.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ανακύκλωση μελανιών - Το πώς και το γιατί!

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε η προστασία του περιβάλλοντος ακούγεται ολοένα και πιο συχνά. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, προγράμματα ανακύκλωσης, πράσινη οικονομία και διάφοροι άλλοι όροι έχουν εισβάλλει στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Εδώ και μερικά χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι λεγόμενες εταιρίες ανακύκλωσης μελανιών. Οι εταιρίες αυτές αναλαμβάνουν να πάρουν τα άδεια μελάνια ή toner από οικιακούς χρήστες ή εταιρίες και να τα ξαναγεμίσουν ή να τα ανακυκλώσουν. Τα οφέλη που αποκομίζουμε από κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Αρκεί να σκεφτούμε πόσα toner ή όσα μελάνια έχουμε πετάξει σαν οικιακοί χρήστες και να τα πολλαπλασιάσουμε επί κάμποσες χιλιάδες, μόνο για την χώρα που ζούμε...

Ανοίγοντας κανείς το google και πληκτρολογώντας τη φράση "ανακύκλωση μελανιών" θα βρει μια πληθώρα εταιριών στις οποίες μπορεί να πάει τα άδεια μελανοδοχεία για να τα ανακατασκευάσουν ή να τα ανακυκλώσουν. Η αλήθεια είναι πως δε μπορούν όλα τα κομμάτια να ανακατασκευαστούν (να τα ξαναγεμίσουν δηλαδή) και πολλά από αυτά απλά ανακυκλώνονται. Εμείς σάς προτείνουμε και σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στη διαδικασία αυτή προσφέροντας τα άδεια μελανοδοχεία στην πλησιέστερη εταιρία ανακύκλωσης. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε για να αφήσετε ένα-δύο μελάνια. Μπορείτε να τα μαζέψετε σε κάποιο κουτί μέσα σε νάϋλον σακούλα και να τα πάτε μια φορά στο εξάμηνο.

Ορισμένες εταιρίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο και ασχολούνται με την ανακύκλωση είναι:

recyclink
foreverprint
ink for all
empties.gr
anakyklosis
printerland
e-supplies


Ψάξτε και για άλλες, υπάρχουν πολλές. Βοηθήστε στο να μη γεμίζουμε τις χωματερές με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ...ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΚΡΑΖΕΤΕ...
ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ GOOGLE "ΑΓΟΡΑ ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ"

PC HANDS είπε...

Ε δεν είναι έτσι όπως τα λες...

Μπορούμε να σου αναφέρουμε πολλά παραδείγματα όπου τα ξαναγεμισμένα μελάνια δίνουν άριστες εκτυπώσεις χωρίς προβλήματα.

Άσε που όσο πληθαίνουν οι εταιρίες που τα ξαναγεμίζουν, τόσο καλύτερης ποιότητας μελάνια χρησιμοποιούνται.

Και κάτι άλλο. Γνωρίζεις πως πολλά από τα original μελάνια που αγοράζεις είναι ξαναγεμισμένα από την ίδια την εταιρία; Άλλωστε αν ψάξεις θα δεις πως και κάποιες μεγάλες εταιρίες έχουν υιοθετήσει προγράμματα ανακύκλωσης-αναγόμωσης.

Για να μην πει όμως κανείς ότι υποστηρίζουμε την αγορά ξαναγεμισμένων μελανιών, ελεύθερα μπορεί ο καθένας να εκφράσει εδώ την άποψή του και την εμπειρία του.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙΣ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ... ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΣΕ 10 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΛΑΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.
ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ.

PC HANDS είπε...

Ε σ'αυτό έχεις δίκιο. Πάντα πρώτα πρέπει να το ψάχνουμε πριν καταλήξουμε κάπου.

Μαζί εδώ είπε...

