.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε δημοτικά τέλη και ΕΡΤ;

Αρκετοί από εσάς ίσως διαβάσατε την επιστολή που στείλαμε και σε άλλα blogs σχετικά με διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας. Σε κάποιο σημείο της επιστολής μας αναφέρουμε πως αν δε γίνουν άμεσες ενέργειες, εμείς θα ξεκινήσουμε εκστρατεία κατά του δήμου και θα καλέσουμε όλους εσάς να ακολουθήσετε την κίνησή μας. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η ποιότητα ζωής να έχει πιάσει πάτο, διεθνείς έρευνες να αναφέρουν τα χάλια μας και παρόλα αυτά η κατάσταση να μην αλλάζει! Για το λόγο αυτό ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των πολιτών για το πώς μπορούν να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την ανυπαρξία του κράτους και την εγκατάλειψη των πολιτών...

Πότε τους τσούζει περισσότερο όλους αυτούς που υποτίθεται ότι μας διοικούν; Μα φυσικά όταν δουν ότι σταματάμε να τους δίνουμε λεφτά. Και μάλιστα όταν σταματάμε να τους δίνουμε κοροϊδίστικα λεφτά, όπως αυτά της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών. Δε γίνεται να πληρώνει ο πολίτης για υπηρεσίες που δεν θέλει να του προσφέρουν και, ακόμα περισσότερο, για υπηρεσίες που δεν του προσφέρονται. Όταν αγαπητοί φίλοι πληρώνετε τα δημοτικά τέλη, το κάνετε για να σας επιστρέφονται πίσω τα χρήματα με μορφή υπηρεσιών και έργων όπως η καθαριότητα, η ασφαλτόστρωση δρόμων, ο φωτισμός και η ασφάλεια. Πόσοι από εσάς δεν έχετε αγανακτήσει επειδή κάποιο από τα παραπάνω (ή ακόμα και όλα) δεν ισχύει για την περιοχή που κατοικείτε;

Πόσοι από εσάς βαρεθήκατε να μη βλέπετε οδοκαθαριστές στη γειτονιά σας και αντ' αυτού να ΄χετε γίνει φίλοι με τα σκουπίδια; Δεν έχετε αναρωτηθεί, "μα καλά αφού και εγώ και ο Κολωνακιώτης πληρώνουμε τέλη, γιατί το Κολωνάκι είναι τόσο καθαρό; Γιατί έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν σκουπίδια ούτε για δείγμα;"

Για να μην το κουράζουμε, εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε μην πληρώνοντας ΕΡΤ και δημοτικά τέλη. Η διαδικασία είναι η εξής. Θα πρέπει να πάτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην Αθήνα το ταμείο βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 40. Εκεί θα βρείτε κάποιον υπάλληλο και θα του πείτε πως δεν θέλετε να πληρώσετε την ΕΡΤ και τα δημοτικά τέλη και θα σας πει τι πρέπει να κάνετε. Θα συμπληρώσετε ένα χαρτί στο οποίο γράφετε πόσα χρήματα πληρώνετε και τι δεν θέλετε να πληρώσετε (ΕΡΤ και δημοτικά τέλη, ή κάποιο από τα δύο). Θα περιμένετε κανά πεντάλεπτο και θα σας φωνάξουν δίνοντάς σας ένα χαρτί το οποίο πρέπει να το δώσετε στη ΔΕΗ. Ο δήμος και η ΕΡΤ θα ενημερωθούν για την κίνησή σας και θα κρίνουν αν θα διεκδικήσουν τα χρήματα από εσάς.

Όσοι περισσότεροι δεν πληρώσουν ΕΡΤ και δημοτικά τέλη, τόσο πιο πολύ θα σφίξουν τα ζωνάρια τους. Μην μένετε άπραγοι! Το θέμα δεν έχει να κάνει με κομματικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Εμείς το κάναμε και πληρώσαμε μόνο το ρεύμα που κάψαμε. Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, ακολουθείστε κι εσείς αυτή την κίνηση και μεταφέρτε τη στους γνωστούς και τους φίλους σας. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν μερικοί πως όντως τη δύναμη την έχει ο πολίτης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Καταρχάς να πούμε πως η απόφαση να μην πληρώσουμε ούτε τα δημοτικά τέλη ήταν καθαρά δική μας για λόγους που αφορούν την περιοχή στην οποία κατοικούμε. Εκείνοι που είναι ευχαριστημένοι από το δήμο τους , αλλά δυσαρεστημένοι από την ΕΡΤ, μπορούν κάλλιστα να μην πληρώσουν μόνο την ΕΡΤ, πληρώνοντας κανονικά τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη.

Επίσης, το χαρτί του Ταμείου Παρακαταθηκών πρέπει να το προσκομίσετε σε κάποιο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ. Εμάς μας έστειλαν στα γραφεία που βρίσκονται πίσω από την Κλαυθμώνος, όχι στα ταμεία αλλά στο πρωτόκολλο αν θυμόμαστε καλά. Μπορεί να έχει λίγο τρέξιμο, αλλά είναι μια φορά το τρίμηνο.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Ήρθε ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ , μέσα στον οποίο υπάρχει ολόκληρη η προηγούμενη χρέωση (σαν να μην τον εξοφλήσαμε καθόλου) συν η νέα χρέωση της οποίας το ρεύμα που κάψαμε ανέρχεται σε 29 ευρώ, ενώ όλα τα υπόλοιπα (ΕΡΤ , δήμος) κοστίζουν 30 ευρώ.

Πήραμε τηλέφωνο την επόμενη κιόλας μέρα στη ΔΕΗ για να ρωτήσουμε τι συμβαίνει. Εκεί ένας κύριος που έχουμε το όνομά του μας εξήγησε πως στο σύστημα φαίνεται πως έχουμε πληρώσει το χρέος για το ρεύμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν περάστηκε στο λογαριασμό μας. Μάς είπε να μην ανησυχούμε για τη διακοπή του ρεύματος και πως αυτή δεν θα γίνει, τουλάχιστον τώρα. Και όταν ρωτήσαμε τι εννοεί λέγοντας "τουλάχιστον τώρα" είπε το εξής:

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τους νόμους 1730/87, 2644/98, 173/75 και 230/75 είναι υποχρεωμένη να μας κόψει το ρεύμα αν το ποσό που χρωστάμε στην ΕΡΤ (αυτό που δεν θέλουμε να πληρώνουμε δηλαδή) φτάσει τα διακόσια ευρώ! Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Αν δεν πληρώσω το νερό, έρχεται η ΕΥΔΑΠ και το κόβει. Αν δεν πληρώσω τον ΟΤΕ, έρχεται ο ΟΤΕ και το κόβει. Αν δεν πληρώσω την ΕΡΤ, έρχεται η ΔΕΗ και μου κόβει το ρεύμα!!!

Αντί ορισμένοι να κάτσουν και να σκεφτούν "ρε γιατί αυτοί εδώ δεν πληρώνουν την ΕΡΤ και τα δημοτικά τέλη; Μπας και το κάνουν για να διαμαρτυρηθούν για κάτι; Τι είναι αυτό που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση;" , έρχονται σα νταβατζήδες και λένε "δεν πλήρωσες;;; Κόψτου το ρεύμα για να μάθει να αντιδρά στο κράτος!"

Στα σχόλια από κάτω κάποιος ρώτησε αν αυτό μπορεί να γίνει συλλογικά όπως π.χ. στη γειτονιά. Να μαζευτεί η γειτονιά και να μην πληρώσει κανένας την ΕΡΤ. ΝΑΙ, μπορεί να γίνει και αυτό θέλουμε να κάνουμε! Όταν πιάσεις ένα κλαδί μπορείς εύκολα να το σπάσεις. Όταν έχεις στα χέρια σου πολλά κλαδιά, πιθανότατα να μην καταφέρεις να τα σπάσεις ποτέ! Όσο περισσότεροι ακολουθήσουν την πρακτική μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα επιτύχουμε! Μην επαναπαύεστε, μη σκέφτεστε "ποιός να τρέχει τώρα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και μετά στη ΔΕΗ"! Μία φορά το δίμηνο ή το τρίμηνο θα το κάνετε! Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε και για να το κάνουμε χάσαμε μία δύο ώρες από τη δουλειά μας, αλλά αξίζει τον κόπο!


Όποιος γνωρίζει από νομικά θέματα (κατά προτίμηση δικηγόρος) παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας για να μας δώσει οδηγίες για το πώς μπορούμε να κινηθούμε από δω και πέρα.

Κάποιες αδικίες πρέπει να σταματήσουν και αν δεν κάνουμε την αρχή δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ. Αν δεν ενεργήσουμε, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να καθόμαστε και να βρίζουμε την τύχη μας που ζούμε σε αυτή τη χώρα, αλλά παράλληλα θα πληρώνουμε αυτές τις αδικίες χωρίς να αντιδράμε.

Διαδώστε την προσπάθεια!

32 σχόλια:

Διάττων είπε...

Πολύ καλή κίνηση και τη χάρηκα! Το θέμα είναι ότι αν μπορούσε να γίνει και μια ριζοσπαστική κίνηση που να μπορούσε να αλλάξει όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ε, αυτό πια θα με έκανε πανευτυχή!!!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που έρχεται η ΔΕΗ θα πρέπει να τρέχουμε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων! Αλλιώς ο καθένας δεν θα τα πλήρωνε. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να το κάνουμε, αλλά πολλοί λίγοι θα πάνε μέχρι εκεί. Μακάρι πάντως να ευαισθητοποιηθούνε περισσότεροι πολίτες. Όπως είπατε δεν είναι θέμα κομματικής συμπάθειας κι αυτό είναι ότι καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙ.
ΟΕΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΦΙΣ ,ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ,ΤΡΙΤΟΣ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ..ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ανώνυμος είπε...

Εμενα πιο πολλα μου ερχονται τα τελη και η ΕΡΤ παρα το ιδιο καθαυτο το ρευμα! Και ενταξει, να πληρωσω τα δημοτικα τελη, υπαρχει ενα σχετικο εργο μια δραστηριοτητα, ΕΡΤ γιατι να πληρωνω που η τηλεοραση μου εχει καει εδω και δυο χρονια και ουτε σκοπευω να αγορασω καινουργια! Τι να δω? Τα λαμογια των ανειδησεων με τα δισεκατομμυρια και την περιφερομενη κλικαρια τους, τις αντιλοπες ή το Μενουμε Ελλαδα????????? Ελλαδα μενουμε και δεν μπορουμε να φυγουμε!

ILIAS είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο! μα απόλυτο. Προσωπικά είχα ατύχημα με αυτοκίνητο που παραλίγο να μου κοστίσει την ίδια μου τη ζωή με την κατάσταση στους δρόμους. Όμως να σταθώ λίγο σε κάτι που αναφέρατε

"ο δήμος και η ερτ θα ενημερωθούν για την κίνησή σας και θα κρίνουν αν θα διεκδικήσουν τα χρήματα από εσάς"

Αυτό το μεταφράζω ως τυχόν δικαστήρια, διώξεις κλ.π. Δυστυχώς ανήκοντας στη λεγόμενη γενιά των 700€ δε θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά κάτι τέτοιο

Καλή εβδομάδα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε σε αυτό το blog

PC HANDS είπε...

Φίλοι καλημέρα και ευχαριστούμε για τη γνώμη που εκφράζετε. Όπως είπαμε και στο θέμα, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Κι εμείς των 700 ευρώ είμαστε και μάλιστα τούτη τη στιγμή που γράφω είμαι με 15 ευρώ για να περάσω το υπόλοιπο του μήνα.

Φίλε Έκτορα είναι τόσο ηλίθιοι όλοι αυτοί που όντως θα κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν 40 και 50 ευρώ από τον καθένα που δεν θέλει να πληρώσει. Αντί να κάτσουν να σκεφτούν πως η κίνηση αυτή είναι κίνηση διαμαρτυρίας από πολίτες που μέχρι χθες πλήρωναν κανονικά, αυτοί θα ακολουθήσουν το δρόμο της τιμωρίας. Έτσι το βλέπουν, σαν τιμωρία! Κάτσε και σκέψου λίγο ρε χαζέ, μήπως όντως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως αυτός που δεν πληρώνει, το κάνει επειδή όντως δεν του προσφέρεις αυτά που έπρεπε;

Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να διαδώσετε την κίνηση αυτή και να μάθει ο κόσμος ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Δεν λέμε να μην πληρώσει αυτός του οποίου η περιοχή είναι στην πένα (μιλάμε για τα δημοτικά τέλη). Όσοι όμως έχουν παράπονα και οι αρμόδιοι δεν τους υπολογίζουν , ε αυτοί με κάποιο τρόπο πρέπει να διαμαρτυρηθούν.

