.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Κεφαλαία γράμματα στους τίτλους των gadgets. Πώς τα αφαιρώ;

Καταρχάς να ευχαριστήσουμε το blog trelo kouneli για τη βοήθειά του σε αυτό το θέμα. Βρήκαν τη λύση στο παρόν θέμα. Και πάλι ευχαριστούμε παιδιά! Όλοι έχουμε δει πως όποτε προσθέτουμε ένα gadget, συνήθως στον τίτλο του τα γράμματα βγαίνουν κεφαλαία και όχι μικρά. Ειδικά αν τα έχουμε γράψει με μικρά και με τόνους, βλέπουμε πως ο τίτλος εμφανίζεται με τονισμένα κεφαλαία γράμματα, κάτι που δεν είναι σωστό. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τους τίτλους των gadgets να εμφανίζονται σωστά; Η απάντηση δίνεται παρακάτω:

Ναι, σωστά καταλάβατε, θα πρέπει πάλι να πειράξουμε τον κώδικα. Πατάμε λοιπόν "Προσαρμογή", "Διάταξη" και επιλέγουμε "Επεξεργασία HTML". Φροντίζουμε να κρατήσουμε backup το υπάρχον πρότυπο και αφού το κάνουμε πατάμε τα πλήκτρα Ctrl και F για να αναζητήσουμε τη φράση text-transform:uppercase;

Συνήθως μας βγάζει δύο αποτελέσματα. Το ένα αναφέρεται στο profile-data και δεν μας ενδιαφέρει. Το άλλο που μας ενδιαφέρει , πιθανόν να αλλάζει ανάλογα με το πρότυπο που χρησιμοποιούμε. Σε εμάς είναι της μορφής που βλέπετε παρακάτω:



Εμείς πρέπει να αλλάξουμε το text-transform: uppercase; και να το κάνουμε text-transform: none;

Αυτό ήταν. Αν πάμε να δοκιμάσουμε ένα νέο gadget θα δούμε πως ο τίτλος εμφανίζεται όπως ακριβώς τον γράψαμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ!

Κυριάκος Οικονομίδης είπε...

το δοκιμασα στο μπλογκ μου και δεν λειτουργει :(

Δημοσίευση σχολίου