Ανωνυμε δεν ξερω γιατι κραζεις αλλα οσο μικρο και αν ειναι το μαγαζι , οσο ασχετοι και να ειναι οι υπαλληλη το πολυ πολυ αν δεν στο καθαρισουν σωστα ή δεν ξερουν να γεμιζουν , η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ που θα παθεις ειναι να να κανεις λιγοτερες εκτυπωσεις απο οτι σε ειπαν !!!!
Δηλαδη ΔΕΝ εγινε και τιποτα 5-10€ χαμενα και πανε αλλου !
Αν τωρα αντι για 5-10€ θελεις να δωσεις 40€ , καλα κανεις και αν θες πετα και στην θαλλασα το παλιο μελανι !!

Αν θες να φωναζεις πες τι ζημια μπορει να παθει ο εκτυπωτης !

Τωρα οσο για το αρθρο πολυ καλο και το πρωτο site απο τι ξερω αγοραζει οπως το πλαισιο μελανια !

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια εταιρεία ειναι και η Easy Ink
www.easyink.gr

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος!!! Το 2ο λινκ εμφανιζει το εξης στην αρχικη σελιδα:
"Ξεχαστε τις προκαταληψεις. Ο εκτυπωτης σας ειναι αναλωσιμος"! Στοιχιζει φθηνοτερα απο την αντικατασταση μιας σειρας κανονικων μελανιων"!!
Εκτος του γεγονοτος οτι ο δικος μου εκτυπωτης ηταν αρκετα ακριβος, το δεχομαι οτι υπαρχουν πολλα μοντελα για τα οποια ισχυει το παραπανω.
Δηλαδη τωρα αυτοι μας λενε: "Μη σας νοιαζει μωρε αν σας ξεσκισουμε τον εκτυπωτη, αφου οσο θα πληρωνατε τα κανονικα μελανια μια φορα, τοσο θα σας κοστισει να αγορασετε νεο εκτυπωτη! Αρα αν παρετε 3 φορες τα ξαναγεμισμενα απο εμας εχετε και κερδος"!

Καλα κρασα.

Για μενα οσο καποια μαγαζια επαιρναν ΟΛΑ τα μελανια με 1.5 ευρω εκπτωση για αγορα νεων, το θεμα της επιστροφης αξιζε και με το παραπανω. Εξαλου οι εταιριες βγαζουν ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ (σιγα μην τους ενοιαζε μονο το.. "περιβαλλον") απο την επιστροφη αδειων δοχειων και προφανως γι'αυτο βλεπεις τωρα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ στις "εκπτωσεις" για τις επιστροφες μελανιων (πχ τα δικα μου ΗΡ 363 ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ και σας ρωτω ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ?).

Ανώνυμος είπε...

www.stlmedia.gr κάνουν καλή δουλεία

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δε θέλω να τα ξαναγεμίσω απλά δε θέλω να τα πετάξω στα σκουπίδια που μπορώ να απευθυνθώ?

Ανώνυμος είπε...

εγώ μια εταιρία που ξέρω στο Πειραιά και κάνουν και καλή δουλειά στο ξαναγέμισμα μελανιών αλλα κάνουν και ανακύκλωση είναι η www.Rollink.gr

Ανώνυμος είπε...

κάτι στη σαλονίκη έχει?

Ανώνυμος είπε...

Στο pcgreen.gr (κερατσίνι) έχω δει πως χρησιμοποιούν μελάνια της Barock για το γέμισμα και μου άρεσε που τα καθαρίζουν καλά. Τώρα δυστυχώς υπάρχουν εταιρείες (κυρίως αυτές που λένε "στο λεπτό" που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πόσες φορές θα ξαναγεμίσει το μελάνι και δεν ξέρεις και τι βάζουν μέσα. Όποιος ψάχνει λίγο βρίσκει. Αυτά για το να χαλάσουν οι εκτυπωτές, είναι μπούρδες μετά συγχωρήσεως, θα πρέπει να γεμίσουν το μελανοδοχείο με βενζίνη... :P

Δημοσίευση σχολίου