.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς αλλάζουμε όνομα στον κάδο ανακύκλωσης;

Το κολπάκι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο , αλλά το γεγονός ότι θα πάμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τη registry του συστήματος θα πρέπει να μας κάνει δύο φορές πιο προσεκτικούς! Συνήθως όταν κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Κάδος Ανακύκλωσης" βλέπουμε συγκεκριμένες επιλογές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η επιλογή της μετονομασίας. Πώς θα σας φαινόταν να αλλάξουμε για λίγο τη ρουτίνιαρισμένη επιφάνεια εργασίας αλλάζοντας το όνομα του κάδου ανακύκλωσης και να το κάναμε ... "Σκουπιδιάρα"; Ναι ναι, αντί για "Κάδος Ανακύκλωσης" θα γράφει "Σκουπιδιάρα"! Πώς το κάνουμε όμως αυτό;

Πατάμε "Έναρξη" ("Start"), επιλέγουμε "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε regedit και πατάμε Enter. Στο παράθυρο που ανοίγει θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} και θα αλλάξουμε την τιμή που αντιστοιχεί στο όνομα του "Κάδου ανακύκλωσης". Πρώτα απ' όλα , αφού ανοίξει το παράθυρο θα πρέπει να "κλείσουμε" το δέντρο στα αριστερά και να το φέρουμε στη μορφή της παρακάτω εικόνας (παντού δηλαδή θα έχουμε το σύμβολο +). Αφού το κάνουμε αυτό θα κάνουμε ένα κλικ στο πάνω πάνω εικονίδιο (εκεί που δείχνει το βελάκι).




Για να βρούμε την τιμή που αναζητάμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που δώσαμε πιο πάνω κάνοντας κλικ στο σύμβολο + του αντίστοιχου φακέλου. Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το βρούμε είναι να πατήσουμε τα πλήκτρα Ctrl και F και να αναζητήσουμε την τιμή 645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E (κάντε την copy από εδώ). Αφού τη γράψουμε στο αντίστοιχο πεδίο στο παράθυρο της εύρεσης , πατάμε Enter. Λογικά θα βρίσκεται στο πρώτο αποτέλεσμα που θα βρεθεί. Το σημείο στο οποίο θα πάμε να δουλέψουμε είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω και συνήθως βρίσκεται πάνω πάνω.




Κάνουμε διπλό κλικ επάνω του και στο πεδίο "value data" αλλάζουμε το όνομα και το κάνουμε Σκουπιδιάρα ή όπως αλλιώς θέλουμε εμείς. Λογικά, μετά από μια επανεκκίνηση το όνομα θα έχει αλλάξει. Σε εμάς πλέον ο κάδος ονομάζεται "Σκουπιδιάρα" και ... δεν απεργεί ποτέ!!!

1 σχόλια:

Poly είπε...

Τελικά έχει πλάκα να...."πειράζεις" τη registry
Ευχαριστώ για το tip-ακι.

Δημοσίευση σχολίου