Δεν είμαστε ούτε μπαχαλάκιδες όπως θα ισχυριστούν μερικοί, ούτε μας αρέσει η αναρχία. Κάπως όμως πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

EΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΡΑΔΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΙΕΣ 2106066815 ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΝΟΒΑ ΕΡΤ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΝΑΙ....αυτη η κινηση με το Παρακαταθηκων και Δανειων, νομιζω οτι ειναι, απο τα ποιο δυνατα εργαλεια που εχουμε, ως πολιτες.Πολυ πιθανο,να, μπορει να χρησιμοποιηθει και για αλλες << αμαρτιες >>, μιας κακιστης διαχειρισης. Υπαρχει καποιος ,που να μπορει να αναλυσει τη λειτουργεια? Αραγε πως μπορει καποιος πολιτης να γνωριζει μεχρι που μπορει να φτασει? Γινεται και συλλογικα? Σε επιπεδο γειτονιας π.χ.
Τα θερμα μου συγχαρητηρια για την προσπαθεια

Ανώνυμος είπε...

Τι πιθανότητες έχει να αναγκασθεί κάποιος να πληρώσει αναδρομικά και με πιθανούς τόκους τα λεφτά μετά από δικαστήρια στην ΕΡΤ; Διότι πολύ εύκολο είναι να πας στο παρακαταθηκών, αλλά έχετε ρωτήσει κανα δικηγόρο πως θα κινηθεί μετά κανείς όταν του θυροκολληθεί το εξώδικο από την ΕΡΤ; Διότι ο ήρωας και ο επαναστάτης από το μ@λ@κ@ διαφέρουν και μάλιστα πολύ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν η ΕΡΤ μπορεί να μας τα πάρει έντοκα σε μερικά χρόνια. Λοιπόν τι παίζει με τις αγωγές που θα φάμε;

PC HANDS είπε...

Προς τον τελευταίο φίλο:

Ναι έχεις δίκιο ότι μπορεί αργότερα η ΕΡΤ να τα διεκδικήσει έντοκα. Είδε όμως τι ανέφερε εύστοχα ο προηγούμενος από εσένα; "Γίνεται και συλλογικά σε επίπεδο γειτονιάς";

Αν φίλε μου αυτό το ακολουθήσουν πολλοί, τότε κάτι θα γίνει. Είμαστε σίγουροι γι'αυτό! Αν το κάνουν πολλοί , θα αναγκαστούν να μας δώσουν σημασία. Άλλο να κυνηγήσεις δέκα άτομα και άλλο να κυνηγήσεις χίλια!

Και σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν χάσεις οποιαδήποτε πιθανή δικαστική διαμάχη (που αυτό δε σημαίνει ότι είχες άδικο), θα έχεις προσπαθήσει ρε γαμώτο. Τι είναι προτιμότερο; Να κάτσει κανείς και να πληρώνει σαν βλάκας τις eurovision και τους παχυλούς μισθούς των φωστήρων της ΕΡΤ, ή να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο;

Εγώ προσωπικά προτιμώ να μην πληρώσω και να το κυνηγήσω όσο μπορώ και ας μου θυροκολληθεί το εξώδικο.

