.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ζήτω η κλωνοποίηση!!!

Ζήτω και πάλι ζήτω... Και μη βιαστείτε να μας κατηγορήσετε ότι παραβιάζουμε ηθικά ζητήματα (αν και θεωρούμε πως η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι βασικό στοιχείο για να καταφέρει ο άνθρωπος να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να κατακτήσει το διάστημα). Δε μιλάμε για την ανθρώπινη κλωνοποίηση αλλά για την κλωνοποίηση του υπολογιστή μας και πιο συγκεκριμένα του σκληρού δίσκου μας. Όπως το λέει και η λέξη, κατά τη διάρκεια της κλωνοποίησης του δίσκου μας "αντιγράφουμε" τα πάντα που εμπεριέχει ο δίσκος σε έναν άλλο δίσκο.

Όλα αντιγράφονται! Τα πάντα. Ότι έχει ο δίσκος μας μέσα αντιγράφεται στον άλλο δίσκο. Ακόμα και κάποια λάθη των Windows ή κάποιος ιός, θα αντιγραφούν στον δεύτερο δίσκο.


Ποιός ο λόγος να οδηγηθώ στην κλωνοποίηση του δίσκου μου;

Τέτοιες ερωτήσεις δεν πρέπει να γίνονται... Από τη στιγμή που έχουμε ήδη αναφέρει τη σημασία του backup, τέτοιες ερωτήσεις είναι περιττές! Με την κλωνοποίηση ενός δίσκου κρατάμε backup ότι περιέχει μέσα ο δίσκος, μαζί και τα Windows. Έχουμε δηλαδή ένα φουλ backup. Θα ισχυριστεί βέβαια κάποιος , "μα καλά, backup εγώ θέλω να κρατήσω μόνο τα αρχεία που χρειάζομαι και όχι όλο τον δίσκο", και θα έχει δίκιο. Εκτός του ότι μπορεί να μη μας χρειαστούν τα αρχεία των Windows αλλά μόνο τα έγγραφά μας, η αντιγραφή ολόκληρου του δίσκου ίσως πάρει πολύ περισσότερη ώρα.


Τότε ποιός ο λόγος να κλωνοποιήσω ολόκληρο τον δίσκο;

Έστω ότι μόλις εγκαταστήσαμε τα Windows και έχουμε περάσει όλα τα απαραίτητα προγράμματα. Ο υπολογιστής λειτουργεί τέλεια και πάει σφαίρα. Στο σημείο αυτό διερωτόμαστε πόση ώρα κάναμε για να φέρουμε το PC μας σε αυτή την καταπληκτική κατάσταση (να εγκαταστήσουμε windows, drivers, προγράμματα κλπ). Δε μας πήρε τουλάχιστον 2 ώρες; 2 ώρες στο περίμενε να περαστούν τα Windows, να αλλάζεις cd για τους drivers και τα προγράμματα, να βάζεις service packs κλπ. Ταλαιπωρία σκέτη!!!

Πώς θα ήταν όμως , αντί για όλες αυτές τις κινήσεις, εμείς να κάνουμε μια μόνο κίνηση και, μέσω αυτής της κίνησης, να περαστούν τα πάντα στο PC; Αυτό μπορεί να συμβεί αν κλωνοποιήσουμε το δίσκο μας. Αφού έχουμε λοιπόν εγκαταστήσει τα βασικά και το PC δουλεύει τέλεια, κλωνοποιούμε το δίσκο μας και τον αντιγράφουμε σε έναν άλλο δίσκο (ίδιο κατά προτίμηση).

Τι πετυχαίνουμε με αυτό; Αν, χτύπα ξύλο, χαλάσει ο δίσκος που έχουμε επάνω στο PC ή αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε να ξαναεγκαταστήσουμε Windows, απλά παίρνουμε τον κλωνοποιημένο δίσκο και τον βάζουμε πάνω στο PC και μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούμε να δουλεύουμε και πάλι στα Windows.

Η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος είναι να αντιγράψουμε έναν δίσκο σε έναν άλλο. Άλλος τρόπος είναι να δημιουργήσουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο το οποίο θα περιέχει όλα τα στοιχεία του δίσκου μας (image file).

Όπως και να'χει, δημιουργώντας έναν κλώνο του δίσκου μας και κρατώντας τακτικά backup των αρχείων μας, μπορούμε να πούμε πως ότι και αν μας συμβεί, είτε καταστραφεί ο δίσκος είτε μας κλέψουν τον υπολογιστή, θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Δύο πολύ καλά προγράμματα με τα οποία μπορούμε να κλωνοποιήσουμε το δίσκο μας είναι το Norton Ghost και το Acronis True Image. Δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα μέσω torrent.

1 σχόλια:

thanosgen είπε...

eyxaristw gia thn vohtheia....perimenoume kai kanena tutorial twra gia to acronis true image....

Δημοσίευση σχολίου