.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

TIP of the day : Πώς αλλάζω το logo στις Ιδιότητες Συστήματος;

Ας δούμε καταρχάς ποιό είναι αυτό το λογότυπο και πού ακριβώς βρίσκεται. Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και επιλέγουμε "Ιδιότητες" ("Properties"). Με το που ανοίγει το παράθυρο των "Ιδιοτήτων Συστήματος" παρατηρούμε πως υπάρχουν 2 εικόνες. Η επάνω εικόνα είναι η κλασική των Windows. Η κάτω εικόνα είναι συνήθως το λογότυπο του κατασκευαστή. Στην εικόνα του θέματός μας (κάντε κλικ επάνω της) ο κατασκευαστής είναι η HP. Στα δικά σας PC μπορεί να βρίσκονται άλλα λογότυπα.

Τι θα λέγατε να αλλάζατε αυτό το λογότυπο και να βάζατε ότι γουστάρετε εσείς; Είναι πανεύκολο, αρκεί να καταλήξετε στην εικόνα που θέλετε. Οι μοναδικοί περιορισμοί που έχουμε είναι πως η εικόνα μας πρέπει να μην έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 180x120 και πρέπει να έχει συγκεκριμένο όνομα και να είναι συγκεκριμένου τύπου αρχείο.

Ας ξεκινήσουμε με τον τελευταίο περιορισμό. Η εικόνα μας πρέπει να έχει επέκταση .bmp και συγκεκριμένα να την ονομάσουμε oemlogo.bmp

Το παραπάνω βήμα είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το ήδη υπάρχον λογότυπο. Ψάχνουμε λοιπόν και βρίσκουμε μια εικόνα bmp , ή φτιάχνουμε μια εμείς με τη βοήθεια κάποιου επεξεργαστή εικόνας. Μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε! Από φωτογραφία δική μας μέχρι εικόνα που θα βρούμε στο Internet. Αρκεί να την αποθηκεύσουμε σαν oemlogo.bmp και οι διαστάσεις της να μην ξεπερνάνε τα 180x120 pixels.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα αυτά προχωράμε στο επόμενο βήμα. Διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", διπλό κλικ στο δίσκο C: , διπλό κλικ στον φάκελο Windows , διπλό κλικ στον φάκελο System32. Εκεί μέσα (στον System32) υπάρχει ένα αρχείο oemlogo.bmp το οποίο είναι το λογότυπο που χρησιμοποιείται από το PC μας. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το αρχείο αυτό για την περίπτωση που θέλουμε τα το ξαναχρησιμοποιήσουμε, απλά κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε "Μετονομασία" ("Rename"). Του δίνουμε ένα άλλο όνομα και προχωράμε.

Πάμε στο δικό μας omelogo.bmp , κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε "Αποκοπή" ("Cut"). Ξαναπάμε στον φάκελο System32 και κάνουμε δεξί κλικ μέσα του και επιλέγουμε "Επικόλληση" ("Paste"). Αν προηγουμένως δεν αλλάξαμε όνομα στο ήδη υπάρχον λογότυπο, απλά θα εμφανιστεί μήνυμα που θα μας ρωτάει αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το ήδη υπάρχον με αυτό που πάμε να βάλουμε. Εκεί απλά πατάμε ΝΑΙ. Αυτό ήταν! Το λογότυπο άλλαξε. Αν ακολουθήσουμε το βήμα που περιγράψαμε στην αρχή της σελίδας μας και ανοίξουμε τις Ιδιότητες Συστήματος, θα δούμε πλέον το δικό μας λογότυπο. Είμαστε πλέον οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού :)





Σημείωση: Όσοι δε βρίσκετε εικόνα για λογότυπο, μπορείτε να βάλετε το δικό μας :)



3 σχόλια:

Donalt Duck είπε...

Βρε παιδιά πείτε ότι είναι για Windows XP ή Vista κάθε δημοσίευση γιατί τώρα έψαχνα το αρχείο oemlogo.bmp και δεν έβρισκα τίποτα στα Vista. Υπάρχει άλλος τρόπος γι' αυτό;

PC HANDS είπε...

Φίλε Donalt καλημέρα.

Έχεις δίκιο, παράληψή μας που δεν το αναφέραμε. Στα Vista η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρειάζεται να επέμβει κανείς στην registry, γι' αυτό δεν το βάλαμε.

Και πάλι καλημέρα και συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.

Donalt Duck είπε...

Μην ζητάς συγγνώμη. Σιγά την μεγάλη ταλαιπωρία. Πάντως συγχαρητήρια για το blog σας αυτό γιατί δίνετε πολύ χρήσιμες συμβουλές για πολλά θέματα που απασχολούν πολλούς από εμάς!

Δημοσίευση σχολίου