.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Προστατέψτε τους κωδικούς σας στον Firefox

Χρησιμοποιείτε Firefox και έχετε αποθηκεύσει κωδικούς για το e-mail, για το blog και για όλες τις σελίδες που μπαίνετε και απαιτούν κωδικό πρόσβασης; Το ξέρετε ότι οι κωδικοί αυτοί μπορούν να υποκλαπούν από οποιονδήποτε που έχει πρόσβαση στο PC σας. Και όταν λέμε πως μπορούν να υποκλαπούν, εννοούμε πως μπορεί κάποιος που γνωρίζει να τους διαβάσει και να τους σημειώσει κάπου χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο εργαλείο. Τόσο απλά μιας και οι αποθηκευμένοι κωδικοί στον Firefox εμφανίζονται σε καθαρό κείμενο χωρίς αστεράκια.

Για να πάμε να δούμε τους αποθηκευμένους κωδικούς πάμε στο μενού "Εργαλεία" ("Tools") και κάνουμε κλικ στις "Επιλογές" ("Options"). Στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Ασφάλεια" ("Security") και στη μέση του παραθύρου (όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα) κάνουμε κλικ στο κουμπί "Αποθηκευμένοι Κωδικοί". Αν κάποιος λοιπόν έχει πρόσβαση στο PC μας και ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία μπορεί κάλλιστα να δει τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε!




Για να τους προστατεύσουμε αυτούς τους κωδικούς ακολουθούμε την πιο απλή και πιο γρήγορη μέθοδο. Στο σημείο πριν κάνουμε κλικ στο κουμπί "Αποθηκευμένοι Κωδικοί" και ακριβώς στα αριστερά όπως δείχνει το κόκκινο βέλος, υπάρχει το κουτάκι "Χρήση ενός κύριου κωδικού". Κάνοντας κλικ στο κουτάκι ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο μπορούμε να γράψουμε έναν κύριο κωδικό που θα ζητείται κάθε φορά που κάποιος πατάει το κουμπί "Αποθηκευμένοι Κωδικοί". Όσοι δεν τον ξέρουν τρώνε πόρτα.

10 σχόλια:

Διάττων είπε...

Χρήσιμη κι αυτή η ανάρτηση όπως τόσες άλλες...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμο! καλό βράδυ :)

i-know.gr είπε...

καλό thanks

steve είπε...

Εγώ έχω πρόβλημα με τους κωδικούς στο firefox.
Συγκεκριμένα δεν μου κρατάει αποθηκευμένους τους κωδικούς μου παρ΄ όλο που έχω κάνει τικ στη απομνημόνευση στοιχείων.

PC HANDS είπε...

Στο σημείο που υπάρχει η επιλογή για απομνημόνευση των κωδικών, ακριβώς δίπλα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Κάνοντας κλικ στο κουμπί εξαιρέσεις μπορείς να δεις σε ποια sites έχεις επιλέξει να μην γίνεται απομνημόνευση των κωδικών. Τσέκαρε μήπως τα sites στα οποία δεν αποθηκεύονται οι κωδικοί είναι εκεί μέσα.

Αν δεν είναι θα φτιάξουμε ένα θέμα με το πώς διαμορφώνεις ένα αρχείο στον firefox ώστε να σου αποθηκεύει τους κωδικούς.

Περιμένουμε νεότερα.

steve είπε...

Ευχαριστώ το τσεκάρισα αλλά δεν υπάρχει καμμία επιλογή μη αποθήκευσης,είναι άδεια η λίστα.

PC HANDS είπε...

Για τσέκαρε και το θέμα που ετοιμάσαμε για σένα... :)

steve είπε...

Ευχαριστώ πολύ

admin είπε...

όλα τα λεφτά!

stergios είπε...

kalo

Δημοσίευση σχολίου