.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Συνταγή για λίγους : Δίσκος... κατεψυγμένος !

Καλημέρα σε όλους. Προσωπικές υποχρεώσεις μας ανάγκασαν να μην ποστάρουμε εχθές, αλλά σήμερα ήρθαμε με θεματάκι... κατεψυγμένο. Πόσοι από εσάς έχετε ακούσει για την τοποθέτηση του σκληρού δίσκου στην κατάψυξη; Σας φάνηκε περίεργο σε σημείο που ψάχνατε να βρείτε αν αληθεύει ή αν είναι μύθος; Ήρθε η στιγμή να μάθετε όλη την αλήθεια!

Υποτίθεται πως τη λύση αυτή την ακολουθούμε όταν ο δίσκος μας είναι σχεδόν νεκρός, ή όταν ο ήχος των κεφαλών είναι έντονος. Με λίγα λόγια, αφού έχουμε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να διαβάσουμε τον δίσκο και δεν τα καταφέρνουμε, ίσως ήρθε η ώρα για να τον καταψύξουμε.

Δεν γνωρίζουμε αν η λύση αυτή έχει αποτελέσματα, σίγουρα όμως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν έχουμε φτάσει σε απελπιστική κατάσταση. Στη σχολή μάς είχαν προτείνει τη μέθοδο σαν λύση απελπισίας , ενώ η ίδια η Microsoft αναφέρει πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφέρει έστω και λίγα αποτελέσματα.

Βέβαια, η διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένες κινήσεις και όχι την απευθείας τοποθέτηση του δίσκου στην κατάψυξη. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να τοποθετήσουμε τον δίσκο σε ένα αντιστατικό σακουλάκι σαν αυτό στο οποίο ηταν τοποθετημένος ο δίσκος όταν τον αγοράσαμε. Επιπλέον, αφού τον βάλουμε στο σακουλάκι, θα πρέπει να τον τοποθετήσουμε σε μια ή περισσότερες νάιλον σακούλες ώστε να εξασφαλίσουμε τη στεγανότητά του. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει μέσα αέρας και υγρασία. Βέβαια, μια μικρή ποσότητα αέρα σίγουρα θα υπάρχει αλλά αυτό δε θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Αφού λοιπόν εξασφαλίσουμε και τη στεγανότητα ήρθε η ώρα να τον καταψύξουμε. Τοποθετούμε το δίσκο στην κατάψυξη για μισή έως μία ώρα. Αμέσως μετά συνδέουμε το δίσκο στο PC μας και , όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προσπαθούμε να πάρουμε τα αρχεία που θέλουμε και να τα αποθηκεύσουμε κάπου αλλού.

Η μέθοδος αυτή ακολουθείται σε δίσκους που δεν έχουν ελπίδα ζωής. Για να βάλουμε τον δίσκο στην κατάψυξη θα πρέπει βέβαια να έχουμε σιγουρευτεί πως ο δίσκος παίρνει ρεύμα και δεν είναι καμένη η πλακέτα του. Αν ο δίσκος δεν τροφοδοτείται επειδή κάηκε η πλακέτα, τότε δεν έχει νόημα να τον καταψύξουμε μιας και δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα.

Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να ακολουθήσετε τη μέθοδο μιας και, αν την ακολουθήσετε, σημαίνει πως ο δίσκος σας είναι στα τελευταία του. Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε έστω μερικά αρχεία, θυμηθείτε την και πείτε μας αν έφερε αποτελέσματα. Εμείς δεν έχει χρειαστεί να κάνουμε κάτι τέτοιο γι' αυτό και δεν γνωρίζουμε αν βοηθάει. Επίσης να θυμάστε πως από τη στιγμή που θα θέσετε σε λειτουργία τον κατεψυγμένο δίσκο, πιθανότατα να έχετε πολύ λίγο χρόνο για να κρατήσετε δεδομένα. Ο χρόνος αυτός ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση του δίσκου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν θα μπορούσε να τεθεί ο δίσκος σε λειτουργία ενώ βρίσκεται ήδη στην κατάψυξη? με ένα μακρυούτσικο καλωδιο και το PC κοντά στο ψυγείο;

Δημοσίευση σχολίου