.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Αναγνώστης ζητάει βοήθεια για πρόβλημα στoν Internet Explorer.

Ο Σταύρος επικοινώνησε μαζί μας και ζητάει βοήθεια για ένα συχνό και συνάμα ενοχλητικό μήνυμα που εμφανίζεται στον Internet Explorer. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το πρόβλημα μπορεί να αναφέρεται στον IE αλλά σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζεται ενώ σερφάρει στο Internet. Εμφανίζεται σε άσχετες στιγμές που ο IE δεν είναι ανοιχτός. Μάλιστα ο Σταύρος αναφέρει χαρακτηριστικά πως όσες φορές έχει εμφανιστεί, η μοναδική εφαρμογή που έτρεχε ήταν το uTorrent. Το συγκεκριμένο μήνυμα εμφανίζεται σπάνια και ο υπολογιστής δεν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα, ούτε έχει γίνει πιο αργός. Απλά στα καλά καθούμενα πετάγεται το μήνυμα.

Το μήνυμα είναι το εξής:

''Buffer overrun detected!
Program C:\Program Files\Internet Explorer\Iexplorer.exe
A buffer overrun has been detected which has corrupted the program's internal state. The program cannot safely continue execution and must now be terminated"

Ο Σταύρος έχει προσπαθήσει να απαλλαγεί από το μήνυμα ακολουθώντας πολλές λύσεις που έχει βρει στο Internet χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στην απάντησή μας του αναφέραμε κάποια πραγματάκια, όπως το να αφαιρέσει τυχόν add ons του IE όπως το google bar ή οποιαδήποτε άλλη μπάρα, να σκανάρει το PC του για τυχόν trojans, να επαναφέρει τον IE στις αρχικές του ρυθμίσεις, να εγκαταστήσει προηγούμενη έκδοση του IE ή να λάβει όλα τα updates του κλπ.

Πιθανότατα όλα αυτά να τα έχει ήδη κάνει. Για το λόγο αυτό ζητάμε από εσάς που πιθανόν να είχατε παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζετε κάτι σχετικά με τη λύση του να απαντήσετε στο θέμα που δημιουργήσαμε και να προτείνετε επιπλέον λύσεις ή προτάσεις.

Σταύρο υπομονή και κάτι θα γίνει.

Ο υπολογιστής του Σταύρου παίζει με Windows Vista.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μώλις έβαλα το iexplorer.exe στο γούγλη μου πέταξε ένα κάρο σελίδες για trojans. Μάλλον ο υπολογιστής έχει κολλήσει κάποιο παράσημο. Το σφάλμα δεν το βγάζει ο Internet Explorer.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ τα παιδια του pc help & solutions για την τοσο γρηγορη απαντηση. Ακολουθησα τις συμβουλες που μου προτεινατε στο mail και περιμενω να δω αν θα εμφανιστει ξανα το προβλημα. Ομολογω οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος επειδη εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα αντι trojan προγραμματακια χωρις κανενα αποτελεσμα. Μεγαλη εντυπωση μου κανει οτι η τελευταια (μεχρι στιγμης) εμφανιση του error εγινε και παλι οταν η μοναδικη εφαρμογη που ετρεχε ηταν το utorrent. Aπο αυτα που διαβαζω στο διαδικτυο εχω βασιμες υποψιες οτι το προβλημα υπαρχει μεσα στον φακελλο system32 και προς αυτη την κατευθυνση εχω στρεψει την προσοχη μου. Ευχαριστω και τον Ανωνυμο φιλο για το ευστοχο σχολιο. Πραγματι το iexplorer.exe στο google εμφανιζει ενα καρο trojans. Και εγω ειμαι της αποψης οτι το σφαλμα δεν ειναι του internet explorer (τον οποιο ΔΕΝ χρησιμοποιω ΠΟΤΕ). θα το ψαξω λιγο ακομα και αν συνεχιστει η ιδια κατασταση θα καταφυγω στην επανεγκατασταση των windows. Ξανα ευχαριστω για τον χρονο σας και συγγνωμη για την φλυαρια__ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κανε αναζήτηση το iexplorer.exe και δες τα αποτελέσματα
κοίτα μήπως έχει προστεθεί κάποιο "μαϊμού" αρχείο αντί του αρχικού της microsoft και σβήστο
Μπορείς να το βάλεις στον κάδο μήπως έσβησες λάθος αρχείο ωστε να το επαναφέρεις αν χρειαστεί

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα λυθηκε με την πιο απλη απο τις συμβουλες που μου δωσατε ( αν και αρχικα ειχα αμφιβολιες για την αποτελεματικοτητα της ). Στην δικη μου περιπτωση λοιον, η απλη ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΙΕ στις αρχικες ρυθμισεις ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το error. Αδικα παιδευομουν τοσο καιρο με πολυπλοκες λυσεις και καθε ειδους αντι trojan. Τις θερμες μου ευχαριστιες στο pc help & solutions ____ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα να χρησιμοποιείς IE και βάλε Firefox ή το Chrome :)

Δημοσίευση σχολίου