδελφος και πήγαινε σε άσχετο site από αυτό που δίνεις. Ψάχνοντας για καμιά φωτογραφία και ύστερα από 4-5 sites φτάσαμε και σε αυτό και πήραμε τις φωτογραφίες.

TIP: Μάθε να μιλάς καλύτερα , αλλιώς μάθε να μη συγχίζεσαι όταν σου απαντάνε στο ίδιο ύφος με το δικό σου.

PC HANDS είπε...

" Αλλά όπως λέει και ένα ρητό, δείχνουν στον χαζό το φεγγάρι και εκείνος κοιτάει το δάχτυλο. Στην περίπτωσή σου όχι μόνο κοιτάς το δάχτυλο, αλλά μένεις και με το στόμα ανοιχτό!

ΚΑΙ ΟΧΙ, Ο ΚΥΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ!!!
"

αληθεια ποσων χρονων εισαι? 13?
Ναι 13!!! Πάμε στοίχημα ότι το κατάλαβες από το ρητό που σου αφιερώσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Το κακο με καθε παπαρα που φτιαχνει ενα "δικο" του μπλογκ με ξενα κολλυβα ειναι οτι εχει την τελευταια λεξη. Και αν θες να ξερεις μικρε παπαρουλη, με το να γραφεις τετοιες μα....ειες στις απαντησεις σου, ξεβρακωνεσαι στον κοσμο.. Μεχρι και στο τρωκτικο που ζητησες να βαλουν το σκατοποστ σου, σε πηραν πρεφα και το αλλαξαν. Βαλανε και την πηγη. Τουλαχιστον εκεινοι ξερουν ποσο ασχημο ειναι να σου κλεβουν το υλικο..

ΤΙΡ. προφανως δεν ξερεις αν ειμαι Ελληναρας η οχι. Οποτε κανε το τιποτενειο σου μπλοκ με την πεποιθηση οτι εισαι ο πιο εξυπνος απ ολους κι ΟΟΟΟΛΟΙ εμεις, βλακες.

Ανώνυμος είπε...

" Αλλά όπως λέει και ένα ρητό, δείχνουν στον χαζό το φεγγάρι και εκείνος κοιτάει το δάχτυλο. Στην περίπτωσή σου όχι μόνο κοιτάς το δάχτυλο, αλλά μένεις και με το στόμα ανοιχτό!

ΚΑΙ ΟΧΙ, Ο ΚΥΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ!!!
"

αληθεια ποσων χρονων εισαι? 13?Ναι 13!!! Πάμε στοίχημα ότι το κατάλαβες από το ρητό που σου αφιερώσαμε.

ναι, το μαθαινουν στο γυμνασιο

Εκτος αν το θεωρησες σπουδαιο και το εβαλες. Τοτε μονο εγκεφαλικα εισαι 13 χρονων.

PC HANDS είπε...

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να μην ποστάρουμε τις απαντήσεις σου , αλλά κι εμείς θέλουμε να δει ο κόσμος το κατά πόσο ξεβρακώνεσαι εσύ και όχι εμείς.

Για να τελειώνει το θέμα εδώ, φάε στα μούτρα το παρακάτω link

http://www.gadgetell.com/tech/comment/severed-cable-that-offers-2gb-of-built-in-storage/

και δες ότι το πραγματάκι αυτό πουλιέται από το 2008 σαν κανονικό προϊόν. Αυτό το site μάς έστειλε ο φίλος. Και επειδή μάς φάνηκε καλή ιδέα για να ψαρέψει κανείς τους φίλους του, ψάξαμε να βρούμε καμιά οδηγία για το πώς φτιάχνεται. Μέσα στα 3-4 sites βρήκαμε και τις φωτογραφίες που βάλαμε. Ούτε μας ενδιαφέρει ποιός το κατασκεύασε, ούτε μπήκαμε καν στον κόπο να δούμε ποιός ήταν ο εφευρέτης. Κάτσε και δες πόσα sites έχουν τις ίδιες φωτό.

Δόξα τω θεώ, μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει αν βάζουμε πηγές και αν στηρίζουμε άλλα blogs και άλλες σελίδες.

Και επειδή μας ζάλισες από το πρωί, αμα δε γουστάρεις μη μπαίνεις και μας ζαλίζεις περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

οι φωτογραφιες ΟΛΕΣ ειναι απο το evilmadscientist.com Εχει και flickr o ανθρωπος. και δεν ειναι και κανενας τυχαιος! (οπως "καποιοι αλλοι"). Εξ αλλου ΟΛΟ το υλικο του μπλογκ σας μπορω να το βρω αμα ψαξω λιγο στα αγγλικα. Ολα απο αλλου ειναι σηκωμενα. Θα επρεπε να σε ενδιαφερει ποιος ειναι ο εφευρετης γιατι την δικια του δουλεια κλεβεις και παρουσιαζεις σαν δικη σου. Αν ποτε δω δικο μου ποστ στο σκατοσαιτ σου (και προσεχε γιατι μπορει να τα εχω και στα αγγλικα) θα σου κανω μηνυση. Δεν θα παθεις τιποτε αλλα να δεις μια μουρη που θα εχεις οταν θα πας να απολογηθεις για ψυλλου πηδημα και θα πληρωνεις γαμησιατικα σε δικηγορους για να μιλαν αυτοι και να μην λες βλακειες..

Η κοινη λογικη μαλλον σε απεφυγε οταν ηταν να συναντηθειτε!

PC HANDS είπε...

Ρε ανώνυμε να σε ρωτήσουμε κάτι;

Μπας και πίστεψες πως όντως υπάρχει ο Γρανάζης; Διάβαζες κόμικς παλιά; Πού φαίνεται ότι παρουσιάσαμε το θέμα σαν δικό μας; Πού είπαμε ότι οι φωτό είναι δικές μας; Πού είπαμε ότι όσα γράψαμε τα κάναμε εμείς;

Πες μας τι ναρκωτικά παίρνεις και νομίζεις ότι γράφεις (και μάλιστα και στα Αγγλικά) και θα μας κάνεις μήνυση αν το ποστάρουμε; Έχεις ρίξει καμιά ματιά στο blog να δεις αν γράφουμε πηγές ή όχι;

Εννοείται ότι αν ψάξεις θα βρεις ίδια θέματα. Σου είπε κανείς ότι οι βλάβες στους υπολογιστές εμφανίζονται μόνο σε εμάς; Τα κολπάκια στα Windows και οι τρόποι για να κάνεις κάτι π.χ. στο blog είναι αποκλειστικότητα δικιά μας και τα κάναμε εμείς; Θες να μας τρελάνεις ακόμα δεν άρχισαν οι ζέστες;

Αν εμείς δούμε κανένα post μας στο site σου θα χακέψουμε ένα F-16 και θα σε βομβαρδίσουμε...

(μόνο έτσι θα σου μιλάμε πλέον γιατί φαίνεται ότι δεν πρέπει να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά)

Ανώνυμος είπε...

τελικα ΕΙΣΤΕ εξυπνοι!! αφου μπορειτε να χακεψετε και F-16!! Πω πω με τι μυαλα εμπλεξα παλι..!

PC HANDS είπε...

Και έξυπνοι είμαστε και υπομονή μεγάλη έχουμε.

woci είπε...

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση που δεν είδες πρώτο το evilmad, θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι το πήρες από αλλού ή από ποιο site πήρες την ιδέα (στη χειρότερη δηλαδή τον "φίλο" που σας το έστειλε). Οι άνθρωποι αναφέρουν την πηγή παρά να αντικρούουν κατηγορίες (που ευσταθούν) ότι έκλεψαν από αλλού την ιδέα...
Γιατί ακόμα και μετά από τόσο ντόρο, ακόμα να μπει το λινκ στην δημοσίευση...
(Επίσης δεν βρίζουν τον πρώτο επισκέπτη που πετάει μια άποψη με ύφος...)

Ανώνυμος είπε...

Πώπω ρε σεις ηρεμήστε λίγο πέσατε να τα φάτε τα παιδιά...μου αρέσει που όσοι βρίζετε το διαβάσατε απο το τροκτικο που εκει είναι η χαρά του κλέφτη..τα πάντα κλέβουν και δεν βάζουν πηγές!
Τεσπα ας κλείσει η συζήτηση εδώ και όποιος δεν θέλει ας μην μπαίνει να διαβάζει το blog εξάλλου αυτός θα χάσει :P

poulata είπε...

ρε πάτε καλά λέτε κλεφτες κάποιους που θέλουν να διαδώσουν κατά κάποιο τρόπο τις γνώσεις και να μαθαίνει ο κόσμος ... εγώ είμαι αρχάριος και οι γνώσεις μου στα αγγλικά κάπως περιορίζονται πως θα μάθαινα αυτό το κόλπο και αλλα τόσο ενδιαφέροντα θέματα που μπορώ και τα διαβάζω άνετα??? εξάλλου γιατί λέμε κλεφτες αυτούς που μας μοιράζουν γνώση και δεν φωνάζουμε για αυτούς που μας κλέβουν καθημερινά του πραγματικούς κλεφτες (τράπεζες πολιτικοί κ.α.)

Ανώνυμος είπε...

Η μιζερια των μεσημεριαναδικων μεταφερθηκε και στα blogs.
Εγω χεστηκα για την πηγη και για το ποιος το εφηυρε! Μενω στην κατασκευη. Ειναι γουστοζικη.

Ανώνυμος είπε...

ti to ithela kai to diavasa olo...eisaste poloi kourastikoi oloi.

Ανώνυμος είπε...

ki esh pollh anwr0ografws

Δημοσίευση σχολίου