.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς εισάγω καινούριες γραμματοσειρές?


Ο κύριος Μιχάλης επικοινώνησε μαζί μας για να μάθει πώς θα εισάγει καινούριες γραμματοσειρές , τις οποίες χρειαζόταν για να δουλέψει στο word. Εκτός από τη χρήση τους σε προγράμματα του Office, γραμματοσειρές μπορεί να χρειαστούν για διάφορους άλλους λόγους. Παρακάτω αναφέρουμε τον τρόπο που εισάγουμε νέα fonts στα Windows...

Κύριε Μιχάλη ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως οι γραμματοσειρές είναι αποθηκευμένες στον φάκελο Fonts που βρίσκεται μέσα στον κατάλογο των Windows. Ολόκληρη η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τον βρούμε είναι : C:\WINDOWS\Fonts

Άρα, για να πάμε σε αυτό τον φάκελο θα πρέπει να κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ή "My Computer" , διπλό κλικ στο δίσκο C , διπλό κλικ στο φάκελο WINDOWS και διπλό κλικ στο φάκελο Fonts.

Εκεί μέσα θα δούμε πολλά αρχεία με την κατάληξη .TTF , τα οποία έχουν και χαρακτηριστικά εικονίδια όπως φαίνεται και στην εικόνα (κάντε κλικ πάνω της για να μεγαλώσει).

Το δεύτερο απαραίτητο πράγμα που πρέπει να έχουμε κάνει είναι να έχουμε προμηθευτεί τις γραμματοσειρές μας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε αν μας τις έχουν δώσει σε κάποιο μέσο αποθήκευσης (USB stick, CD, DVD κλπ) , είτε αν τις κατεβάσουμε εμείς οι ίδιοι απο το Internet. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουμε πού ακριβώς τις έχουμε αποθηκεύσει, καθώς επίσης θα πρέπει να τις έχουμε όλες μαζεμένες σε έναν φάκελο για μεγαλύτερη ευκολία. Συνήθως οι γραμματοσειρές που κατεβάζουμε από το Internet είναι συμπιεσμένες σε μορφή zip ή rar , οπότε θα πρέπει πρώτα να τις αποσυμπιέσουμε πάλι σε έναν φάκελο όλες μαζί.

Επανερχόμαστε εκεί που είχαμε μείνει απο το πρώτο βήμα, δηλαδή μέσα στον φάκελο Fonts. Για να εγκαταστήσουμε τις γραμματοσειρές θα πρέπει να επιλέξουμε το μενού "Αρχείο" ή "File" (πάνω αριστερά στο παράθυρο) , και να κάνουμε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς" ή "Install new font". Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να επιλέξουμε τον φάκελο που έχουμε αποθηκευμένες τις γραμματοσειρές μας. Αφού βρούμε τον φάκελο και κάνουμε κλικ επάνω του, τα Windows αυτόματα θα βρούν τις νέες γραμματοσειρές και θα τις εμφανίσουν στο πάνω αριστερό μέρος του παραθύρου στη λίστα γραμματοσειρών. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να κάνουμε κλικ πάνω στο κουμπί "Επιλογή όλων" ή "Select All" και να πατήσουμε ΟΚ. Οι γραμματοσειρές μας θα εγκατασταθούν αμέσως.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποια γραμματοσειρά υπάρχει ήδη θα εμφανιστεί μήνυμα που θα λέει "Η γραμματοσειρά υπάρχει ήδη". Εκεί πατήστε απλά ΟΚ και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί.

Στην αρχική σελίδα υπάρχουν links στα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν γραμματοσειρές

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

efxaristo gia ti voithia

Ανώνυμος είπε...

poly kalh plhroforia synexiste etsi1!!!

Ανώνυμος είπε...

poio einai to email sas re paidia?

PC HANDS είπε...

daimon_lake_ios@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

efxaristo poli

Ανώνυμος είπε...

polu kalo mpravo.
alla mipws mporeis na steileis kana link pou na exei normal grammatoseires?giati oles oses vriskw einai apla gelies!

Δημοσίευση σχολίου