Παρεμπιπτόντως, ναι έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση νομικής βοήθειας και συμβουλών. Όσοι γνωρίζουν ας μας βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει λίγο σκέψη το όλο θέμα. Καταρχήν να διαχωρισουμε ΕΡΤ και δημοτικά τέλη. Όσον αφορά την ΕΡΤ συμφωνώ πως δεν χρησιμοποιούμε όλοι τηλεόραση. Ορισμένοι δεν βλέπουν καθόλου ΕΡΤ. είναι όμως και κάποιοι που θεωρούν τα κρατικά ως τα καλύτερα κανάλια. Ταυτόχρονα ας κρατήσουμε στο μυαλό μας και το πόσοι εργάζονται στην ΕΡΤ. αντί λοιπόν να πούμε δεν πληρώνουμε, μήπως θα έπρεπε να λέμε δεν πληρώνουμε αν δεν βλέπουμε, πληρώνουμε όμως αν βλέπουμε. Γνωρίζοντας την φύση μας ως λαό, είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν πολλοί που δεν θα πληρώνουν και θα βλέπουν. Άρα μήπως θα ήταν καλύτερα να προτείνουμε μια σταδιακή λύση που ως πρώτη φάση θα είχε τον διαχωρισμό της ΕΡΤ απτην ΔΕΗ ( καινούριος λογαριασμός Ερτ) και ως δεύτερη φάση τον έλεγχο του ποιος πληρώνει και ποιος δεν πληρώνει. Με την σημερινή τεχνολογια αυτό δεν είναι δύσκολο ( κάποιος κωδικός σε κάθε συνδρομητή της ΕΡΤ). Αν λοιπόν γίνει το παραπάνω, και αν δεν φτιαχτεί ένα καινούριο blog που θα κατηγορεί την καινούρια λύση για μικροπολιτικους λόγους, τότε μιλάμε σίγουρα για μια δίκαιη προσέγγιση των πραγμάτων. Όσον αφορά την δημόσια διοίκηση ο μόνος τρόπος που υπάρχει, είναι δίπλα στην χρέωση να υπάρχει και αναλυτικό δελτίο εργασιών που έγιναν στον δήμο την περίοδο της χρεωσης. Έτσι ο πολίτης θα μπορεί να πηγαίνει στον δήμο και να αμφισβητεί κάποια χρέωση και να μην πληρώνει κάτι που θεωρεί πως δεν εγινε.
Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά προαπαιτουν την δική μας υποχρέωση να είμαστε σωστοί απέναντι στο κράτος και σαφώς έπειτα να απαιτούμε από το κράτος να παρέχει σοβαρές υπηρεσίες. Η γενιά των 700 ευρώ λοιπόν ας σηκωθεί από την καρέκλα της καφετέριας και ας προσπαθήσει να φτιάξει μια γενιά 1200 ευρώ, η οποία θα φτιάξει μια γενεια 2000 ευρώ κοκ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ασχοληθούν λένε με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη... Ένα από αυτά είναι και το ζήτημα της ΕΡΤ, το οποίο έχει παράνομα συνδεθεί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Άρα όπου υπάρχει ρεύμα υπάρχει και ΕΡΤ... δηλαδή στα κοινόχρηστα, στις αποθήκες, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στις δημοσιες και δημοτικές υπηρεσίες, στα στάδια, στους δρόμους κ.λ.π. Ότι μας κοροϊδεύουν είναι το μόνο σίγουρο. Διότι είτε υπάρχει ένα κανάλι συνδρομητικό, το οποίο δεν εχει διαφημήσεις στη μέση των προγραμμάτων και το πληρώνει όποιος θέλει, είτε υπάρχει ένα ελεύθερο κανάλι και δεν το πληρώνει κανείς. Στην δική μας περίπτωση μιλάμε για πανευρωπαϊκή για να μην πώ παγκόσμια πατέντα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την "ελεύθερη αγορά". Εξ' αιτίας της, έχουν πέσει γερές "καμπάνες" από την Ε.Ε. για τα κακώς κείμενα στην χώρα μας για τα οποία βέβαια δεν ευθύνεται κανείς από μας, αλλά εμείς στο τέλος πληρώνουμε. Μήπως θα έπρεπε λοιπόν, είτε ως σύλλογοι καταναλωτών ή με οποιοαδήποτε μορφή, να στραφούμε στην Ε.Ε. για να γίνει και νομικά "γνωστή" ακόμα μια υποχρεωτική και παράνομη αφαίμαξη από το κράτος, μιας μερίδας (κατά τα άλλα) Ευρωπαίων Πόλιτών; Μήπως θα μπορούσε ένας απ' όλους τους συλόγους καταναλωτών να εγγράφει όσους Έλληνες πολίτες το επιθυμούν, με κόστος π.χ. 2€, προκειμένου να καταγγείλουν το κράτος και την ΕΡΤ στην Ε.Ε. για παράνομη χρηματοδότηση ενός κρατικού καναλιού, που κατά τα άλλα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και για αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των άλλων καναλιών, συνδρομητικών και μη;
Γιατί δεν αντιδρούν οι εν λόγω σύλλογοι, τα άλλα κανάλια και οι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί;
Δεν θα έπρεπε κύριοι, όπως συχνά πυκνά δηλώνετε, να φροντίζετε για το δημόσιο συμφέρον;

PC HANDS είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα!

Και για εκείνους που μιλήσανε για το ποδόσφαιρο και για τους αγώνες που τελικά δεν βλέπουν επειδή τους δειχνει το Super Sport, να γνωρίζετε πως με εντολή της Ε.Ε. η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να δηλώσει ποιοι αγώνες είναι σημαντικοί ώστε να τους μεταδίδει ελεύθερα και δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ...
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...

