.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορώ να συνδεθώ σε ένα ασύρματο δίκτυο?


Το θέμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που διαθέτουν φορητό υπολογιστή μιας και τα laptops διαθέτουν και ασύρματη κάρτα δικτύου. Ωστόσο, ακόμα και ένας σταθερός υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί σε κάποιο ασύρματο δίκτυο, αρκεί να έχει εγκατεστημένη την απαραίτητη κάρτα δικτύου. Ο τρόπος για να συνδεθούμε σε ασύρματο δίκτυο είναι απλός και δε χρειάζεται να καλέσουμε τεχνικό για να το κάνουμε...

Όσοι απο εμάς διαθέτουμε κάρτα δικτύου (όχι απαραίτητα ασύρματη) θα έχουμε σίγουρα παρατηρήσει πως στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης μας (εκεί που βρίσκεται και η ώρα) υπάρχουν δύο οθονίτσες που συχνά πυκνά αναβοσβήνουν. Αυτές οι μικρές οθόνες αντιστοιχούν στη σύνδεση δικτύου με καλώδιο. Σε περίπτωση που διαθέτουμε ασύρματη κάρτα δικτύου, δίπλα σε αυτές τις οθονίτσες υπάρχει άλλη μια (σε ξεχωριστό εικονίδιο) η οποία υποδηλώνει την ασύρματη σύνδεσή μας. Το εικονίδιο αυτό κάνει "μπαμ" οτι αναφέρεται για την ασύρματη σύνδεση λόγω των καμπυλωτών γραμμών που έχει στα δεξιά της που υποδηλώνουν το σήμα που ταξιδεύει στο χώρο.

Αφού έχουμε βρεί λοιπόν το εικονίδιο αυτό, το μόνο που μένει είναι να κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και να επιλέξουμε "Προβολή Διαθέσιμων Ασύρματων Δικτύων" ή "View Available Wireless Networks". Αφού το κάνουμε αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο όπως φαίνεται στην εικόνα (κάντε κλικ πάνω της για να μεγαλώσει), στο οποίο βλέπουμε όλα τα ασύρματα δίκτυα που "πιάνει" η κάρτα μας. Απο εκεί και πέρα, κάνουμε κλικ επάνω στο δίκτυο στο οποίο θέλουμε να συνδεθούμε, και πατάμε το κουμπί "Σύνδεση" ή "Connect" που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παράθυρο.

Στην περίπτωση που το δίκτυο είναι κλειδωμένο με κωδικό (είτε θα το γνωρίζουμε ήδη, είτε θα το δούμε απο το κίτρινο λουκετάκι κάτω απο το όνομα του δικτύου), θα ανοίξει ένα μικρό παραθυράκι που θα μας ζητάει τον κωδικό αυτό. Γράφουμε τον κωδικό και περιμένουμε να συνδεθούμε. Αφού συνδεθούμε, είμαστε πλέον έτοιμοι να μπούμε στο internet.

Στην περίπτωση που το δίκτυο δεν είναι κλειδωμένο, ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, μόνο που δε θα χρειαστεί να γράψουμε κανέναν κωδικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πολλές φορές τα εικονίδια που αναφέραμε στην αρχή (στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης) δεν φαίνονται στη θέση που αναφέραμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε απο εκεί να κάνουμε αναζήτηση των ασυρμάτων δικτύων. Κανένα πρόβλημα. Στην επιφάνεια εργασίας κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο "Περιοχή Δικτύου" ή "Θέσεις Δικτύου" ή "My Network Places" και επιλέγουμε κάτω κάτω "Ιδιότητες" ή "Properties". Στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε δεξί κλικ επάνω στην ασύρματη σύνδεση και εκεί επιλέγουμε "Προβολή Διαθέσιμων Ασύρματων Δικτύων" ή "View Available Wireless Networks" και ακολουθούμε τη διαδικασία που ήδη αναφέραμε.

Για το πώς θα εμφανίζονται τα εικονιδιάκια των συνδέσεων στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης μας θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό θέμα.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση που το pc μου δεν έχει την κατάλληλη κάρτα για ασύρματο δίκτυο τι μπορώ να κάνω για να έχω και δυνατότητα ασύρματου δικτύου. Πρέπει μόνο να αγοράσω την καρτα αυτή η έχω και άλλες επιλογές???? Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου