.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπαίνω σε ασφαλή λειτουργία?


Κατά καιρούς παρουσιάζεται κάποιο μικροπρόβλημα στον υπολογιστή μας και όταν καλέσουμε τον τεχνικό ή κάποιον απο τη μηχανογράφηση της εταιρίας που δουλεύουμε, μάς ζητάει να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία στα windows. Η αλήθεια είναι πως μπαίνοντας σε ασφαλή λειτουργία (Safe Mode) όντως κάποια προβλήματα διορθώνονται. Μη σκεφτούμε βέβαια πως ακόμα και τα σοβαρά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν μπαίνοντας σε safe mode... Παρακάτω θα αναφέρουμε απλά πώς μπορούμε να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία και τίποτε περισσότερο.

Το χρονικό σημείο που θα πρέπει να δώσουμε την εντολή για να μας εμφανιστεί το μενού ώστε να επιλέξουμε να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία , είναι λίγο μετά την εκκίνηση του υπολογιστή και λίγο πριν φορτώσουν τα Windows.Έτσι λοιπόν, αφού ανάψουμε το PC μας και αφού γίνει η μέτρηση της μνήμης, θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο F8 τουλάχιστον μια φορά για να εμφανιστεί το μενού που φαίνεται στην εικόνα.

Μόλις εμφανιστεί το μενού αυτό , το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε με τα βελάκια του πληκτρολογίου επάνω στην επιλογή "Safe Mode" ή "Ασφαλής Λειτουργία" και απλά να πατήσουμε Enter. Αυτό ήταν! Σε λίγο θα έχουμε μπεί στα Windows σε ασφαλή λειτουργία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επειδή σε ορισμένα PC κατά την εκκίνηση δεν εμφανίζεται η καταμέτρηση της μνήμης , ίσως χρειαστεί, αφού πατήσουμε το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή, να πατήσουμε 3-4 φορές το πλήκτρο F8 ώστε να σιγουρευτούμε οτι πήρε την εντολή για να εμφανίσει το μενού.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχω ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι Microsoft.
Είναι ενεργοποιημένο το F Lock, πατάω F8 και δεν μπαίνει σε safe mode.
Γιατί δεν μπορώ να μπω σε ασφαλή λειτουργία??

Ευχαριστώ.

Παν.

PC HANDS είπε...

Χμμμ συχνό πρόβλημα στα ασύρματα πληκτρολόγια. Έχουμε καταλήξει οτι στην περίπτωση αυτή μάλλον το σήμα δεν προλαβαίνει να πάει έγκαιρα στο PC με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται ποτέ το μενού για να μπει σε safe mode.

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2 λύσεις. Μία είναι να βάλεις ένα κανονικό πληκτρολόγιο και να κάνεις τη δουλειά σου :)

Η άλλη λύση είναι να πάς στην Έναρξη των Windows και να πατήσεις Εκτέλεση. Εκεό θα πληκτρολογήσεις msconfig και θα πατήσεις enter. Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πας στην καρτέλα bOOT.INI και στα boot options θα τσεκάρεις το safeboot

Θα κάνεις restart και θα ξεκινήσεις σε safe mode. Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου θα ξαναπάς στο msconfig και θα ξετσεκάρεις την επιλογή αυτή.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Ανώνυμος είπε...

Thanks..
για την απάντηση.

Παν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ σήμα εκτός ορίων; Στην οθόνη. Μου είπαν απο το πλαίσιο ναμπω σε ασφαλή λειτουργεία καιναδιορθόσω την κάρτα στα 60 μηζ .την έβαλα κατα λαθος ποίο πάνω εγώ. Τωρα ζηταωμε το φ8 μπαινω στις εντολές σε ασφαλή λειτουργία καιμετα έχωμαυρη οθονη καιμία παυλα νααναβωσβίνη δεξια επάνω μία ώρα τωρα .τι να κάνω άλλο πείτε μου .Θέλει το cd των WINDWS XP PROFESONAL ΕΧΩ .

PC HANDS είπε...

Στο μενού της ασφαλούς λειτουργίας υπάρχει και και η επιλογή Ενεργοποίηση κατάστασης λειτουργίας VGAΜπες εκεί, άλλαξε καταρχάς την ανάλυση στη μικρότερη δυνατή και μετά βάλε τα 60Hz.


Αυτό όμως με την παύλα που αναβοσβήνει και το cd που ζητάει, είναι λίγο ύποπτο...


Θα φτιάξουμε θέμα με αυτό το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ενεργοποίηση κατάστασης λειτουργίας VGAΜπες εκεί, άλλαξε καταρχάς την ανάλυση στη μικρότερη δυνατή και μετά βάλε τα 60Hz.Λοιπον Μπήκα εκεί ,αλλά με βγάζει πάλη στο ίδιο σημείο .Δηλαδή Σήμα έκτος ορίων ,δεν με αφήνει να μπω.CD Δεν μου ζητάει ,εγώ λέω μήπως χρειάζεται . Με την επανεκκίνηση μου βγαίνει πρώτα η καρτέλα με τα dvd kai cd το παρακάμπτω συνεχίσω το f8 με πάει στις επιλογές ασφαλής λειτουργίες κ.λ.π πατάω ασφαλής λειτουργίες και κατεβάζει ένα σορό περίεργα και μετά έχω μαύρη οθόνη και μια παύλα να αναβοσβήνει δεξιά επάνω γωνία .και περιμένω πόσο να περιμένω !! 10 λεπτά περίμενα αλλά τίποτα. Ξανά επανεκκίνηση .

PC HANDS είπε...

Θα βάλουμε την απάντησή σου στο θέμα που φτιάξαμε για σένα. Δες και εκεί.

PC HANDS είπε...

Το θέμα μπήκε εδώ

http://pchands.blogspot.com/2009/04/blog-post_8473.html

Ανώνυμος είπε...

giati me asfalh leitoyrgia den akoyo moysiki?

Ανώνυμος είπε...

euxaristw para polu me glitwsate apo tzampa lefta...

Ανώνυμος είπε...

μπορεις να ενεργοποιησεις την καρτα ηχου οταν εισαι σε ασφαλη λειτουργια και αν ναι πως???

Ανώνυμος είπε...

οταν μπαινω στο διαδυκτιο κολλαει το ασυρματο ποντικι και το πληκτρολογιο(microsoft)

Ανώνυμος είπε...

εμενα μπικε μονο τοθ σε ασφαλη λειτουργια τι μπορο να κανο για να μιν ξαναμπει να ξερετε ιμε μονο 12 ετον

Δημοσίευση σχολίου