.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το άσχετο της ημέρας : Θα πούμε το νερό.... νεράκι

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την κρίση του πλανήτη μας στα αποθέματα νερού. Το ντοκιμαντέρ λέγεται Flow - For Love Of Water και πρέπει να το έδειξε και η κρατική τηλεόραση. Παιδιά το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Θα δείτε μέσα πράγματα και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Πολυεθνικές εταιρίες όπως η Nestle (ναι η γνωστή Nestle) και η Suez προσπαθούν να κατοχυρώσουν πηγές πόσιμου νερού για μελλοντική χρήση, ενώ άλλες όπως η Coca Cola κατηγορούνται για μόλυνση πηγών. Στο ντοκιμαντέρ θα δείτε κατοίκους περιοχών κοντά σε εγκαταστάσεις άντλησης νερού για εμφιάλωση να διαμαρτύρονται επειδή η στάθμη των ποταμών έχει μειωθεί δραματικά. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες, λόγω της υπεράντλησης, έχουν μετατραπεί τα ποτάμια σε λασπότοπους. Και το πιο δραματικό...;

Σε πολύ φτωχές χώρες υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εταιρίες όπως η Suez και η Nestle , παρόλο που αντλούν τεράστιες ποσότητες νερού σε κοντινή απόσταση, ζητάνε από τους ανθρώπους αυτούς χρήματα για το ελάχιστο νερό που θα καταναλώσουν...

Και τέλος, κλασσική περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας είναι η αδειοδότηση μεγάλων εταιριών από το κράτος για την εκμετάλλευση πηγών για 100 χρόνια, με το αστρονομικό ποσό των... 60.000 δολαρίων!

Και μη σκεφτείτε πως αυτά συμβαίνουν αλλού και δεν πρόκειται να αγγίξουν εμάς... Η Nestle ήδη εκμεταλλεύεται πηγές και παράγει το νερό Κορπή , καθώς επίσης και το Aqua Spring.

Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε κάπου το ντοκιμαντέρ για να το κατεβάσετε. Όσοι κατεβάζουν torrents θα το βρουν στο gamato.info.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου