.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς τυπώνω τις φωτογραφίες μου μαζί με την ημερομηνία;

Την ερώτηση μας την έκανε ο Δημήτρης και τον ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Έχει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Olympus και αυτό που θέλει είναι να τυπώνει τις φωτογραφίες του και να φαίνεται στην εκτύπωση και η ημερομηνία που τις τράβηξε. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται σε κάποιες φωτογραφικές μηχανές , ενώ σε κάποιες άλλες δεν προσφέρεται. Υπάρχουν μηχανές (σχεδόν όλες) που, ενώ βλέποντας τις φωτογραφίες μέσα στη μηχανή φαίνεται κανονικά η ημερομηνία, ωστόσο όταν τυπώνει κάποιος τις φωτογραφίες η ημερομηνία εξαφανίζεται. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς για να σιγουρευτεί αν μπορεί να τυπώσει φωτογραφίες μαζί με την ημερομηνία είναι καταρχάς να ψάξει στο manual της μηχανής και να δει αν μπορεί να το κάνει.

Σε περίπτωση που δεν έχει το manual μπορεί να ψάξει μέσα στο μενού της μηχανής και να δει αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αν δε μπορεί να το βρει ψάχνοντας στο μενού, μπορεί κάλλιστα να κάνει το εξής: Ανοίγει έναν browser , πάει στο Google και γράφει το μοντέλο της μηχανής ακολουθούμενο από τη φράση print photo with date. Πιστεύουμε πως όλο και κάτι θα βρει εκεί.

Σχεδόν πάντα οι μηχανές συνοδεύονται και από ένα λογισμικό που βοηθάει να μεταφερθούν οι φωτογραφίες στον υπολογιστή. Το λογισμικό αυτό προσφέρει και άλλες δυνατότητες και μια από αυτές πιθανόν να είναι και η εκτύπωση με την ημερομηνία. Ψάξτε λοιπόν στο πρόγραμμα να δείτε αν προσφέρεται αυτή η δυνατότητα.

Αν δε βρεθεί λύση ούτε εκεί, τότε η επόμενη κίνηση είναι πάλι το Internet. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που , εκτός των άλλων, κάνουν και τη δουλειά αυτή. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά τέτοια προγράμματα και σας δίνουμε τα links τους παρακάτω.

http://www.batchstamper.com/
http://www.irfanview.com/
http://www.faststone.org/
http://www.kozasoft.com/ps/
http://download.cnet.com/Photo-Dater/3000-2192_4-10303278.html (αυτό είναι δωρεάν αλλά διαβάσαμε ότι μειώνει την ποιότητα)
http://download.cnet.com/windows/3055-2192_4-10021962.html?tag=pdl-redir

Εμείς κατεβάσαμε το IrfanView μαζί με το crack του και λειτουργεί μια χαρά. Βέβαια, δεν ψάξαμε να δούμε πώς γίνεται να τυπώσουμε φωτογραφίες μαζί με την ημερομηνία, αλλά απ' ότι λέει στη σελίδα του προγράμματος μπορούμε να το κάνουμε.

Δεκτές όλες οι απόψεις-προτάσεις από τους αναγνώστες για να βοηθήσουμε περισσότερο τον Δημήτρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου