.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Δύο από τους τρεις υπολογιστές στο σπίτι δεν έχουν Internet. Τι να κάνω;

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο Σταύρος, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας για βοήθεια. Ο Σταύρος λοιπόν έχει στο σπίτι τρεις υπολογιστές και κάποια στιγμή ο ένας από τους τρεις εμφάνισε πρόβλημα στη σύνδεση. Ενώ δείχνει πως η σύνδεση με τον ρούτερ έχει πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο δε μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες αργότερα ΄το πρόβλημα παρουσιάστηκε και στον δεύτερο υπολογιστή. Το πρόβλημα απ' ότι λέει εμφανίστηκε ξαφνικά, χωρίς να έχει κάνει κάποιο update ή κάποια εγκατάσταση προγράμματος. Δοκίμασε χωρίς επιτυχία κάποιες λύσεις όπως restart τον ρούτερ, επανεγκατάσταση της σύνδεσης και επαναφορά της κάρτας δικτύου αλλά το πρόβλημα παραμένει. Εκτός από τις δικές μας συμβουλές , είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να δώσετε και τις δικές σας.

Εμείς λοιπόν το πρώτο πράγμα που προτείναμε στον Σταύρο είναι να σιγουρευτεί για τα καλώδια. Βέβαια, πρόβλημα καλωδίων σε δύο από τους τρεις υπολογιστές είναι λίγο σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Αφού έστω ο ένας υπολογιστής δουλεύει μια χαρά, προτείνουμε να βγάλει το καλώδιο δικτύου και να το τοποθετήσει στον υπολογιστή που δεν έχει Internet. Αν τοποθετώντας το αποκτήσει πρόσβαση, τότε θα χρειαστεί να αλλάξει καλώδια δικτύου. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί και μετά την αλλαγή, τότε θα πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Απ' ότι είπε ο Σταύρος , ο υπολογιστής φαίνεται να έχει τοπική σύνδεση, που σημαίνει ότι υπάρχει κάποια επικοινωνία με τον ρούτερ. Το ότι βλέπουμε όμως κάτω δεξιά στην επιφάνεια εργασίας (δίπλα στην ώρα) το εικονίδιο της σύνδεσης να είναι ενεργό, δε σημαίνει απόλυτα πως η σύνδεση δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί κάλλιστα κάτι να μπερδεύεται και το PC να μην μπορεί να αποκτήσει σωστή IP διεύθυνση. Για να το ελέγξουμε αυτό κάνουμε το εξής: Πατάμε "Έναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε cmd και πατάμε Enter. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογούμε ipconfig και πατάμε Enter. Στο αποτέλεσμα που θα βγει ελέγχουμε την πρώτη γραμμή που είναι η IP διεύθυνση. Για να δει ο Σταύρος αν η διεύθυνση είναι της σωστής μορφής θα πρέπει να την συγκρίνει με αυτή της τρίτης γραμμής του αποτελέσματος , δηλαδή με την προεπιλεγμένη πύλη (Default Gateway). Αν η προεπιλεγμένη πύλη είναι π.χ. της μορφής 192.168.2.1 , τότε η IP διεύθυνση θα πρέπει να είναι 192.168.2.x όπου x οποιοδήποτε νούμερο. Αν η IP δεν είναι της ίδιας μορφής, τότε υπάρχει πρόβλημα μάλλον με τον DHCP του ρούτερ. Αν είναι της ίδιας μορφής, απλά πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα.

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε και την εντολή ping . Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η IP διεύθυνση του PC μας (τη βρήκαμε στο προηγούμενο βήμα) και την IP διεύθυνση του ρούτερ (και αυτή τη βρήκαμε πριν και είναι η προεπιλεγμένη πύλη). Για να δεις πώς να χρησιμοποιήσεις την εντολή ping κάνε κλικ εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες. Αν το ping δείξει πως υπάρχει επικοινωνία, τότε το πρόβλημα εστιάζεται αλλού. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία, πάλι πρέπει να ψάξουμε άλλες πιθανές αιτίες.

Σταύρο κάνε τα παραπάνω και ενημέρωσέ μας σχετικά. Επίσης, πες μας τι λειτουργικά έχουν επάνω τα PC σου.


Όποιος έχει κάποια ιδέα μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω. Μα ακριβώς το ίδιο και σημερα το πρωι δεν αντεξα αλλο και πηγα το λαπτοπ απο κει που το πηρα να το φτιαξουν. Αναμενω να δω τιθα γινει και θα ενημερωσω. Δυστυχως εγω δοκιμασα ολα τα παραπανω που ειπατε καθως και κατι αλλες εντολες που μου ειπαν στο dos οπως netsh int ip reset κλπ.
Δυστυχως τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Για σας και πάλι. Είμαι ο 24 Ιούνιος 2009 3:13 πμ .
Τελικα το πρόβλημα λύθηκε εν μέρη. Δεν βρήκαμε ακριβώς την αιτία αλλά είχαμε εγκατεστημένο το Νοd antivirus το οποιο νομιζω ειχε και firewall ή κατι τετοιο.

Τελοσπαντον για να μην πολυλογο, το απεγκαταστησαμε και αμεσως διορθωθηκε το προβλημα στο ιντερνετ.

Ομως παρολα αυτα αν χτυπησεις στο cmd τις εντολες ipconfig/all ακομα βγαζει ενα σωρο ip διευθυνσεις (περιπου 30-35). Αυτο δεν διορθωθηκε. Ευελπιστω οτι με καποιο Service Pack απο την microsoft για Vista να διορθωθει.
Για την ωρα προχωραω ως εχει και δεν το πειραζω.

Οσον αφορα για antivirus εβαλα μια free εκδοση του AVG προσωρινα μεχρι να δω τι θα γινει.
Λυπαμαι που δεν εχω περισσοτερες λεπτομερειες.

Ευχομαι καλη επιτυχια σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα κι απο μενα. Ειμαι ο Σταυρος που ειχα το προβλημα, το οποιο τελικα ελυσα με την ανεκτιμητη βοηθεια των παιδιων του pc help & solutions. Γραφω την λυση εδω για μελλοντικα ενδιαφερομενους. Λοιπον εχω VISTA και ΑΣΥΡΜΑΤΗ συνδεση. Η ξαφνικη εξαφανιση της συνδεσης εγινε εξαιτιας του RegCure. Ειναι ενα προγραμμα που σκαναρει τοο υπολογιστη για ιους και spyware και διαγραφει οτι θεωρει μολυσμενο. ΕΣΒΗΣΕ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ. Σε αυτη λοιπον την περιπτωση μπαινουμε στο command prompt, πληκτρολογουμε την εντολη netsh winsock reset και παταμε enter. Aυτο ηταν. Ολα επανερχονται στο φυσιολογικο. Η λυση αυτη φυσικα ειναι συγκεκριμενη και δεν αφορα ολες τις περιπτωσεις. Εγω αν δεν εβγαζα ακρη θα εκανα επανεγκατασταση των windows. Mεγαλος μπελας αλλα εξαφανιζει ολα τα προβληματα. ENA MEΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ PC HELP ____ Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα δει κι εγώ σε υπολογιστή δικτύου Η/Υ σχολείου. Το PC συνδεόταν στο router μέσω καλωδίου σε κάρτα ethernet (η οποία όμως έμπαινε σε θύρα PCI της μητρικής). Το καλώδιο κρεμόταν χαμηλά, οπότε οι μαθητές συχνά το κλωτσούσαν και έβγαζαν την κάρτα από το slot!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου