.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Κάτι πάτησα και το desktop γύρισε ανάποδα. Τι κάνω για να το επαναφέρω;

Έχει συμβεί σε πολλούς και τους έχει φάει ώρα για να βρουν τη λύση. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που, πάνω στην απελπισία τους, γυρνάνε ανάποδα όλη την οθόνη για να καταφέρουν να δουν κανονικά την εικόνα!!! Για να μη φτάσετε κι εσείς σε αυτό το σημείο αν σας συμβεί το ίδιο, απλά ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες...

Να ευχαριστήσουμε την Κατερίνα που την πάτησε και μάς έστειλε mail ζητώντας τη βοήθειά μας και ταυτόχρονα μας θύμισε την ύπαρξη αυτού του προβλήματος.

Λοιπόν, η πολύ δύσκολη ομολογουμένως λύση είναι η εξής: Κρατάμε πατημένα τα πλήκτρα Alt και Ctrl και πατάμε και το πλήκτρο με το "πάνω" ή το "κάτω" βελάκι. Αυτό ήταν! Θα δούμε πως η επιφάνεια εργασίας επανήλθε στην κανονική της θέση. Αν θέλουμε μπορούμε να "παίξουμε" με τον συνδυασμό των πλήκτρων που αναφέραμε (Ctrl,Alt και κάποιο από τα βελάκια) και να δούμε τι γίνεται στην οθόνη. Είναι κάτι απλό, που όμως αν δεν το γνωρίζει κάποιος μετατρέπεται σε πολύ σπαστικό!

Το πρόβλημα επίσης λύνεται και μέσα από της ιδιότητες της οθόνης. Κάνουμε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγουμε "Ιδιότητες" ("Properties"). Πάμε στην καρτέλα "Ρυθμίσεις" ("Settings") και κάτω δεξιά κάνουμε κλικ στο κουμπί "Για Προχωρημένους" ("Advanced"). Στο παράθυρο που ανοίγει ψάχνουμε τις καρτέλες να βρούμε κάπου που θα λέει "Rotation Settings" ή κάτι παρόμοιο. Ανάλογα με την κάρτα γραφικών που έχουμε, η επιλογή αυτή μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Αφού την βρούμε, επιλέγουμε το "Normal" και είμαστε OK. Κάντε κλικ και στην εικόνα του θέματος για να δείτε περίπου πώς είναι αυτό που λέμε. Βέβαια, το πρόβλημα σε αυτή τη λύση είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε έχοντας την επιφάνεια εργασίας ανάποδα. Οπότε ή θα πρέπει να στραβολαιμιάσουμε, είτε να γυρίσουμε την οθόνη ανάποδα. Άρα η πρώτη λύση είναι λίγο καλύτερη, τι λέτε;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευγε σας

Ανώνυμος είπε...

EYXARISTWWWWWWWWWWWWW

Ανώνυμος είπε...

καλόοοοοοοοοοοο!
θα κάνω πλάκα στο pc του αφεντικού μου!

PC HANDS είπε...

Αρκεί να υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία η κάρτα γραφικών :)

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ευχαριστω τοοοοοοοοοοοοοσο πολυ!!!!Πραγματικά είχα απελπιστεί και μου είχαν σπάσει τα νεύρα γιατί δεν κατάλαβα πως έγινε!Εδώ και μια ώρα εχώ γυρίσει ανάποδα την οθόνη μήπως και βρώ λύση....Ευχαριστώ και πάλι:))))

Basilis είπε...

Δυστυχώς στα windows 7 δεν λειτουργει ετσι...αλλα ειναι και αρκετα απλο να το βρεις, απο τις ρυθμισεις οθονης...Thx anyway ;-)

Ανώνυμος είπε...

την πάτησα κι εγώ. Πήγα πρώτα να ψάξω στις ρυθμίσεις αλλά ήταν λίγο δύσκολο με την οθόνη ανάποδα!! Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστωωωωωωωωωωωωωω

Ανώνυμος είπε...

Thankssssssss

Ανώνυμος είπε...

Σώθηκα!!!!! Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυυυ!!! θα με σκότωνε ο άντρας μου γιατί άναποδογύρισα την οθόνη κατά λάθος και γκρίνιαζεεεεεε!!!!!
Ευχαριστωωωωωω!!!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω την φιλη μου την αγαθη που με βοηθησε να το επαναφερω σοκ επαθα εμανα το εκαναν τα παιδια μου

Ανώνυμος είπε...

BRAVO FILE MOU TO ANARTISA KAI STO BLOG MOY EYXARISTO!!!!

Δημοσίευση σχολίου