.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Internet και στο εξοχικό...


Με αφορμή e-mail που έστειλε αναγνώστης, ανεβάζουμε αυτό το θέμα για να βοηθήσουμε όποιον χρήστη θέλει να έχει πρόσβαση στο Internet ακόμα και στο εξοχικό του σπίτι. Είναι γνωστό οτι αρκετά εξοχικά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές , τις οποίες συχνά δεν καλύπτει ούτε το δίκτυο του ΟΤΕ, δηλαδή δεν έχουν καν σταθερό τηλέφωνο. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Ο φίλος που έστειλε το e-mail είχε το πλεονέκτημα να διαθέτει σταθερό τηλέφωνο, αλλά ήθελε ταυτόχρονα να είναι συνδεδεμένος στο Internet και να μπορεί να δέχεται ή να κάνει κλήσεις μέσω του σταθερού τηλεφώνου. Στην περίπτωση αυτή η λύση είναι μια γραμμή ISDN με την οποία μπορεί να καταφέρει αυτό που θέλει. Έτσι, ρωτώντας στον ΟΤΕ αν μπορεί να βάλει ISDN θα μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Τώρα, για εκείνους που δε διαθέτουν ούτε σταθερό τηλέφωνο, η λύση είναι μάλλον η χρήση της υπηρεσίας 3G. Θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας και το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να ρωτήσουν εάν η περιοχή τους καλύπτεται απο την υπηρεσία 3G. Εάν καλύπτεται, τότε μπορούν να προμηθευτούν την κατάλληλη κάρτα PCMCIA για τον φορητό τους και με τη βοήθεια του αντίστοιχου προγράμματος να συνδέονται στο Internet.

Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι επιλέξουν αυτή τη λύση είναι πως στις συνδέσεις 3G μπορούν να "κατεβάσουν" μέχρι κάποιο ορισμένο όγκο δεδομένων. Υπάρχουν πακέτα που μπορούν κατεβάσουν μέχρι κάποια GB , αλλά και πακέτα με απεριόριστο όγκο τα οποία είναι και πιο ακριβά. Αναλόγως λοιπόν τη χρήση που θα κάνουν, θα πρέπει να επιλέξουν και το κατάλληλο πακέτο. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς οτι μια σύνδεση 3G είναι σαφώς πιο αργή απο μια ADSL, ωστόσο αξίζει τον κόπο αν θέλουμε απλά να σερφάρουμε ή να τσεκάρουμε τα e-mail μας. Το καλό με τις κάρτες 3G είναι οτι μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμα και εν κινήσει, είτε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, είτε ακόμα και πάνω σε πλοίο.

Για εκείνους που διαθέτουν σταθερό υπολογιστή στο εξοχικό τους, δίνεται η δυνατότητα να εγκαταστήσουν μια κάρτα η οποία δέχεται επάνω της τις κάρτες PCMCIA (δείτε την εικόνα).

Βέβαια υπάρχει και η λύση του κινητού τηλεφώνου, αλλά εμάς δε μας αρέσει καθόλου γι'αυτό και δεν την αναφέρουμε :)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου