.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Άστα άστα, ξέχασα να βάλω πάστα!


Το θέμα αυτό αναφέρεται κυρίως στους τολμηρούς που άνοιξαν το κουτί του υπολογιστή για πολλούς και διάφορους λόγους και αποφάσισαν να βγάλουν τον επεξεργαστή, είτε για να δουν πώς είναι, είτε για να καθαρίσουν την περιοχή. Το πιο συχνό πρόβλημα μετά απο μια τέτοια ενέργεια είναι να σβήνει ο υπολογιστής λίγο μετά την εκκίνησή του. Τι μπορεί να φταίει για αυτό?

Είναι γνωστό οτι ο επεξεργαστής μας λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και του μικρού του μεγέθους, ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία. Με κάποιο τρόπο λοιπόν πρέπει να διατηρούμε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή σε χαμηλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό έχουν βγεί πολλά προϊόντα ψύξη του επεξεργαστή, ωστόσο η κλασική ψύκτρα είναι το βασικότερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά. Η ψύκτρα με τη βοήθεια του υλικού που αποτελείται, αλλά και με το σχήμα της βοηθάει στην απαγωγή θερμότητας απο τον επεξεργαστή, διατηρώντας τη θερμοκρασία χαμηλή.

Ωστόσο, θα πρέπει με κάποιο τρόπο η ψύκτρα να εφάπτεται στον επεξεργαστή τέλεια για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Για να το πετύχουμε αυτό τοποθετούμε ανάμεσα στην ψύκτρα και τον επεξεργαστή μια ειδική πάστα η οποία εκτός του οτι "ενώνει" τα δύο σημεία, βοηθάει επιπλέον στην απαγωγή της θερμότητας λόγω του υλικού απο το οποίο είναι φτιαγμένη.

Αυτές οι πάστες μπορούν να αγοραστούν στα καταστήματα υπολογιστών, δεν είναι ακριβές και συνήθως τις βρίσκουμε σε συσκευασίες που μοιάζουν με σύριγγα. Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, τοποθετούμε λίγη πάστα πάνω στον επεξεργαστή, κουμπώνουμε επάνω του την ψύκτρα και είμαστε έτοιμοι. Μην ξεχνάμε λοιπόν να βάζουμε θερμοαγώγιμη πάστα όποτε βγάζουμε την ψύκτρα πάνω απο τον επεξεργαστή, γιατί αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνουμε οτι το θέμα αυτό απευθύνεται σε πιο έμπειρους χρήστες ή έστω στους πιο τολμηρούς.

1 σχόλια:

Giorgos είπε...

βασικα πρεπει να σημειωσεις οτι πρεπει πρωτα να καθαριστει με βενζινη ο επεξεργαστης και η ψυκτρα απο την παλια παστα χρησιμοποιώντας ένα πανι που δεν αφηνει χνουδια
α και να μην αγγιζουμε τον επεξεργαστη με τα χερια καθως αφηνουν λιπος
και τελοος αφου βαλουμε την παστα και την ακουμπησουμεαναμεσα στα δυο μερη να μην τα ξεκολλησουμε γιατι μετα παλι από την αρχη
(ολα αυτα για εκείνους που θέλουν να έχουν μέγιστες αποδώσεις)

Δημοσίευση σχολίου