.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς κάνω τα links στο blog μου να ανοίγουν σε νέο παράθυρο;

Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τον Johnpatra που επικοινώνησε μαζί μας. Το θέμα απασχολεί πολλούς bloggers και γι' αυτό μαζί με τον John ελπίζουμε πως θα βοηθήσουμε και άλλους φίλους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ανοίγει νέο παράθυρο κάθε φορά που κάνουμε κλικ σε κάποιο link του blog μας. Μερικές φορές αυτή η "ευκολία" πιθανόν να γίνει ενοχλητική μιας και όταν π.χ. κάποιος κάνει κλικ στο κουμπί "αρχική σελίδα" , θα του ανοίξει την αρχική σελίδα σε άλλο παράθυρο. Για το λόγο αυτό υπάρχουν δύο τρόποι για να ανοίγουμε τα links σε άλλο παράθυρο:

1) Ρυθμίζουμε το blog και συγκεκριμένα το template (πρότυπο) ώστε όλα τα links να ανοίγουν σε άλλο παράθυρο. Προσοχή, όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Όπου υπάρχει link και κάνουμε κλικ επάνω του θα ανοίγει σε άλλο παράθυρο. Ισχύει για τα links που ήδη υπάρχουν στα θέματα και για τα εκτός θεμάτων. Η αλλαγή θα γίνει αυτόματα για όλα! (διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη για τα links των sidebars).

Για να κάνουμε τις αλλαγές πατάμε "Προσαρμογή" και στη σελίδα που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Διάταξη". Αφού την πατήσουμε , ακριβώς από κάτω της εμφανίζονται και άλλες καρτέλες. Εμείς κάνουμε κλικ στην "Επεξεργασία HTML". Όπως κάθε φορά που θέλουμε να πειράξουμε το πρότυπο, έτσι και τώρα πριν κάνουμε οτιδήποτε κάνουμε backup το τρέχων πρότυπο. Το πώς το έχουμε αναφέρει σε άλλο θέμα.

Ακριβώς πάνω δεξιά από το πεδίο που βρίσκεται ο κώδικας υπάρχει ένα τετραγωνάκι που λέει "Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων". Κάνουμε κλικ και τσεκάρουμε το τετραγωνάκι. Μετά από αυτό κάνουμε κλικ οπουδήποτε μέσα στον κώδικα και πατάμε τα πλήκτρα Ctrl και F για να κάνουμε αναζήτηση. Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε /head και πατάμε Enter. Υπό φυσιολογικές συνθήκες υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Ακριβώς πριν από τη λέξη που βρήκαμε πρέπει να γράψουμε τον παρακάτω κώδικα:



Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και λογικά όλα τα links θα ανοίγουν σε νέο παράθυρο.


Πάμε να δούμε τον δεύτερο τρόπο. Ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει κυρίως με τα links που βρίσκονται στα θέματα που δημιουργούμε. Δεν αλλάζουν αυτόματα τα ήδη υπάρχοντα links , που σημαίνει πως όσα links θέλουμε να ανοίγουν σε νέο παράθυρο θα πρέπει να τα αλλάξουμε χειροκίνητα. Ας πούμε πως αυτό δε μας νοιάζει και πως θέλουμε να ρυθμίσουμε μόνο τα links που θέλουμε εμείς.

Έστω ότι γράφουμε ένα θέμα και σε κάποιο σημείο έχουμε γράψει τη λέξη PCHANDS. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα λινκ το οποίο, κάνοντας κλικ επάνω στο PCHANDS να ανοίγει το blog μας σε ξεχωριστό παράθυρο. Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε το link. Με το γνωστό τρόπο, επιλέγουμε τη λέξη PCHANDS και πατάμε το αντίστοιχο κουμπί για το link. Αφού δημιουργήσουμε το link , πατάμε την Επεξεργασία HTML για να δούμε τον κώδικα που αντιστοιχεί σε αυτό το link. Υπο φυσιολογικές συνθήκες ο κώδικας θα είναι ο παρακάτω.




Για να κάνουμε το link να ανοίγει σε νέο παράθυρο θα πρέπει να μετατρέψουμε τον κώδικα και να τον κάνουμε όπως φαίνεται παρακάτω.



Σε όσα links βάζουμε το target=_blank ανοίγουν σε άλλο παράθυρο.

9 σχόλια:

arkas είπε...

σε ευχαριστω πολυ.
πολυ χρησιμη πληροφορια.

bloggertips.gr είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ pchands!!!
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΓΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.

johnpatra

john fistikis είπε...

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ...

Πάνος είπε...

Πολύ καλό και χρήσιμο για όλους τους bloggers.

Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε

MOLEMOU είπε...

ΕΥΧΆΡΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Unknown είπε...

poli kalo alla iparxei kai pio eykolos tropos pou den mou erxete twra

Unknown είπε...

Poli kalo

k63 είπε...

ευχαριστώ πολύ

Mouse Net Café είπε...

mia voithia parakalw. ekana to parapanw kai an deite sto blog mou. http://netcafemouse-sports.blogspot.com/ exw vali aristera eikones me omades kai ekana to paranw gia na anoigi se allo parathiro. alla exw provlima giati ekei ppou grafo "Home kai Lifestyke gossip" otan ta pataw k auta anoigoune se neo parathyro? mipos kserete pws gnt auta na min anoigoune se neo parathiro?

Δημοσίευση σχολίου