.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ανάποδο PIN στα ATM ; Ρε μη σας κοροϊδεύουν !


Μας ήρθε ένα mail το οποίο αναφέρει μια τεχνική η οποία θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης μάς αναγκάσει να βγάλουμε χρήματα απο την κάρτα μας σε ΑΤΜ. Το mail λέει συγκεκριμένα:

"Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα,
μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.
Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας."

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε γι' αυτό το mail είναι πως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το προωθούμε σε γνωστούς μας , μιας και αν ακολουθήσει κάποιος αυτή την τεχνική ενώ βρίσκεται υπό την απειλή κάποιου κλέφτη, ίσως να αποβεί μοιραία για τη σωματική του ακεραιότητα. Ψάχνοντας λίγο για το συγκεκριμένο mail πέσαμε πάνω στη σελίδα arkoudos.com , στην οποία αναφέρεται η ιστορία αυτού του mail. Εντύπωση μάς έκανε το γεγονός ότι η τεχνική αυτή μπορεί να λειτουργήσει, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί απο καμία τράπεζα. Κάντε κλικ στο παραπάνω link για να διαβάσετε όλη την ιστορία.

Γενικά, όποτε σάς έρχονται mail τα οποία σας ενημερώνουν για επικίνδυνους ιούς, ή για κόλπα όπως το προαναφερθέν, καλό είναι να ανοίγετε το google και να πληκτρολογείτε κάποια φράση απο το e-mail , ή να πληκτρολογείτε το θέμα του και να τσεκάρετε τα αποτελέσματα. Σίγουρα θα βρείτε αν το mail αυτό είναι "μούφα" ή πραγματικότητα. Εντύπωση μας κάνουν e-mail που αναφέρονται σε επικίνδυνους ιούς , τα οποία ταξιδεύουν στο internet εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε αυτό το βήμα και σίγουρα θα βρείτε αν αξίζει τον κόπο αν πρέπει το μήνυμα να το στείλετε και σε άλλους ή αν πρέπει να το διαγράψετε. Από την εμπειρία μας, το 98% τέτοιων e-mail είναι για τα σκουπίδια.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε και τι λέει μια τράπεζα σχετικά με το θέμα του PIN. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε (στη μέση της σελίδα και κάτω απο την εικόνα).

Όσον αφορά το e-mail με το PIN, σκεφτείτε το πιο απλό. Τι γίνεται αν εγώ έχω τον κωδικό 1221, ή 3553 κλπ? Πώς θα αναγνωρίσει το πότε τον γράφω σωστά και πότε ανάποδα? ;)

1 σχόλια:

Travelling News είπε...

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από επίσημες πηγές δυστυχώς αυτή η πληροφορία δεν ισχύει, είναι όμως κάτι που πολλοί το εύχονται.
Ζητάμε συγνώμη από όλους σας και επιφυλασόμαστε για καλλίτερο έλεγχο των πληροφοριών που μας δίνουν οι συνεργάτες μας.
Συγκεκριμένα σε κείμενο το οποίο δημοσιεύεται στην σελίδα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αναφέρονται τα εξής
http://www.hba.gr/6Mme/6mmeDetails.asp?Mpage=3&Id=174

Δημοσίευση σχολίου