.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Προσπαθώ να σβήσω κάποιο αρχείο και δεν μπορώ. Πώς το σβήνω εντελώς απο το PC;


Το θέμα είναι αφιερωμένο στη Βίκυ!!! Ματς μουτς !

Δε σας έχει τύχει να προσπαθείτε να σβήσετε κάποιο αρχείο και αυτό να μη σβήνεται με τίποτα; Τι shift-delete πατάτε, τι δεξί κλικ και διαγραφή, αυτό εκεί, να μη θέλει να φύγει απο το PC λες και έχει υπογράψει συμβόλαιο. Πώς θα το σβήσουμε τελικά μια για πάντα?

Αφού έχουμε δοκιμάσει τους κλασικούς τρόπους και δεν έχουμε δει προκοπή, φτάνει η ώρα για τις 2 επόμενες λύσεις. Στην πρώτη λύση θα καταφύγουμε στο command prompt των Windows και θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή del. Για να πάμε στο command prompt πατάμε "Έναρξη" ("Start") , "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε cmd και πατάμε Enter. Ανοίγει ένα μαύρο παράθυρο στο οποίο και θα δουλέψουμε. Για να εργαστούμε για τη συγκεκριμένη δουλειά θα πρέπει να γνωρίζουμε τη διαδρομή στην οποία βρίσκεται το αρχείο που θέλουμε να σβήσουμε.

Αν για παράδειγμα θέλουμε να σβήσουμε το αρχείο test.txt που βρίσκεται μέσα στον φάκελο Test ο οποίος βρίσκεται χύμα μέσα στο δίσκο C , η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η C:\test

Αφού λοιπόν έχουμε μπει στο command prompt θα πρέπει πρώτα απ' όλα να πληκτρολογήσουμε cd\ και να πατήσουμε Enter. Τώρα βρισκόμαστε μέσα στο δίσκο C:\ και πρέπει να μπούμε στον φάκελο test. Πληκτρολογούμε cd test και πατάμε Enter . Βρισκόμαστε πλέον μέσα στον φάκελο test και μπορούμε να δώσουμε την εντολή για να διαγράψουμε το αρχείο. Πληκτρολογούμε del test.txt (πρέπει να γράψουμε και την επέκταση του αρχείου οπωσδήποτε, δηλαδή το .txt) και πατάμε Enter. Καλώς εχόντων των πραγμάτων το αρχείο θα διαγραφεί. Στο παράδειγμά μας το όνομα του αρχείου είναι το test και είναι αρχείο του notepad εξού και η επέκταση .txt . Σε εσάς θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο αρχείο με οποιοδήποτε άλλο όνομα, π.χ. pchands.avi που είναι αρχείο video.

Επίσης , αντί για τον φάκελο Test , θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στην επιφάνεια εργασίας. Για όσους δεν το γνωρίζετε η επιφάνεια εργασίας είναι στην ουσία ένας φάκελος , τα περιεχόμενα του οποίου είναι ορατά αμέσως μόλις μπούμε στα windows. Ο φάκελος αυτός βρίσκεται μέσα στο δίσκο μας και συγκεκριμένα στη διαδρομή C:\Documents and Settings\user\Desktop , όπου user είναι το όνομα χρήστη με το οποίο μπαίνει ο καθένας μέσα στα windows. Αν λοιπόν το αρχείο βρίσκεται στο desktop, αφού έχουμε μπει στο command prompt και έχουμε πληκτρολογήσει την εντολή cd\ και Enter, πρέπει να πληκτρολογήσουμε cd C:\Documents and Settings\user\Desktop και να πατήσουμε Enter. Αφού μπούμε στο desktop πληκτρολογούμε την προαναφερθείσα εντολή για τη διαγραφή. (όλες αυτές οι εντολές που δόθηκαν σαν παράδειγμα, βρίσκονται με τη σειρά που σας είπαμε στην εικόνα που έχουμε αναρτήσει)

Το κάναμε το παραπάνω βήμα αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Γιατί;
Πιθανότατα το αρχείο που χρησιμοποιήσαμε χρησιμοποιείται απο κάποιο πρόγραμμα. Αν δεν ξέρουμε ποιό πρόγραμμα το χρησιμοποιεί ή, ακόμα και αν ξέρουμε το πρόγραμμα, αν δε γνωρίζουμε πώς να κλείσουμε το πρόγραμμα αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να το διαγράψουμε είναι να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία. Τη διαδικασία την έχουμε αναφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να την πούμε και εδώ. Αφού μπούμε σε ασφαλή λειτουργία ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο βήμα με προηγουμένως και σβήνουμε το αρχείο.

Και πάλι όμως το αρχείο δε σβήνεται. Τι κάνουμε;
Ρε τι πάθαμε... Λοιπόν, όσο βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία και όσο έχετε ανοιχτό το command prompt κάντε το εξής: Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl , Alt και Delete και επιλέξτε το Task Manager ή Διαχείριση Εργασιών. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πηγαίνετε στην καρτέλα "Διεργασίες" ("Processes") και βρείτε το explorer.exe . Κάντε δεξί κλικ επάνω του και πατήστε "Τέλος Διεργασίας" ("End Process"). Μη φοβηθείτε που θα εξαφανιστούν τα πάντα, το ελέγχουμε το θέμα. Επιστρέψτε στο command prompt και ακολουθείστε τη διαδικασία διαγραφής που έχουμε αναφέρει. Είτε το αρχείο διαγραφεί, είτε όχι, επιστρέψτε στπ παράθυρο της διαχείρισης εργασιών (Task Manager) το οποίο δε θα έχει εξαφανιστεί , πατήστε το μενού "Αρχείο" ("File") που βρίσκεται πάνω αριστερά, επιλέξτε "Νέα Εργασία" ("New Task") και πληκτρολογείστε explorer.exe . Πατήστε OK και όλα τα εικονίδια θα επανέλθουν.

Αν ούτε με αυτό τον τρόπο δε σβηστεί το αρχείο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά. Ένα καλό προγραμματάκι είναι το MoveOnBoot , το οποίο βοηθάει να σβήσετε, ή να αντιγράψετε κάποιο αρχείο σε συγκεκριμένη θέση αμέσως μόλις επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αφού το εγκαταστήσετε ακολουθήστε τις οδηγίες, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να σβήσετε, κάντε ένα reboot και πιθανότατα θα σβηστεί. Υπάρχουν διάφορα τέτοια προγράμματα, πολλά απο τα οποία όμως δεν είναι δωρεάν. Ψάξτε το λίγο.


Αυτά. Αν ούτε με το πρόγραμμα διαγραφεί το αρχείο, ε τότε πάρτε μας τηλέφωνο να έρθουμε να το σβήσουμε, μόνο που θα σας χρεώσουμε, έχουμε κι εμείς ανάγκες :)



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχω ενα προβλημα..παω να μπω σε εναν φακελο μου
και λεει~ δεν εχετε δικαιωμα προσβασης σε αυτον τον φακελο.~

καντε κλικ στιν επιλογη "Συνεχεια"
για να αποκτησετε προσβαση στο φακελο.. παταω συνεχεια και βγαζει παραθυρο που λεει τα windows χρειαζωντε την αδεια σας για να συνεχισουν παταω ναι και πεταει αλλο παραθυρο που λεει ~ εχει απαγορευθει η προσβαση σας σε αυτον το φακελο. απο κατο εχει ενα πραμα που λεει Για να αποκτησετε προσβαση σε αυτον τον φακελο θα πρεπει να χρησιμοποιησετε την καρτελα ασφαλειας.(την εχει σε μπλε γραμματα την καρτελα ασφαλειας) παταω εκει και μετα δεν ξερω τι να κανω για να σβησω τον φακελο

Ανώνυμος είπε...

KATEVASA PAIXNIDI KAI GIA NA PAIXEI EFTIAXA KI ENAN EIKONIKO DISKO...TA SVINO OLA (MALLON) KAI AGORAZO TO IDIO PAIXNIDI(GNHSIO)KAI DEN TREXEI...BGAINEI ENA PARATHIRO POY GRAFEI OTI TO PAIXNIDI EINAI IDI EGATESTIMENO.PAO STI PROSTHAFERESI PROGRAMMATON,BRISKO TO PAIXNIDI PATAO KATARGISI...ALLA DEN TO KATARGEI!!TI KANO????/EYXARISTO POLY!!!PERIMENO APANTISI ME ANIPOMONISIA XIXIX

Ανώνυμος είπε...

EEeKKKkkkkkkkkrRRRRrrrrr...

molis reythka anonyme (15-sep-2010 2:41mm) axaxaxixixiixxixixixooxoxoxooxx

..kanto k esy ayto, k tha svhstei to arxeio aytomata!

(axaxaxaxaxxx....)

Ανώνυμος είπε...

exo ena provlima 8elo na sviso to email stin arxiki pou beno sto skype k den mboro mia voi8ia please eine epigon....

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΙΟ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 'You account is suspended. To make your account active you need to complete one of these surveys' ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ.........:(

Ανώνυμος είπε...

εχω κατι τραγουδια σε μορφη .cda πως να τα διαγραψω;

Ανώνυμος είπε...

Πως διαγραφω το windows media player?

Δημοσίευση σχολίου