.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Κλειδώθηκε ο λογαριασμός στο hotmail. Τι κάνω;

Το θέμα το δημιουργήσαμε με αφορμή το mail που μας έστειλε η Σοφία, στο οποίο ρωτάει (και με το δίκιο της) πώς θα ενεργοποιήσει ξανά το λογαριασμό της. Το πρόβλημα εμφανίζεται σε αρκετούς χρήστες του hotmail και έχει να κάνει με την παραβίαση των όρων του. Συγκεκριμένα, όταν από κάποιον λογαριασμό στέλνονται spam , τότε ο λογαριασμός "κλειδώνεται" μέχρι να ελεγχθεί αν ανήκει σε κάποιον και αν αυτός ο κάποιος όντως τον χρησιμοποιεί για να στείλει spam. Θεωρητικά η λύση του προβλήματος, η επανενεργοποίηση δηλαδή του λογαριασμού, είναι μια απλή υπόθεση. Ωστόσο στην Ελληνική σελίδα του hotmail τα πράγματα μπερδεύονται μιας και ο χρήστης καλείται να κάνει κλικ επάνω σε ένα ανύπαρκτο link.

Σωστά διαβάσατε. Ο χρήστης καλείται να κάνει κλικ επάνω σε ανύπαρκτο link για να μπορέσει να λύσει το πρόβλημά του. Η ερώτηση που μας έχουν κάνει όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα είναι η παρακάτω : "Πού είναι το link που μου λένε να πατήσω";

Για να μην το κουράζουμε πολύ το θέμα, η όλη διαδικασία έχει να κάνει ένα e-mail ου πρέπει να στείλετε στο abuse@hotmail.com (από άλλο λογαριασμό εννοείται) εξηγώντας τους το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Στο e-mail αυτό πρέπει να γράψετε το όνομά σας , καθώς επίσης και το μήνυμα που εμφανίζεται. Υποτίθεται ότι αυτοί θα σας απαντήσουν σχετικά. Βέβαια, την τελευταία φορά που βοηθήσαμε έναν φίλο στέλνοντας mail στην παραπάνω διεύθυνση, αυτοί του απάντησαν πως θα το κοιτάξουν αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα (έχει περάσει ένας μήνας).

Μια λύση στο πρόβλημα υποτίθεται ότι μπορεί να δώσει η αλλαγή στον κωδικό του λογαριασμού σας. Τουλάχιστον αυτό είδαμε να συμβαίνει σε διάφορους χρήστες σε κάποια forum που ψάξαμε. Κάντε το και δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Τέλος, μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη σελίδα και να βρείτε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σας που ήδη αντιμετωπίζουν άλλοι χρήστες. Αφού βρείτε το ίδιο πρόβλημα μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και πιθανότατα κάποιος ειδικός θα σας απαντήσει.


Γιατί όμως φτάσατε στο σημείο αυτό έχοντας έναν κλειδωμένο λογαριασμό;

Το πιθανότερο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι να στέλνονται spam mails από τον λογαριασμό σας. Εννοείται ότι τα mail αυτά δεν τα στέλνετε εσείς, γι'αυτό το λόγο θα πρέπει να ελέγξετε κάποια πραγματάκια. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα να έχετε κολλήσει κάποιο είδος ιού που κάνει αυτή τη δουλειά. Καλό θα ήταν λοιπόν να σκανάρετε το PC σας με ένα πρόγραμμα. Το άλλο που πρέπει να κάνετε και το αναφέραμε πιο πάνω είναι να ελέγξετε εάν υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να βρήκε τον κωδικό σας και να μπαίνει στο λογαριασμό για να στέλνει mails. Εάν δε μπορείτε να το ελέγξετε, καλού κακού αλλάξτε τον κωδικό σας.



2 σχόλια:

PC HANDS είπε...

Παιδιά για κάποιο λόγο τα σχόλια δεν δημοσιεύθηκαν. Αν θέλετε ξαναγράψτε.

Στη φίλη που είπε ότι δεν παραβίασε κάποιον όρο, σίγουρα στο μήνυμα που λέει ότι σου μπλόκαραν τον λογαριασμό θα σου λέει και κάτι άλλο που συνήθως είναι πως παραβίασες κάποιον από τους όρους χρήσης. Αυτό δε σημαίνει ότι το έκανες εσύ και πιθανότατα δεν το έκανες εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Kalhspera..edw k 4 meres den mporw na mpw sta mail mou k sunepws oute sto fb.den kserw ti faiei..prospathisa na dhmiourghsw neo mail k mesw autou na lusw to provlhma alla den ta katafera.mporeite na mou peite ti mporw na kanw?kapoio site pou na anaferw to provlhma mou k na mporoun na me voithisoun?euxaristw..

Δημοσίευση σχολίου