.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

To Windows live messenger δεν αποθηκεύει το όνομα χρήστη και τον κωδικό

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς χρήστες του Windows Live Messenger. Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται πως κάθε φορά που κάνουν επανεκκίνηση του υπολογιστή, το όνομα χρήστη και ο κωδικός του Messenger έχουν εξαφανιστεί. Τι κι αν έχουν τσεκαρισμένα τα κουτάκια για να θυμάται το όνομα χρήστη και τον κωδικό, τι κι αν έχουν προσπαθήσει άπειρες λύσεις, τίποτα. Κάθε φορά που γίνεται restart, όλα έχουν χαθεί. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε και, ακόμα χειρότερα, ούτε η ίδια η Microsoft έχει δώσει πληροφορίες σχετικές με το θέμα (εκτός αν έδωσε και δεν το πήραμε χαμπάρι). Ωστόσο παρακάτω θα δώσουμε μια-δύο λύσεις που ψαρέψαμε σε κάποια forum.

Οι λύσεις αυτές σε μερικούς δούλεψαν ενώ σε άλλους όχι. Δεν έχετε να χάσετε όμως τίποτα εσείς που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα.

Ξεκινάμε λοιπόν με το πιο κουφό ίσως αίτιο αυτής της κατάστασης. Διάφοροι είναι εκείνοι οι οποίοι έλυσαν το πρόβλημά τους απλά κάνοντας απεγκατάσταση το yahoo toolbar. Δε γνωρίζουμε αν όντως έχει σχέση το toolbar αυτό με το πρόβλημα του MSN, ωστόσο μερικοί ανέφεραν πως όταν το απεγκατέστησαν έλυσαν και το πρόβλημά τους. Πατάμε λοιπόν την "Έναρξη" ("Start"), "Ρυθμίσεις" ("Settings") και κάνουμε κλικ στον "Πίνακα Ελέγχου" "(Control Panel"). Στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων" ("Add-Remove Programs"). Εκεί μέσα ψάχνουμε να βρούμε το Yahoo Toolbar και το αφαιρούμε.Μετά κάνουμε επανεκκίνηση και βλέπουμε αν το πρόβλημα λύθηκε.

Η δεύτερη λύση είναι να κάνουμε repair το Live Messenger. Για να το κάνουμε αυτό κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer"), διπλό κλικ στον δίσκο C , διπλό κλικ στον φάκελο "Program Files" , διπλό κλικ στον φάκελο "Windows Live" και διπλό κλικ στον φάκελο "Installer". Εκεί μέσα βρίσκουμε το αρχείο "wlarp.exe" και κάνουμε διπλό κλικ επάνω του.Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε "Επιδιόρθωση" ("Repair") και κάνουμε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" ("Continue"). Ακολουθούμε τις οδηγίες και αφού τελειώσει τσεκάρουμε αν το πρόβλημα λύθηκε ή εάν εξακολουθεί να υφίσταται.

Το πρόβλημα δυστυχώς φαίνεται να είναι σπαστικό όσον αφορά στη λύση του. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε ύστερα από την αναβάθμιση του MSN, σε αρκετούς όμως εμφανίζεται αμέσως μόλις εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση, χωρίς δηλαδή να έχυν εγκαταστήσει παλαιότερη έκδοση. Όπως είπαμε η Microsoft δεν έχει δώσει λύση ακόμα. Αν κάποιος από τους αναγνώστες θεωρεί πως γνωρίζει τη λύση, παρακαλούμε να απαντήσει στο θέμα δίνοντάς τη για να εξυπηρετήσει όσους έχουν το πρόβλημα αυτό.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

μπορει να γινει και το εξης: Να τρεξουν το messenger ως διαχειριστης (δεξι κλικ run as administrator) και αφου γραψουν ονομα χρηστη και κωδικο να τικαρουν τα κουτακια για να το θυμαται. Ισως δουλεψει και ετσι.

bill είπε...

και εμενα δεν μου κραταει τους κωδικους το μσν καθε φορα το ανοιγω τους γραφω επισης εχω κατεβασει το μοζιλα 3.5.1 και δεν μου αποθηκευει τους κωδικους μου στο hotmail μου και στο blog μου γιατι γινεται αυτο? και τι μπορω να κανω για να το διορθωσω ευχαριστω billtaxi

Ανώνυμος είπε...

an mporei na sas voi8isei kai auto. http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/07/09/fix-windows-live-messenger-not-remembering-id-and-password/

Ανώνυμος είπε...

john
paidia dokimasa mesa apo ayto to site poy dinei to paidi apo pano. exei ena poy leei make messenger remember. to katevasa to ekana kai kanei ayto epenekinisi kai tora einai ok.
to mono poy fovame min einai etsi ftiagmeno na klevei kodikoys.elpizo pos oxi.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο το παραπανω προγραμματακι.Εμενα δεν εκανε αυτοματη εισοδο, καθως δεν αποθηκευε τους κωδικους προφανως επειδη εκανα απ ευθειας εγκατασταση-μετα απο φορματ-του νεου messeger.Με το προγραμματακι λυθηκε το προβλημα!Ευχαριστουμε φιλε μου!

Δημοσίευση σχολίου