.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Όταν κάνω διπλό κλικ στον δίσκο ή στο USB stick, ζητάει με ποιό πρόγραμμα να το ανοίξει...


Έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό αρκετές φορές και η αλήθεια είναι πως για να λυθεί χρειάζεται λίγο ψάξιμο. Ωστόσο η λύση είναι απλή και μπορεί να γίνει από όλους χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα μπορέσουμε να ξανανοίξουμε το δίσκο μας ή το USB Stick και να δούμε τα περιεχόμενά του.

Ποιό είναι το πρόβλημα και τι μήνυμα εμφανίζεται?
Ορισμένες φορές, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", θέλουμε να μπούμε στο σκληρό δίσκο ή σε κάποιο μέσον αποθήκευσης όπως το USB Stick. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους μας ανοίγει ένα παράθυρο που μας ζητάει με ποιό πρόγραμμα θέλουμε να ανοίξουμε το δίσκο (δείτε την εικόνα). Αυτό βέβαια είναι παράλογο μιας και η πρόσβαση στο δίσκο θα έπρεπε να γίνεται κατευθείαν και χωρίς τη βοήθεια κάποιου συγκεκριμένου προγράμματος.

Υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες του προβλήματος. Είτε έχουμε κολλήσει έναν ιό που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα, είτε το antivirus που χρησιμοποιούμε αφαίρεσε τον ιό και έκανε κάποιες αλλαγές που οδήγησαν στο πρόβλημα. Οτιδήποτε και αν έχει συμβεί, η λύση είναι μια και την παρουσιάζουμε παρακάτω.

Πατάμε το κουμπί "Έναρξη" ή "Start" και κάνουμε κλικ στην επιλογή "Εκτέλεση" ή "Run". Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογούμε cmd και πατάμε Enter. Ανοίγει ένα άλλο παράθυρο με μαύρο φόντο. Εκεί πληκτρολογούμε τα εξής:

cd\ και πατάμε Enter
attrib -r -h -s autorun.inf και πατάμε Enter
del autorun.inf και πατάμε Enter

Αυτό ήταν! Τώρα, κάνοντας επανεκκίνηση στον υπολογιστή, είμαστε σε θέση να μπούμε ελεύθερα στο δίσκο μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλο δίσκο ή σε USB Stick, τότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μόνο που αυτή τη φορά, μετά την εντολή cd\ και πριν την εντολή attrib -r -h -s autorun.inf , πληκτρολογούμε τη διαδρομή του δίσκου ή του stick ακολουθούμενη απο άνω-κάτω τελεία και πατάμε Enter.

Για παράδειγμα, αν ο δεύτερος δίσκος μας είναι ο D και το usb stick είναι το F , τότε οι εντολές είναι αντίστοιχα:

cd\ και πατάμε Enter
d: και πατάμε Enter
attrib -r -h -s autorun.inf και πατάμε Enter
del autorun.inf και πατάμε Enter

και

cd\ και πατάμε Enter
f: και πατάμε Enter
attrib -r -h -s autorun.inf και πατάμε Enter
del autorun.inf και πατάμε Enter

Σε περίπτωση που δε λυθεί το πρόβλημα μετά την επανεκκίνηση, τότε κατεβάζουμε ένα προγραμματάκι που θα μας βοηθήσει να το διορθώσουμε. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ



3 σχόλια:

irlandos είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το πρόβλημα αυτό προέρχεται από ιο ο οποίος κυκλοφορεί μέσω των USB sticks και εκτός αυτής της παρενέργειας, δεν επιτρέπει στα κρυφά αρχεία να εμφανίζονται ακόμα και αν έχουμε επιλέξει να εμφανίζονται. Tα εκτελέσιμα αρχεία του ιού αυτού έχουν συνήθως το όνομα "amvo.exe ή avpo.exe" ή κάτι παρόμοιο. Επιπλέον, πέρα από την προτινόμενη λύση για το πρόβλημα αυτό, καλό θα ήταν να προβούμε σε οριστική διαγραφή του ιού από το PC.

Eυχαριστώ

PC HANDS είπε...

Ισχύει αυτό που λες φίλε irlandos και τα συμπτώματα είναι όπως ακριβώς τα λες. Εκτός των κρυφών αρχείων μπορεί να πατάς διπλό κλικ σε κάποιο εικονίδιο και να σου εμφανίζεται μενού σα να πάτησες δεξί κλικ κλπ.

Αν όντως οφείλεται μόνο στον συγκεκριμένο ιό, περιμένουμε να μας πεις αν υπάρχει και κανένα removal tool για να το κατεβάσει ο κόσμος.

Thanks για την παρατήρηση :)

irlandos είπε...

Mια απλή αναζήτηση στο google με θέμα "how to remove amvo(ή όπως αλλιώς λέγεται).exe" θα βγάλει αποτέλεσμα.. (Μιλάω λόγω προσωπικής πείρας (μάλλον ατυχίας θα έλεγα..) :) )... Εγώ πάντως είχα ακολουθήσει κάποια βήματα που έλεγε σε κάποιο site (δυστυχώς, δεν έχω συγκρατήσει τον τίτλο..)

Και να συμπληρώσω επίσης, ότι αυτός ο ιος οδηγεί σε τρομακτική καθυστέρηση στην ταχύτητα των USB συσκευών...

Δημοσίευση σχολίου