.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το PC σβήνει κατά την εκκίνηση


Ο κύριος Θέμης επικοινώνησε μαζί μας με e-mail και ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το PC του. Όπως λοιπόν μας αναφέρει, όταν πατάει το κουμπί τροφοδοσίας ακούγεται κανονικά το ανεμιστηράκι , αναβοσβήνουν τα λαμπάκια στο cd και το dvd και ο υπολογιστής σβήνει. Αυτό συμβαίνει όσες φορές προσπαθήσει να τον ανάψει και ύστερα...

απο κάποιες προσπάθειες ο υπολογιστής ανάβει κανονικά. Δεν του εμφανίζει τίποτα στην οθόνη (παραμένει μαύρη) , ούτε οποιοδήποτε μήνυμα αφού ξεκινήσει κανονικά.

Κύριε Θέμη, αφού σας ευχαριστήσουμε για το mail, πρέπει να σας πούμε οτι το συγκεκριμένο πρόβλημα μάλλον μας κάνει για θέμα hardware. Απο τη στιγμή που δεν ανάβει καν η οθόνη και δεν εμφανίζεται οποιοδήποτε μήνυμα, κάτι συμβαίνει στο hardware του υπολογιστή σας. Το παράξενο είναι οτι μετά απο ορισμένες προσπάθειες ανάβει κανονικά. Σίγουρα η λύση του προβλήματος ίσως απαιτεί περισσότερες γνώσεις απο αυτές που έχει ένας απλός χρήστης και βέβαια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή.

Αυτό που αναφέρατε σχετικά με το ανεμιστηράκι, ίσως είναι το κλειδί του προβλήματος. Εαν είστε γνώστης του πώς μπορεί να ανοίξει το κουτί για να δείτε το εσωτερικό του υπολογιστή, θα σας λέγαμε να τον ανοίξετε και να παρατηρήσετε το ανεμιστηράκι που βρίσκεται επάνω στον επεξεργαστή. Μήπως ακουμπάει κάποιο καλώδιο επάνω του και το εμποδίζει να γυρίσει? Γενικά , μήπως το ανεμιστηράκι δυσκολεύεται να περιστραφεί? (αν δε γνωρίζετε πώς να ανοίξετε το κουτί, πατήστε εδω για να δείτε σε βίντεο πώς γίνεται)

Ίσως το ανεμιστηράκι να δυσκολεύεται να γυρίσει, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία του επεξεργαστή και να σβήνει ο υπολογιστής. Και πάλι όμως, θα έπρεπε να σας εμφανίζεται στην οθόνη κάτι μιας και μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία παίρνει κάποια λεπτά.

Όποιος αναγνώστης έχει κάποια ιδέα, μπορεί να απαντήσει και να προτείνει λύσεις για το πρόβλημα του κυρίου Θέμη.




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πατάνε καλά οι μνήμες ή τα έπαιξε η motherboard.Κάνει κάποιον ήχο το ηχείο;
Αν ναι, οι μνήμες θέλουν επανατοποθέτηση. Αν όχι, είσαι για άλλη mobo

PC HANDS είπε...

Αν ήταν θέμα μνήμης δεν νομίζουμε να ξεκινούσε να δουλεύει κανονικά μετά απο λίγο. Θα συνέχιζε να μη δείχνει τίποτα και φυσικά θα ακουγόταν το ηχείο με τον ανάλογο ήχο.

Το περίεργο είναι οτι μετά απο λίγο ξεκινάει και δουλεύει κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

παιδεια ευχαριστω για το ενδιαφερον να προσθεσω οτι αυτο γινετε οταν τον ανοιγω ενω ειναι απενεργοποιημενος πολυ ωρα ενω αν δουλευει και κανω απενεργοποιηση (οχι επανεκινηση)και πατησω το κουμπι τροφοδοσιας ανειγει κανονικα.παραξενο!!!

PC HANDS είπε...

Το πρόβλημα τειριάζει περισσότερο σε μηχανάκι ή αυτοκίνητο παρά σε υπολογιστή :)

Όντως είναι λίγο παράξενο. Κύριε Θέμη υποψιαζόμαστε οτι μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξει κάποιος τεχνικός. Τσεκάρατε αυτό με το ανεμιστηράκι?

Sun In Clouds είπε...

Μπορεί να είναι η μητρική. Μπορεί να την ελέγξει πρόχειρα, κοιτάζοντας αν κάποιο πυκνωτάκι της έχει σκάσει. Μπορεί να χρειάζεται να κάνει bios reset ή και bios update. Επίσης μπορεί να αφήσει συνδεδεμένα μόνον την κάρτα γραφικών, τις μνήμες και το σκληρό δίσκο. Τα οπτικά τα αποσυνδέει και βγάζει τις κάρτες επέκτασης για να δει αν ο υπολογιστής λειτουργεί σταθερά. Να ελέγξει επίσης τις θερμοκρασίες από το bios. Τέλος υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό να μη δίνει σταθερές τάσεις και το σύστημα να γίνεται ασταθές. Όσο για τις μνήμες, δεν είναι απαραίτητο να σφυρίζει ο υπολογιστής όταν η μνήμη ή οι μνήμες έχουν πρόβλημα. Μπορεί να δοκιμάσει αν έχει περισσότερα από ένα dimm μνήμης, να δουλεύει με μία μνήμη κάθε φορά. Επίσης μπορεί να κοιτάξει αν κάποιο από τις θέσεις που κουμπώνουν οι μνήμες είναι μαυρισμένη για περίπτωση βραχυκυκλώματος στο slot της μνήμης.

Δημοσίευση σχολίου