.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Μπλε οθόνη και επανεκκίνηση σε Windows XP


Ένας φίλος επικοινώνησε μαζί μας και μας ανέφερε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στο PC του. Το μήνυμα το μεταφέρουμε όπως ακριβώς μας το έστειλε.

"Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου, που κάνει συνεχώς επανεκκίνηση. Όταν φορτώνει στην αρχή κι εμφανίζεται το σήμα των Windows XP κι από κάτω η μπάρα, την στιγμή που πάει να μπει στα windows εμφανίζει για κλάσματα του δευτερολέπτου μία μπλε οθόνη με γράμματα, την οποία δεν προλαβαίνω καν να την διαβάσω και μετά κάνει πάλι επανεκκίνηση συνεχώς, με τα ίδια συμπτώματα. Όταν όμως μπαίνω σε "Safe Mode" φορτώνει και ανοίγει κανονικά (σε περιβάλλον φυσικά safe mode)... Έκανα με safe mode αναζήτηση για τυχόν ιούς, με το Symantec Antivirus και το Spybot, βρήκε έναν trojan, που τον διέγραψα, αλλά όταν κάνω επανεκκίνηση συμβαίνει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Ακολουθώντας την ανωτέρω διαδικασία με safe mode, στην αναζήτηση για τυχόν ιούς δεν βρίσκει κανέναν, αλλά ούτε και μπαίνει κανονικά στα windows, κάνοντας συνεχώς επανεκκίνηση. Εκτός από χαρακίρι, τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω; Pentium 4, 3.4 GHZ, 1.024 RAM, Windows XP 32 bit."


Τα καλά λόγια δεν τα βάλαμε γιατί κοκκίνιζε η οθόνη μας :)

Λοιπόν. Αυτό που πρώτα προτείναμε στο φίλο μας είναι αντί να μπεί σε safe mode , να προσπαθήσει να επιλέξει την τελευταία σωστή λειτουργία των Windows (Windows last known good configuration). Υπάρχει πιθανότητα να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Η μπλε οθόνη που εμφανίζεται στιγμιαία σίγουρα θα μας έδινε κάποιες πληροφορίες αλλά καταλαβαίνουμε οτι είναι πολύ δύσκολο να τη διαβάσει κανείς στο τόσο σύντομο διάστημα που αυτή εμφανίζεται.

Φίλε μας το πρόβλημά σου μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Σίγουρα αυτό που το προκαλεί δεν φορτώνεται όταν μπαίνεις σε safe mode. Πιθανόν να είναι κάποια συσκευή που χάλασε, πιθανόν να οφείλεται σε κάποιον updated driver, σε κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να εγκατέστησες πρόσφατα (θυμήσου μήπως ακριβώς πριν την εμφάνιση του προβλήματος έκανες κάποια εγκατάσταση ή update).

Αν δεν γίνει κάτι με την πρώτη λύση που προτείναμε, προσπάθησε να ξεσυνδέσεις όλες τις εξωτερικές συσκευές πάνω απο το pc (ακόμα και τα usb, όχι όμως ποντίκι και πληκτρολόγιο) και δες αν συνεχίζει το πρόβλημα. Αν γνωρίζεις πώς να ανοίξεις το κουτί, ξεσύνδεσε και τη συσκευή CD ή DVD και ξαναπροσπάθησε να μπείς. Έχει τύχει να εμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα από προβληματικό πληκτρολόγιο, οπότε καταλαβαίνεις οτι η αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι ακόμα και η πιο κουφή...

Περιμένουμε με αγωνία νεότερα, καθώς και προτεινόμενες λύσεις απο τους αναγνώστες μας.

Ευχαριστούμε





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

egw exw to akrivws idio provlima twra pou sas milaw exw mpei apo "Ubuntu" ta WindowsXp exoun akrivws to idio provlima me thn diafora oti egw den mporw na mpw oute me Safe Mode...
ean kapoios gnwrizei as apantisei tn parakalw polu

Ανώνυμος είπε...

παιδιά το είχα πάθει τον Ιανουάριο. Είναι θέμα μνήμης. Ήταν ελαττωματικό το τσιπάκι. Άλλαξα τσιπάκι μνήμης και λειτουργεί κανονικά από τότε. Κάποιες φορές μου έβγαζε και μια άλλη οθόνη, ίδια με αυτή που έχετε, αλλά έγραφε page fault.

Fivos Sakellis είπε...

παιδια εχω το virtual pc 2007 και οταν βαζω τα xp σε 20 mb μνήμη τοτε μου βγάζει και εμένα μπλε οθόνη για κλάσματα δευτερολέπτου. στο virtual pc εχει και pause οποτε μπορεσα να την δω αλλα οπως ειδα δεν ελεγε κανα κωδικο 0x00000000...

Δημοσίευση σχολίου