Αόρατη Μελάνη είπε...

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1708&nt=18&lang=1

Στην παραπάνω σελίδα λέει τα εξής (μεταξύ άλλων που δεν μεταφέρω γιατί δεν επιτρέπεται copy paste στα σχόλια και δεν αντέχω να πληκτολογώ τόσο):

Βάσει του νόμου 2644/1998 η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη. Για τα δημοτικά τέλη υπάρχει αντίστοιχος νόμος, όπως και για το ΤΑΠ και τους δημοτικούς φόρους.

Πριν προχωρήσετε σε ενέργειες, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε δικηγόρο. Και να έχετε υπόψη σας ότι σίγουρα και η ΔΕΗ έχει δικηγόρους και μάλλον θα είναι σαϊνια σε τέτοια θέματα. Μην πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΜΙΟΝΗ-ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ...ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Κυριές και Κύριοι,

φτάσαμε στο σημείο να βομβαρδιζόμαστε με τόσα σκάνδαλα ώστε να μην καταλαβαίνουμε πιά τι γίνεται!!! παρα μόνο ότι φτάσαμε στον πάτο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σε αυτήν την χώρα με 5000 χρόνια Ιστορία!!!
Αν δεν παρέβει το ίδιο το κρατικό σύστημα πώς να βγάλει το δίκιο του ο απλός πολίτης? και 10.000 χιλίαδες να μην πληρώσουν την ΕΡΤ (Ελληνική Ραμο Τεμπελιά) πάλι θα τα πάρουν.... με την δύναμη που έχουν.
Και δυστυχώς είναι σε όλα παράνομοι...
1) Δημόσιο Οργανισμός και παίρνει χρήματα από διαφημίσεις
2) Χρεώνει ΕΡΤ σε κοινόχρηστους χώρους.. δηλαδή στην πολυκατοικία σε κάθε είσοδο έχει TV με την ΕΡΤ????
3) Συμβάσεις υπέρογκων ποσών
4) Τρελλοί μισθοί χωρίς ΤΕΛΟΣ κλπ κλπ

αν δεν την κυρήξουν σε πτώχευση για να αρχίσει απο το μηδέν δεν γίνεται τίποτα...και κανένας δεν έχει τα "τρυφερά" να το κάνει γιατί το πολιτικό κόστος είναι Τεράστιο.

Κατα την απόψη μου θα αργήσει πάρα πολύ να βρεθεί αυτός ο πολιτικός/οι που γνώμων θα είναι
μόνο η κοινωνική αξία, διαφάνεια, υπηρεσίες ποιότητος για καλύτερη ζωή κλπ


Εξάλλου η ΕΛΛΑΔΑ είναι χώρα όπου βάζει συνέχεια φόρους έμμεσους χωρίς να καταργούνται ΠΟΤΕ!!!!

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και Κύριοι,

Εχω μια επιχείρηση στον Πειραια απο της 22/07/2009. Το ακίνητο είναι ημιυπόγειο και είναι 150τμ. Η χρήση του είναι καθημερινή, δεν υπάρχει υπολογιστής και το ρεύμα που καίω είναι 50€ την τετραμηνία. Για φανταστείτε ότι τα δημοτικά τέλη της τετραμηνίας είναι 332€ και η ΕΡΤ 17,43€. Είναι απίστευτοι. Πραγματικά είναι τεράστιο το νούμερο εάν αναλογιστής ότι η αποθήκη είναι μεταξύ Νικαίας και Πειραιά και δεν είναι κεντρική. Φανταστείτε ότι πληρώνω τα ιδια με τα κεντρικά καταστήματα του Πειραια. Πραγματικά δεν ξέρω την να κάνω. Είναι απίστευτοι. Δεν νομίζω ότι σε αυτο το κράτος μπορεί να υπάρξει επιχειρηματικότητα. Πραγματικά από εβδομάδα θα πάω να κόψω το ρεύμα, έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιώ πέραν τα φώτα που ανοίγουμε.
Ευχαριστώ παιδια και πάντα να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ενας ακόμη τρόπος για να μην πληρώσεις ΕΡΤ. Καταρχήν να σας πω ένα χρήσιμο ιστορικό. Το έτος 1992 (περίπου) από ενημερωτικό φυλλάδιο της ΔΕΗ έλεγε ότι αν η συνολική αξία του ρεύματος ήταν λιγότερο από 2000 δρχ το τετράμηνο που αντιστοιχούσε σε 117 Kwh (τιμές 1992) δεν πλήρωνες ΕΡΤ. Έκτοτε ισχύει αυτός ο κανονισμός, όμως έχει ανεβεί η τιμή της Kwh, με αποτέλεσμα σήμερα αυτό επιτυγχάνεται με κατανάλωση 30 Kwh το τετράμηνο. Αν και δεν είναι πρακτικά εφικτή η διαβίωση με τόσο χαμηλή κατανάλωση, πενία τέχνας κατεργάζεται όπως:
α) χρησιμοποίηση φωτοβολταϊκού
β) χρησιμοποίηση φούρνου, θερμοσίφωνα, υγραερίου κ.λ.π.
γ) χρησιμοποίηση ηλεκτρογενήτριας υγραερίου (είναι αθόρυβη, την χρησιμοποιείς και σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο)
δ) βάζεις ρολοϊ αντίστροφης μέτρησης στη ΔΕΗ (αν είσαι παραγωγός ρεύματος μέσω Α.Π.Ε.)
Είμαι νεότατος επισκέπτης αυτής της ιστοσελίδας και όποιος θέλει πρόσθετες πληροφορίες:
nickname(σε άλλα sites) democretos
όνομα Δημήτρης
email imidnairt@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

