.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Μία στιγμή, δύο ζωές. Μπορώ !



Πώ πώ, τα κάναμε κουλουβάχατα. Μπλέξαμε σειρές με εκπομπές και δε συμμαζεύεται. Όχι , δεν το γυρίσαμε σε κουσκουσιάρικο το blog μας. Απλά όταν είδαμε το mail με τίτλο "Ένας εκτυπωτής, δύο υπολογιστές" , κάτι τέτοιο μάς ήρθε στο μυαλό. Το θέμα μας λοιπόν είναι αν μπορούμε να συνδέσουμε έναν USB εκτυπωτή (ή οποιαδήποτε άλλη USB συσκευή) σε δύο ή περισσότερους υπολογιστές, έστω και μη δικτυωμένους μεταξύ τους. Η απάντηση είναι και βέβαια ΝΑΙ και θα δούμε παρακάτω πώς μπορούμε να το καταφέρουμε.

Αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε στην αγορά είναι ένα USB Switch. Τόσο απλό. Αν πάμε σε ένα κατάστημα υπολογιστών και πούμε οτι θέλουμε να συνδέσουμε 2 υπολογιστές με έναν USB εκτυπωτή, ή αν τους πούμε κατευθείαν οτι θέλουμε να αγοράσουμε ένα USB Switch , θα μας εξυπηρετήσουν αμέσως. Υπάρχουν 2 ειδών Switch. Τα αυτόματα και τα χειροκίνητα. Στα χειροκίνητα θα πρέπει κάθε φορά να επιλέγουμε απο ποιό PC θέλουμε να εκτυπώσουμε ή να σκανάρουμε, πατώντας το ειδικό κουμπί της συσκευής. Στο αυτόματο δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα μιας και όλη η δουλειά γίνεται μέσω προγράμματος. Αυτά βέβαια θα σας τα εξηγήσουν εκεί που θα πάτε να το αγοράσετε (και έτσι πρέπει να κάνουν, όχι μόνο να παίρνουν τα λεφτά).

Στις 2 εικόνες που υπάρχουν στην αρχή του θέματος βλέπετε πώς ακριβώς συνδέουμε τα PC και τη συσκευή. Υπάρχουν συσκευές για 2 υπολογιστές και για 4. Σε μια γρήγορη ματιά που ρίξαμε στο Internet βρήκαμε στο e-shop χειροκίνητες συσκευές 2 θέσεων και 4 θέσεων.

Enjoy!



1 σχόλια:

Ο Χειρουργός είπε...

παιδες μπραβο για την δουλεια σας! καλη τυχη!

Δημοσίευση σχολίου