.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Σε κάποιες σελίδες στο Internet δε φαίνονται τα Ελληνικά. Τι κάνω?


Και σε ποιόν δεν έχει συμβεί να ανοίγει κάποια σελίδα στο Internet και αντί για Ελληνικά να φαίνονται τετραγωνάκια ή ακαταλαβίστικοι χαρακτήρες. Παρακάτω αναφέρουμε με ποιό τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα ώστε να βλέπουμε τους Ελληνικούς χαρακτήρες. Η λύση μπορεί να δοθεί απο κάθε απλό χρήστη και δεν είναι απαραίτητο να καλέσουμε τεχνικό...

Χρήστες με Internet Explorer
Έχοντας ανοιχτό τον Internet Explorer πηγαίνουμε στο μενού "View" ή "Προβολή" και τοποθετούμε το ποντίκι πάνω απο την επιλογή "Encoding" ή "Κωδικοποίηση". Ανοίγει στα δεξιά ένα υπομενού με όλες τις διαθέσιμες κωδικοποιήσεις. Αν εκείνη τη στιγμή είναι επιλεγμένη κάποια άλλη κωδικοποίηση πλην της Ελληνικής (π.χ. Unicode UTF-8) τότε εμείς επιλέγουμε την Ελληνική (ISO) ή Ελληνική (Windows). Λογικά σε κάποια απο τις δύο θα πρέπει να βλέπουμε Ελληνικά.

Χρήστες με Mozilla
Έχοντας ανοιχτό το Firefox πηγαίνουμε στο μενού "View" ή "Προβολή" και τοποθετούμε το ποντίκι πάνω απο την επιλογή "Encoding" ή "Κωδικοποίηση χαρακτήρων". Ανοίγει στα δεξιά ένα υπομενού με όλες τις διαθέσιμες κωδικοποιήσεις. Αν εκείνη τη στιγμή είναι επιλεγμένη κάποια άλλη κωδικοποίηση πλην της Ελληνικής (π.χ. Unicode UTF-8) τότε εμείς επιλέγουμε την Ελληνική (ISO) ή Ελληνική (Windows).




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτω από την ανακοίνωση του κειμένου υπ'αρχει μία σειρά με ΚΙΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ που μας προτρέπει να εισέλθομ;αι σε κ'αποια ανάλυση κειμένου.
Αλλα γιατί κύριοι είναι τα γρ'αμματα κ'ιτρινα
χάθηκαν τα αλλα χρώματα που θα είναι περισσοτερο
ευανάγνωστα

PC HANDS είπε...

Χαλάμε χατήρι? Ελπίζουμε το νέο χρώμα να είναι λιγότερο κουραστικό. Είχατε δίκιο και απορούμε πώς δε μας το είπαν νωρίτερα. Η αλήθεια είναι οτι δεν το είχαμε προσέξει καλά.

Ευχαριστούμε για την παρατήρηση :)

Δημοσίευση σχολίου