.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς ανεβάζω αρχεία PowerPoint στο blog μου;

Αν και θα το αναφέραμε στην πορεία των μαθημάτων που κάνουμε, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστό θέμα επειδή το ζήτησαν ορισμένοι αναγνώστες. Αυτό που ζήτησαν οι περισσότεροι δεν είναι να ανεβάσουμε την παρουσίαση στο Internet ώστε να μπορούν οι αναγνώστες να την κάνουν download, αλλά να μπορούν να τη δουν χωρίς να την κατεβάσουν τοπικά στο δίσκο τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνουμε αυτό, όλοι όμως έχουν ένα κοινό σημείο: Θα πρέπει να μετατρέψουμε το αρχείο του PowerPoint σε τέτοια μορφή, ώστε να είναι δυνατή η προβολή του μέσω του Internet. Θα πρέπει δηλαδή να το μετατρέψουμε ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να το βλέπει σαν βίντεο, π.χ. στο youtube ή σε κάποιον flash player, ή να το βάλει στο blog του σαν embedded κώδικα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ισχύει είναι, τι άλλο, να έχουμε φυσικά στη διάθεσή μας ένα αρχείο που φτιάξαμε στο PowerPoint. Αμέσως μετά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουμε τη μετατροπή που αναφέραμε πιο πάνω. Η μετατροπή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά, να μετατρέπει δηλαδή αρχεία του PowerPoint σε κάποια άλλη μορφή. Συνήθως τα προγράμματα αυτά δεν είναι δωρεάν και, είτε θα πρέπει να τα αγοράσουμε, είτε να τα κατεβάσουμε σπασμένα. Δύο από αυτά τα προγράμματα που βρήκαμε σε μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet είναι το Acoolsoft PPT2Video Converter και το Wondershare PPT to Video. Η τιμή και των δύο είναι 49,95$.

Εμείς βέβαια θέλουμε μια , όσο το δυνατόν γίνεται, πιο φθηνή λύση, δηλαδή δωρεάν :)
Κάτι τέτοιο μπορούμε να το επιτύχουμε με τη βοήθεια διαφόρων σελίδων στο Internet που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Μετατρέπουν δηλαδή τα αρχεία PowerPoint σε μορφή video. Και πάλι ύστερα από μια πολύ γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε δύο σελίδες, την authorstream.com και την slideshare.net. Σε αυτές τις σελίδες θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια μπορούμε να "ανεβάσουμε" τις παρουσιάσεις μας. Αφού ανέβει κάθε παρουσίαση, αυτόματα γίνεται η μετατροπή της. Μόλις τελειώσει η μετατροπή μπορούμε πλέον να πάρουμε τον κώδικα που μας δίνεται και να τον τοποθετήσουμε στο blog μας. Η δεύτερη σελίδα που δώσαμε, διαβάσαμε κάπου πως δεν εμφανίζει τυχόν animations και ήχους που βάλαμε στην παρουσίασή μας, οπότε μπορεί και να μη σας κάνει.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε το αρχείο που φτιάξαμε μέχρι τώρα στα μαθήματα του PowerPoint (προσθέσαμε και κάποια animations). Το κακό της υπόθεσης είναι πως η μετατροπή μιας παρουσίασης 2 διαφανειών με πολύ απλά animations έγινε σε 15 λεπτά. Πήραμε τον κώδικα και τον επικολλήσαμε ακριβώς κάτω από τούτες τις γραμμές.




Θεωρούμε πως μια εύκολη λύση είναι αυτή που δώσαμε. Μια εξίσου καλή λύση για να δημοσιεύσουμε τις παρουσιάσεις μας και όχι μόνο είναι το Google Docs. Πιθανόν να ασχοληθούμε με αυτό σε κάποιο από τα επόμενα θέματά μας μιας και στο google docs υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες , όπως το να δημιουργήσουμε εκεί κάποια έγγραφα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σελίδας. Αυτά όμως κάποια άλλη στιγμή.

Επειδή πιθανότατα οι λύσεις που δώσαμε να μην είναι οι μοναδικές, όλες οι άλλες λύσεις που έχουν να προτείνουν οι αναγνώστες είναι ευπρόσδεκτες και , κυρίως, απαραίτητες! Πείτε μας για προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιείτε για αυτή τη δουλειά, δωρεάν κατά προτίμηση, ή άλλες, πιο εύκολες και εύχρηστες σελίδες από αυτές που δώσαμε.

6 σχόλια:

Διάττων είπε...

Κάθε ανάρτηση που γίνεται εδώ αποτελεί για μας τους υπόλοιπους ουσιαστική βοήθεια, από γνώση μέχρι και λύση, γι' αυτό κι ευχαριστούμε για όλα!

PC HANDS είπε...

Ευχαριστούμε Διάττων για τα καλά σου λόγια, καθώς και όλους τους φίλους-αναγνώστες.

Προσπαθούμε για το καλύτερο :)

ONLINE-PRESS είπε...

Αψογος....

alkis είπε...

EISAI ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να κατεβάσεις/σπάσεις/αγοράσεις ένα σωρό προγράμματα, ή γιατι να μπεις σε τέτοια μεγάλη διαδικασία (λογαρασμούς σε sites/ανέβασμα αρχείων κλπ), από τη στιγμή που υπάρχουν εργαλεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα που το κάνουν στο άψε-σβήσε.
Κάτεβαζεις (δωρεάν) από το ιντερνετ τη σουίτα εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org, δημιουργείς (ή ανοίγεις) το presentation που θες, και πατάς από το μενού file --> export --> swf

Μην παραμελείτε το opensource, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, υπάρχουν άπειρες επιλογές εκεί έξω.
OPEN YOUR MIND, OPEN YOUR SOURCE

Γρασέπ 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας είπε...

Τι να πω ....σας ανακάλυψα λίγο αργά γιατί ήδη προχθές "Ημέρα προστασίας περιβάλλοντος"
χρειάστηκε να μετατρέψω μια........ μια σελίδα παρουσίασης του Power Point (το κείμενο στο σημειωματάριο και μετά στο blog και κατόπιν να μεταφέρω και καμιά 20αρια φωτογραφίες για να αναρτήσω αυτό που ήθελα.......Σας βλέπω μη γελάτε δεν ειμαι Πόντια .....(αστειευομε για του Πόντιους) ΑΣΧΕΤΗ ειμαι ...................αλλα που θα παει θα μαθω ...μαθαινω .................................παρ ολα αυτα θα δοκιμασω τα links σας και για την συγκεκριμενη αναρτηση (να μπει στην πλαινη στηλη) του blog μου.
Ευχαριστω....

Δημοσίευση σχολίου