.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Μπλε οθόνη και σβήσιμο υπολογιστή


Ο Γιώργος επικοινώνησε μαζί μας και ανέφερε ένα σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζει ο καινούριος φορητός του (μόλις μιας εβδομάδας). Σύμφωνα λοιπόν με το Γιώργο, εκεί που δουλεύει του πετάει μπλε οθόνη, ενώ ορισμένες φορές σβήνει ξαφνικά. Κατά την επαναφορά και μόλις μπει στα Windows βγάζει μήνυμα το οποίο λέει:

Υπογραφή προβλήματος:
Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.0.6001.2.1.0.768.2
Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032

Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα:
BCCode: c2
BCP1: 00000007
BCP2: 0000110B
BCP3: 00000000
BCP4: 84674988
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 768_1

Φίλε Γιώργο, όπως σου αναφέραμε και στο απαντητικό e-mail, δε νοείται καινούριος υπολογιστής να εμφανίζει τέτοια προβλήματα. Στη θέση σου θα τον επιστρέφαμε για να τον φτιάξουν μιας και δεν αξίζει ο απλός χρήστης να ψάχνει το πρόβλημα και εκείνοι που πήραν τα χρήματα να κάθονται.

Ωστόσο πρέπει απο τα στοιχεία που έδωσες να δούμε τι μπορεί να φταίει. Το BCCode (Bug Check Code) ή αλλιώς "Κωδικός Σφάλματος Διακοπής" , το οποίο στην περίπτωσή σου είναι το c2, υποδηλώνει αποδέσμευση μνήμης πιθανών μέσω κάποιου προγράμματος οδήγησης. Συνήθως αυτό οφείλεται σε κάρτα γραφικών , χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρο. Πιστεύουμε πάντως οτι κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε κάποιον driver που δεν είναι συμβατός με το σύστημά σου.

Σιγουρέψου οτι δεν έκανες κάποιο πρόσφατο update σε κάποια συσκευή και ψάξε να βρεις άλλους drivers για την κάρτα γραφικών. Εαν μας στείλεις τα αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος, ίσως καταφέρουμε να σου δώσουμε μια πιο σίγουρη απάντηση.

Επίσης, κάνε και ένα σκανάρισμα για ιούς για παν ενδεχόμενο.

Περιμένουμε νεότερά σου, ελπίζοντας οτι το πρόβλημα κατάφερες ήδη να το λύσεις.

TIP: Εδώ μπορεί κανείς να κατεβάσει ένα Debugging Tool για Windows 32-bit . Όποιος γνωρίζει να το δουλεύει μπορεί εύκολα να βγάλει νόημα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το pc του.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καί εμένα μου τό κάνει αυτό αλλά μόνο όταν προσπαθώ νά δώ κατεβασμένη ταινία.Γίνεται ή οθόνη μπλέ δίνει σφάλμα σβήνει το PC καί κάνει επαναλειτουργεία μόνος του.Εάν τήν ταινία τήν γράψω σέ DVD τό πρόβλημα δέν ξαναπαρουσιάζετε.Αντιμετωπίζω τό ίδιο πρόβλημα μέ τόν προηγούμενο αναγνώστη?Φιλικά Σπύρος.

Δημοσίευση σχολίου