.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

WAP και Wi-Fi. Ποιά η διαφορά;

Φίλος αναγνώστης έστειλε mail και μας ρωτάει αν στο τηλέφωνό του πρέπει να ενεργοποιήσει το WAP για να μπορέσει να συνδεθεί σε κάποιο Wi-Fi. Αν και με τα τηλέφωνα δεν τα πάμε και τόσο καλά, θεωρούμε πως το WAP (Wireless Application Protocol) δε χρειάζεται να ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που θέλουμε να συνδεθούμε σε κάποιο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi). Το WAP έχει να κάνει με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το ενεργοποιούμε όταν θέλουμε να περιηγηθούμε στο Internet μέσω της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Όταν θέλουμε να μπούμε σε κάποιο Wi-Fi , π.χ. στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μας, τότε απλά κάνουμε αναζήτηση ασυρμάτων δικτύων και όταν το βρούμε συνδεόμαστε επάνω του. Η αναζήτηση και το πώς συνδεόμαστε εξαρτώνται από το τηλέφωνο που διαθέτουμε.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, η περιήγηση μέσω WAP και μέσω Wi-Fi είναι εντελώς διαφορετικές.




Σημείωση προς ανώνυμο Ρομπέν: Τη μια εικόνα μάς την έδωσε ο ΟΤΕ και την άλλη ο Bill Gates που είχε έρθει προχθές και τρώγαμε ψάρι στο Φλοίσβο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σώστα,έχετε απόλυτο δίκιο,μακριά apo wap γιατί η χρέωση κάθε εταιρίας πονάει.Ζήτω το wi-fi,συνεχίστε την καλή δουλειά σας διαβάζουμε και μαθαίνουμε,καλό απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου