.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πρόβλημα με την εναλλαγή γλώσσας στα Windows Vista.

Άλλο και τούτο πάλι! Το πρόβλημα εμφανίστηκε σε εμάς και συγκεκριμένα σε PC που έχει εγκατεστημένα πάνω του Windows Vista. Το PC έχει δύο λογαριασμούς. Ο ένας λογαριασμός ο οποίος και λειτουργεί μια χαρά έχει δικαιώματα administrator. Ο άλλος λογαριασμός που έχει και το πρόβλημα είναι limited account. Στο λογαριασμό αυτόν λοιπόν, ενώ είναι εγκατεστημένες δύο γλώσσες (Ελληνικά - Αγγλικά), όποτε πάμε να κάνουμε εναλλαγή γλώσσας και να γράψουμε από Αγγλικά σε Ελληνικά, δεν το δέχεται με τίποτα! Και τι δεν προσπαθήσαμε. Μέχρι και αφαίρεση και των δύο γλωσσών κάναμε και τις ξαναβάλαμε, αλλαγή του συνδυασμού των πλήκτρων που κάνουν εναλλαγή γλώσσας κάναμε, τίποτα! Αυτό εκεί, έκανε τα δικά του.

Ακόμα και από την language bar όταν κάναμε αλλαγή στη γλώσσα, μόλις κάναμε κλικ κάπου αλλού η γλώσσα επέστρεφε στα Αγγλικά. Κάποια στιγμή που καταφέραμε να αλλάξουμε γλώσσα και γράψαμε με Ελληνικούς χαρακτήρες, δε μπορούσαμε να την αλλάξουμε σε Αγγλικά. Με λίγα λόγια, βαράτε βιολιτζίδες...

Τελικά η λύση του προβλήματος ήταν τόσο απλή όσο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Αν δεν έχει ξανασυναντήσει όμως κάποιος το συγκεκριμένο πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να το ψάξει αρκετά όπως κάναμε εμείς. Το πρόβλημα λοιπόν οφειλόταν στο αρχείο ctfmon.exe το οποίο -σε πολύ γενικές γραμμές- σχετίζεται με την εναλλαγή της γλώσσας και έχει να κάνει και με το Microsoft Office. Αν αυτό το αρχείο δεν εκτελείται, τότε η εναλλαγή γλώσσας δεν επιτυγχάνεται με τίποτα.

Για να ενεργοποιήσουμε το αρχείο ctfmon.exe απλά πατάμε "Έναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run") , πληκτρολογούμε ctfmon.exe και πατάμε Enter.

Αυτό ήταν. Πλέον η εναλλαγή γλώσσας γίνεται φυσιολογικά.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Υπάρχει η πιθανότητα, ύστερα από επανεκκίνηση του υπολογιστή να εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα. Για να κάνουμε το αρχείο ctfmon.exe να εκτελείται κάθε φορά με την έναρξη των Windows, απλά πατάμε "Έναρξη", "Εύρεση", πληκτρολογούμε msconfig και κάνουμε αναζήτηση. Θα μας εμφανίσει σαν αποτέλεσμα το msconfig (δείτε την παρακάτω εικόνα) στο οποίο κάνουμε διπλό κλικ.




Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Startup" και βρίσκουμε κάπου το ctfmon.exe όπου και το τσεκάρουμε. Προσοχή, υπενθυμίζουμε ότι τόσο το πρόβλημα όσο και η λύση του αφορούν Windows Vista.




3 σχόλια:

FILIATRANEWS είπε...

Όταν βλέπεις Vista.... Svista!!!!!!!
Τα Vista είναι πιο χρήσιμα όταν δεν είναι εγκατεστημένα.

ΜΑΚΡΥΑ και αλάργα... Σαν τον διάολο το λιβάνι.

Ανυπομονώ να έρθουν τα windows 7.
Τα έχω δοκιμάσει και είναι.... ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Jimi είπε...

Δεν έχει να κάνει μόνο με Vista το πρόβλημα. Το ίδιο έπαθα κι εγώ προ ημερών με τα XP. Δεν μπορούσα να γράψω ελληνικά στο Word (στο Σημειωματάριο και γενικώς στα Windows μια χαρά). Τι επανεγκαταστάσεις έκανα το Office, τι Service Packs ξαναπέρασα, τίποτα. Το πρόβλημα ήταν αυτό που αναφέρεται εδώ: το ctfmon.exe! Το βρήκα, το έτρεξα και ω! λύθηκε το πρόβλημα... :)

Ανώνυμος είπε...

Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Startup" και βρίσκουμε κάπου το ctfmon.exe όπου και το τσεκάρουμε. Προσοχή, υπενθυμίζουμε ότι τόσο το πρόβλημα όσο και η λύση του αφορούν Windows Vista.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ Η/Υ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ALT+SHIFT ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Δημοσίευση σχολίου