.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ωραία σελίδα για δημιουργία banner

Ψάχνοντας στο Internet βρήκαμε μια ωραία σελίδα , μέσω της οποίας μπορούμε να δημιουργήσουμε banners για τη σελίδα ή το blog μας. Το δυνατό σημείο της σελίδας είναι ότι μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα ένα τρισδιάστατο banner , χωρίς να είμαστε ειδικοί και γνώστες του όλου θέματος. Όλα τα έχουμε στο πιάτο. Η σελίδα αυτή λέγεται 3dtextmaker.com. Αφού μπείτε στην αρχική σελίδα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο "click here to begin" (δείτε και την εικόνα παρακάτω) και να μπείτε στην περιοχή εργασίας.




Η περιοχή εργασίας έχει 5 βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο πρώτο βήμα πρέπει να διαλέξουμε τη γραμματοσειρά που θέλουμε για το banner. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έξι κατηγορίες γραμματοσειρών , συνολικά πάνω από εκατό γραμματοσειρές. Ακριβώς κάτω από τις κατηγορίες υπάρχει μια περιοχή προεπισκόπησης για να βλέπουμε πώς είναι κάθε γραμματοσειρά.

Στο δεύτερο βήμα επιλέγουμε το χρώμα. Δε χρειάζεται κάποια άλλη εξήγηση για αυτό το βήμα.

Στο τρίτο βήμα επιλέγουμε τις διαστάσεις του banner. Στο τέταρτο επιλέγουμε τα εφέ της κίνησης. Εδώ θα χρειαστεί να "παίξουμε" λιγάκι για να βρούμε τι ακριβώς μας αρέσει.

Στο πέμπτο και τελευταίο βήμα γράφουμε το κείμενο που θέλουμε. Δυστυχώς όσο προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να δούμε Ελληνικές γραμματοσειρές. Πλέον, αφού βάλουμε και το κείμενο, πατάμε το κουμπί "Make 3D Text" και βλέπουμε το banner έτσι όπως ακριβώς το φτιάξαμε. Για οποιαδήποτε αλλαγή που τυχόν θέλουμε να κάνουμε, απλά την κάνουμε και ξαναπατάμε το κουμπί "Make 3D Text" για να δούμε την αλλαγή.

Αφού φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, απλά κάνουμε δεξί κλικ επάνω στην κινούμενη εικόνα και την σώζουμε στο δίσκο μας.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν πάμε να "ανεβάσουμε" την εικόνα απευθείας στο blog , πιθανόν να μην την δείχνει κινούμενη αλλά σταθερή. Αν συμβεί αυτό, τότε καλύτερο είναι να την ανεβάσουμε σε κάποιον server και μετά να την εισάγουμε στο blog σαν link.

3 σχόλια:

MOLEMOU είπε...

NA STE KALA PAIDIA ME TA 8EMATA POU BAZETE KAI MA8ENOUME KAI EMEIS KATI -TO EBALA SE MENA ME LING SE ESAS-KALHMERA AKAI NA STE PANTA KALA

MOLEMOU είπε...

to diko sas baner pou to exete-euxaristo kai kalhmera kai pali

PC HANDS είπε...

Βασικά, το δικό μας μπανεράκι το φτιάξαμε για να δοκιμάσουμε το site που περιγράψαμε παραπάνω. Είναι πολύ απλό banner. Μπορείς να το βρείς στο

http://i614.photobucket.com/albums/tt227/pchands/PC_HANDS_14397.gif

Δημοσίευση σχολίου