εμένα βρε παιδιά ο τα δημοτικά τέλη είναι περίπου 30 ευρώ και δεν έχω καν ο΄τε φαναράκι για δείγμα σε κανένα δρόμο που είναι το σπίτι μου. πάντα σε μαύρα σκοτάδια γυρίζω το βράδυ. ΠΊΣΣΑ! γιατί να πληρώσω τα δημοτικά τέλη? για την τηλεόραση δεν θα την σχολιάσω καν έχω κάτι αιώνες να την ανοίξω! να'ναι καλά το λαπ τοπ και hdmi. τι να κάνω ???? μένω Κορωπί.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον παιδια πιο ηταν το αποτελεσμα με την ΔΕΗ, σας πηγαν δικαστικα η ειναι νομιμο αυτο???

θα σας ημουν ευγνωμοω αν μου απαντουσατε με ενα mail στο: xhumbastony@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Εν ολιγις,γινεται αν ακολουθησουμε τη διαδικασια με το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων?ειναι σιγουρο,η θα πρεπει να γινει απο μια ομαδα ατομων στην ιδια γειτονια για να καταφερουμε κατι?εμενα οι γειτονεσ ειναι ολοι κομματοσκυλα και πιασμενη με θεσεις μες το δημο!αν εγο κανο μονος μου την κινηση αυτη,θα βγαλο ακρη τελικα?γιατι βλεπο οτι κανεις δεν ειναι σιγουρος για το αν γινεται?

Ανώνυμος είπε...

ολοι μας φοβομαστε γιατι ειμαστε χωρια
παμε ενομενοι
θα μετριωμαστε να δουμε ποσοι ειμαστε κ αντε να μας κοθνηθει οποιος θελει παμε!!!
ΕΝΑΣ ελα ο επομενος....

Ανώνυμος είπε...

Τέλος στην καταβολή του τέλους της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ ...
21 Νοεμ. 2007 ... Οσοι δεν θα ήθελαν να πληρώνουν τα τέλη της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλα ξεχωριστά. Διοτι το να έχει καποιος ηλεκτρικο στο σπίτι του δεν ...
havai.wordpress.com/.../ert-at-dei/ - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες

Ανώνυμος είπε...

Οι επιτροπές AKΡΙΒΕΙΑ-STOP Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν ενάντια στις χρεώσεις δημοτικών τελών, σύντομα
Τι συντελεστή πρηρώνετε στις περιοχές σας;

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
δεν είναι δουλειά αυτή!
δεν έχω τηλεόραση δεν θέλω να έχω τηλεόραση και δεν θέλω να πληρώνω τηλεόραση.
Παιδιά, η λύση είναι μια... Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

περι δημοτικών τελών, εδω κεντρο εχουμε βουνα απο σκουπιδια ακομα... πφφφφφ

ΤΕΛΟΣ στο χαρατσι τις ΕΡΤ, δε παει αλλο !
Οταν βλεπουμε ποσα λεφτα δινουν για την μπαλα !
Να τα παρει ο ALPHA να τελειωνουμε

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια και κάποια άρθρα που έχετε παραθέσει όσον αφορά τη σχετική νομοθεσία κατάλαβα ότι υπάρχουν κυρώσεις και ότι η ΕΡΤ μπορεί να τα διεκδηκίσει αναδρομικά. Τελικά τα παιδιά που το έκαναν είχαν κάποιο πρόβλημα? ή κάποια νομική συμβουλή?
Επειδή σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ...αλλά μετά???
Γνωρίζω ότι το έκανε η Μελίνα Μερκούρη (μέχρι να γίνει βουλευτής) και από ότι βλέπω αρκετοί πολίτες. Το μόνο που με απασχολεί είναι το νομικό κομμάτι...
Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει?

Βάσω

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή χρόνια.

Τελευταία προσέχοντας τα έξοδα του σπιτιού, γιατί άραγε, παρατηρώ ότι η χρέωση της ΔΕΗ είναι 15, 20 ευρώ. ΟΚ, λέω και όλος χαρά πάω να πληρώσω. Έλα μου όμως που τα 20 στο ταμείο γίνονται 70 ευρώ.
Τα 8 ευρώ της ΕΡΤ τα δέχομαι. Μπορεί να έχει κοπρίτες, μπορεί να έχει διαφημίσεις, μπορεί, αλλά το δέχομαι γιατί έστω και λίγο το χρησιμοποιώ.
Αυτό που δεν δέχομαι είναι τα 40 ευρώ του δήμου. Σπασμένα πεζοδρόμια, γεμάτα τραπεζάκια ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, δρόμοι κατάλληλοι για πατινάζ μόνο, ανύπαρκτα φρεάτια στους δρόμους που γίνονται λίμνες με μια βροχή, σκουπίδια αρκετά συχνά να γίνονται μέρος του αστικού τοπίου, καταστάσεις επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα όσο και τη δημόσια υγεία.

Μπορώ να πάω στο Παρακαταθηκών και να πληρώσω τα αναλογα? Θα έχω πρόβλημα ηλεκτροδότησης?

Καλά τα λέμε, αλλά, μια απάντηση από κάποιον που έχει κάνει κάτι η από κάποιον με νομικές γνώσεις, μπορούμε να έχουμε?

Και πάλι καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Magazi stin thessaloniki, 25/11/2010 plirwsa 101 eyrw ta 48 einai reyma kai ta ypoloipa einai dimos kai ert, simera irthe 2os 24/1/2010 kai einai 120eyra ek ton opoion 58 einai to reyma kai ta ypoloipa einai oi alloi. Egw pleon lew na kinithw kapws giati ta lefta den ta brika sto dromo. Epipleon o dimos mas afise me skoupidia 2 bdomades epidi leei ta aytokinita xalasane, kai pios eide tin bitrina mou me ena tono skoupidia sta 2 metra? Kati mou leei oti mesw verbund kati mporei na ginei...to psaxnw an kapios kserei otidipote please peite mas..

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος τρόπος να μην πληρώσουμε τελικά (ούτε για ρεύμα) είναι να κάνουμε αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, και να μην πουλάμε ούτε στη ΔΕΗ φυσικά. Όταν πολλοί το κάνουν για λόγο αντίδρασης τότε όχι μόνο η ΕΡΤ θα αφαιρεθεί αλλά θα φτηνήνει και το ρεύμα κατα πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Λογαριασμος ΔΕΗ ,τελη για την κοινοτητα 6,96 ,ΕΡΤ 34,43 ,υποψι οτι δεν πιανουμε κανενα καναλι στην θεση αυτη μονο το λεπαντο ενα καναλι της ναυπακτου ,και με χιονια μια ερτ οπως τον παλιο καλο καιρο ,α η αξια ρευματος για την ΔΕΗ ειναι μονο 5,61 εβρα ,οποιος θελει την αποδειξη την εχει,, και το χειροτερο οτι τωρα τελευταια ειμαι ανεργος.σας ευχομε καλο μηνα ,και πανω απ,ολα υγεια .. Σημερα 10/2/11 πηγα στην δεη μου ειπαν οτι η ερτ θα μου κανει δικαστιριο κολοσα τα μαζεψα και εφυγα σαν βρεγμενη γατα δεν υπαρχουν περιθορια για τετοια πραγματα .ειμαι κοτα και μα.

Δημοσίευση σχολίου