.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Η επιφάνεια εργασίας είναι φάκελος;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη. ΝΑΙ! Η επιφάνεια εργασίας ή αλλιώς Desktop είναι ένας φάκελος όπως όλοι οι άλλοι φάκελοι στον υπολογιστή μας. Δεν παίζει ρόλο το ότι εμείς δεν τον βλέπουμε απευθείας σαν φάκελο. Είναι φάκελος και έχει όλες ή σχεδόν όλες τις ιδιότητες κάθε φακέλου. Για όσους θέλουν να δουν τον φάκελο της επιφάνειας εργασίας στη μορφή ενός κανονικού φακέλου θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω απλή διαδικασία:

Διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer"), διπλό κλικ στο δίσκο C: , διπλό κλικ στον φάκελο "Documents and Settings", διπλό κλικ στον φάκελο με το όνομα του χρήστη και διπλό κλικ στον φάκελο "Desktop" ή "Επιφάνεια Εργασίας". Σε αυτόν τον φάκελο θα δούμε ό,τι ακριβώς υπάρχει και στην επιφάνεια εργασίας μας. Ότι κάνουμε μέσα σε αυτό τον φάκελο θα εμφανιστεί και στην επιφάνεια εργασίας. Σβήνουμε ένα αρχείο μέσα από τον φάκελο; Θα εξαφανιστεί και από την επιφάνεια εργασίας μας. Κάνουμε αντιγραφή ένα αρχείο από κάποιο άλλο φάκελο και τον επικολλούμε στον φάκελο "Desktop"; Θα εμφανιστεί και στην επιφάνεια εργασίας μας.

Αυτό που σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να σβήσουμε όλο τον φάκελο "Desktop" από τον υπολογιστή. Αν προσπαθήσουμε να το κάνουμε θα μας βγει το παρακάτω μήνυμα.




Είδαμε λοιπόν πως η επιφάνεια εργασίας μας όπως τη βλέπουμε όταν μπαίνουμε στα Windows είναι στην ουσία η "μεταφορά στην οθόνη" ενός κοινού φακέλου των Windows. Θα ρωτήσει βέβαια κάποιος, "μπορώ να οπτικοποιήσω έναν άλλο φάκελο και να φαίνονται τα δικά του περιεχόμενα και όχι του φακέλου Desktop"; Η απάντηση είναι πως ναι , μπορούμε να το κάνουμε , αλλά δεν συστήνεται και, κυρίως, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Εμείς πάντως το δοκιμάσαμε για επιβεβαίωση. Μέσω ενός εργαλείου της Microsoft δηλώσαμε πως από δω και πέρα θέλουμε σαν φάκελο για την επιφάνεια εργασίας μας να έχουμε έναν φάκελο με καμιά πενηνταριά τραγούδια mp3. Φανταστείτε τι έγινε μετά την επανεκκίνηση... Γέμισε ο κόσμος με εικονίδια τραγουδιών!!! Τα μόνα που παρέμειναν σταθερά ήταν συντομεύσεις προγραμμάτων που είχαμε δηλώσει πως τις θέλουμε στην επιφάνεια εργασίας και φυσικά τα εικονίδια "Ο Υπολογιστής μου", "Τα Έγγραφά μου" κλπ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου