.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς να αλλάξω την ανάλυση της οθόνης?


Η αλλαγή στην ανάλυση της οθόνης μας γίνεται πολύ εύκολα και δε χρειάζεται να καλέσουμε κάποιον ειδικό για να το κάνει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πάμε στις ιδιότητες οθόνης και να βάλουμε την ανάλυση που επιθυμούμε.

Για να πάμε στις ιδιότητες της οθόνης μπορούμε να ακολουθήσουμε δύο δρόμους:

1) Κάνουμε δεξί κλικ κάπου μέσα στην επιφάνεια εργασίας (όχι πάνω σε κάποιο εικονίδιο) και επιλέγουμε την κάτω κάτω επιλογή η οποία ονομάζεται "Ιδιότητες" ή "Properties".
2) Κάνουμε κλικ στην "Έναρξη" ή "Start" , "Ρυθμίσεις" ή "Settings" και επιλέγουμε "Πίνακας ελέγχου" ή "Control Panel". Στο παράθυρο που ανοίγει βρίσκουμε το εικονίδιο "Οθόνη" ή "Display" και κάνουμε διπλό κλικ επάνω του.

Αφού έχουμε μπεί λοιπόν στις ιδιότητες της οθόνης θα πρέπει να κάνουμε κλικ επάνω στην καρτέλα "Ρυθμίσεις" ή "Settings". Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, κάτω αριστερά υπάρχει η επιλογή "Ανάλυση Οθόνης" ή "Screen Resolution" την οποία και μπορούμε να αλλάξουμε αν σύρουμε το ποντίκι δεξιά ή αριστερά.

Αφού επιλέξουμε την επιθυμητή ανάλυση πατάμε το κουμπί "Εφαρμογή" ή "Apply" που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παράθυρο. Όταν πατήσουμε το κουμπί, για κάποια δευτερόλεπτα η οθόνη θα μαυρίσει και ύστερα θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει πως έχουμε αλλάξει την ανάλυση και θα ρωτάει εαν θέλουμε να κρατήσουμε τις νέες ρυθμίσεις. Εάν η ανάλυση μας ικανοποιεί, τότε επιλέγουμε ΝΑΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Υπάρχει περίπτωση η οθόνη μας να μην υποστηρίζει τη νέα ανάλυση και τελικά να παραμένει μαύρη χωρίς να εμφανίζεται το μήνυμα της αλλαγής που κάναμε. Στην περίπτωση αυτή είτε περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να επιστρέψει η οθόνη στην αρχική ανάλυση, είτε πατάμε το πλήκτρο Escape για να ακυρώσουμε την αλλαγή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου