.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Gom player και κινέζικοι χαρακτήρες στους υπότιτλους...


Ο Γιώργος μάς έστειλε μήνυμα ρωτώντας μας για ένα πρόβλημα που το εμφανίζεται στον Gom player τον οποίο χρησιμοποιεί για να βλέπει ταινίες. Το πρόβλημα που του παρουσιάζεται είναι πως σε μερικές ταινίες οι υπότιτλοι δεν φαίνονται στα Ελληνικά, αλλά εμφανίζονται σε ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Εκείνο που μπορεί να κάνει ο Γιώργος και οποιοσδήποτε άλλος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα είναι το εξής:

1) Έχοντας ανοίξει το αρχείο της ταινίας και κατά τη διάρκεια που αυτή παίζει, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και εμφανίζεται ένα μενού. Βάζουμε το ποντίκι πάνω απο το Subtitles και ανοίγει ένα υπομενού. Εκεί, κάτω κάτω υπάρχει η επιλογή Select Language. Κάνοντας κλικ επάνω της θα ανοίξει άλλο παράθυρο στο οποίο πρέπει να επιλέξουμε την Ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, ακόμα και μετά απο αυτό υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να μην έχει λυθεί, όπως στην περίπτωση του Γιώργου που ξαναεπικοινώνησε για να μας το αναφέρει.

2) Η δεύτερη και ίσως αποτελεσματική λύση είναι να επέμβουμε στο ίδιο το αρχείο των υπότιτλων. Τι εννοούμε? Βρίσκουμε το αρχείο των υπότιτλων και το ανοίγουμε με το σημειωματάριο (notepad). Χωρίς να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, πάμε κατευθείαν στο μενού Αρχείο ή File και πατάμε Αποθήκευση ως ή Save As. Στο παράθυρο που ανοίγει βλέπουμε την κάτω κάτω επιλογή η οποία είναι η Κωδικοποίηση ή Encoding . Εκεί επιλέγουμε το Utf-8 και πατάμε Save ή Αποθήκευση. Σε περίπτωση που βγεί μήνυμα το οποίο λέει πως το όνομα του αρχείου υπάρχει ήδη και ρωτάει αν θέλουμε να το αντικαταστήσουμε, εμείς πατάμε ΝΑΙ.

Ελπίζουμε αυτή η λύση να διορθώσει το πρόβλημα και περιμένουμε νεότερα απο τον Γιώργο.


6 σχόλια:

PC HANDS είπε...

Τελικά ούτε με τη δεύτερη λύση έγινε κάτι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος, απο ακαταλαβίστικα Α, έγιναν ακαταλαβίστικα Β :)

Κάποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι?

Ανώνυμος είπε...

και μενα μου το κανει το gom καμια φορα και τις βλεπω με αλλο προγραμα και πεζουν κανονικα.

PC HANDS είπε...

Είναι το πώς έχει συνηθίσει κανείς. Πολλοί είναι αυτοί που τους αρέσει κάποιος player και θέλουν να βλέπουν όλες τις ταινίες σε αυτόν. Βέβαια, αν δε γίνεται τίποτε άλλο, καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιος 2ος player.

Ανώνυμος είπε...

Για το GOM-> Στα Windows πηγαίνεις στο Region and Language και αλλάζεις το System Locale απο English σε Greek και διορθώνετε.

Ανώνυμος είπε...

Lipon ean den to exete lisi to thema. prota kanete auto pou eipe o apo panw meta pate sto gom. opws paizei i tenia patate panw tis deksi click, sto menu pou sas bgenei pate sto preference, ekei tha brite tin epilogi subtitles, click ekei, i teleutea kartela se auti tin epilogi leei others kai ekei einai to code page epilegete greek kai meta close. ksanapaizete tin tenia kai einai etoimo. filakia roufixta

Ανώνυμος είπε...

egw to ekana auto me to de3i click kai to subtitles kai ekei pou elege select language kai na to pataga dn ginotan tpt malon dn exw to programa pou 8elei gia na bazeis sto GOM subtitles ti prepei na katebasw gia na exw subtitles

Δημοσίευση σχολίου