.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Γίνε μετεωρολόγος ή απλά δες τι καιρό κάνει


Και να θέλεις να αγιάσεις δε μπορείς... Τι βροχή ήταν αυτή ρε παιδάκι μου. Είναι στιγμές που λες, ρε να ήξερα τι γίνεται στο τάδε μέρος. Βρέχει? Χιονίζει? Εμείς θα σου πούμε πως όχι μόνο μπορείς να ξέρεις, αλλά πολλές φορές μπορείς και να δεις... Παρακάτω σάς δίνουμε μια λίστα απο sites που μπορείτε να δείτε προγνώσεις για τον καιρό, δορυφορικές φωτογραφίες, συζητήσεις, αλλά και live web κάμερες. Πάμε λοιπόν!

Ξεκινάμε με κατά τη γνώμη μας το πιο γνωστό site που δεν είναι κανένα άλλο απο το meteo.gr . Εκεί θα βρούμε προγνώσεις της ΕΜΥ για πολλές περιοχές. Είναι το site που χρησιμοποιούν αρκετοί για την ενημέρωσή τους.

Συνεχίζουμε με το πιο δυνατό , πιο δεμένο και πιο αξιόπιστο group που ασχολείται με την μετεωρολογία στην Ελλάδα. Συμμετέχουν ερασιτέχνες μετεωρολόγοι, επαγγελματίες (γνωστά ονόματα) και βέβαια απλοί άνθρωποι σαν εμάς που μπαίνουμε για να ενημερωθούμε. Το group ονομάζεται Hellas Weather και θα το βρείτε εδώ . Απολαύστε προγνώσεις, αλλά κυρίως αναφορές απο κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μέσα απο το παραπάνω group μάθαμε την ύπαρξη του κλασικού πλέον Θωμοπίνακα. Είναι ένας πίνακας με τα τωρινά στοιχεία πολλών περιοχών της Ελλάδας. Τον πίνακα μπορείτε να τον βρείτε εδώ .

Σειρά έχει ο χάρτης υετού. Είναι τα ποσά της υγρασίας που μπορούν να δώσουν βροχή ή χιόνι (αν έχουμε καταλάβει σωστά). Το χάρτη μπορείτε να τον βρείτε εδώ .

Περνάμε σε ένα Νορβηγικό site που δίνει προβλέψεις για τον καιρό και στην Ελλάδα. Μπαίνετε, επιλέγετε την πόλη που θέλετε και βλέπετε τον καιρό που υποτίθεται οτι θα κάνει τις επόμενες μέρες. Το site αυτό το βρίσκετε εδώ .

Άλλο ένα δυνατό site που ασχολείτε με τιε προβλέψεις είναι και το snow-forecast. Υποτίθεται οτι κάνει προβλέψεις για χιονοπτώσεις, αλλά περιλαμβάνει βέβαια και βροχές. Στα δεξιά του χάρτη μπορείτε να επιλέξετε προγνώσεις ανα δωδεκάωρο. Οι προγνώσεις στους απλούς χρήστες φθάνους σε βάθος έως 168 ώρες. Το site το βρίσκετε εδώ .

Τέλος, άλλο ένα site για προγνώσεις είναι το meteoonline και το βρίσκετε εδώ .

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες σελίδες, αλλά πιστεύουμε οτι με όσες σας δώσαμε θα έχετε μια πλήρη εικόνα σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσεις (παρεμπιπτόντως έξω μπουμπουνίζει και το snow forecast δίνει πολύ νερό).

Πάμε τώρα στις δορυφορικές εικόνες. Θα σας τις παρουσιάσουμε χωρίς περαιτέρω σχόλια:

MeteoSat
SAT24.com
MeteoFrance

Σίγουρα θα βρείτε πολλές άλλες σελίδες με εικόνες και animations απο δορυφόρους. Ψάξτε το και ενημερώστε και εμάς.

Για το τέλος κρατήσαμε τις Web κάμερες. Αποτελούν έναν τρόπο να φεύγουμε απο την καρέκλα μας και να ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Χαρείτε το:

Για την Ελλάδα θα αναφέρουμε μόνο μια σελίδα που περιέχει πάμπολες κάμερες. Κάντε κλικ στην καθεμία και απολαύστε. Ειδικά τα χιονοδρομικά είναι όλα τα λεφτά. Για να πάτε στη σελίδα κάντε κλικ εδώ . Κάποιες κάμερες που λέει οτι είναι εκτός μπορεί να δουλεύουν κανονικά.

Πάμε εξωτερικό τώρα...
Tynset Νορβηγία
findeln
arcs
valdisere
Austria-Hall in Tirol
Austria-Peilstein
Austria-Saint Martin
Austria-Saint Martin2
Salzburg Airport W. A. Mozart
Austria-Salzburg
Oslo
Ελβετία-Λωζάνη Αεροδρόμιο
Ελβετία- Αεροδρόμιο Stans
Liechtenstein (Αυτή μπορείτε να τη χειριστείτε απο το PC σας)
Kopaonik

Αυτά φίλοι μας. Μπορεί να μη δώσαμε κάποια τεχνική συμβουλή, αλλά είμαστε σίγουροι οτι βοηθήσαμε στην ενημέρωσή σας όσον αφορά τον καιρό. Και επειδή η ενημέρωση αυτή παρέχεται μέσω του υπολογιστή, θεωρούμε οτι έπρεπε να σας βοηθήσουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας προτείνω και το σίτε της ομάδας [url]www.kairos.gr[/url] στην οποία ανήκω και εγώ, και με την οποία φιλοδοξούμε να καλύψουμε κάθε χρήστη απαιτητικό ή όχι στο θέμα καιρού. Έχουμε συμπεριλάβει άπειρα σημεία προγνώσεων. Χάρτες, θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος, πλούσιο ενημερωτικό υλικό και πολλά ακόμη. Μπείτε να το δείτε... και να μου πείτε την γνώμη σας.

Ανώνυμος είπε...

Διορθωση στο συντακτη του αρθρου.
Το www.meteo.gr δεν είναι site που διαβαζει κανεις προγνωση απο την ΕΜΥ, αλλα από το Αστεροσκοπείο.
Το site ΕΜΥ ειναι www.hnms.gr

Giannis

Δημοσίευση σχολίου