.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορώ να γνωρίζω τι έχει μέσα ο υπολογιστής μου;

Πολλές φορές έχει τύχει να πάρουμε τηλέφωνο κάποιον τεχνικό και κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας να μας ρωτήσει τι περιέχει μέσα ο υπολογιστής μας, ώστε να έχει μια γενική εικόνα γι'αυτόν. Μπορεί για παράδειγμα να χρειαζόμαστε μια κάρτα καινούρια γραφικών και μας ρωτάει ποια έχουμε τώρα μέσα στο PC. Υπάρχει τρόπος για να δούμε τι ακριβώς έχει μέσα ο υπολογιστής μας ακολουθώντας διαφορετικά βήματα κάθε φορά. Ωστόσο υπάρχουν προγράμματα τα οποία κάνουν αυτήν ακριβώς τη δουλειά και πλέον μπορούμε να έχουμε μια ακριβή εικόνα του υπολογιστή μας χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε από δω και από κει.

Κάποια στιγμή μέσα από το blog είχαμε αναφερθεί στο πρόγραμμα Everest το οποίο είναι μια πολύ καλή λύση για την παραπάνω δουλειά. Ωστόσο το Everest δεν είναι δωρεάν, που σημαίνει ότι όλες του οι δυνατότητες έρχονται σε εμάς αφού πληρώσουμε κάποιο ποσό. Μη απογοητεύεστε όμως καθώς υπάρχει και ένα δωρεάν προγραμματάκι που κάνει την ίδια δουλειά με το Everest και μπορεί να μας δώσει ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες. Το πρόγραμμα αυτό λέγεται HWiNFO32.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ , ενώ για γενικές πληροφορίες και για να δείτε τις τελευταίες εκδόσεις κάντε κλικ εδώ.

Αφού το κατεβάσετε κάντε διπλό κλικ επάνω του και απλά ακολουθείστε τον οδηγό. Η εγκατάσταση δεν είναι καθόλου δύσκολη. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης μπείτε στο πρόγραμμα. Πιθανότατα να σας ανοίξει δύο παράθυρα. Κλείστε το πρώτο πατώντας το κουμπί "Close" και μείνετε στην κεντρική εικόνα του προγράμματος. Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, στην αριστερή κάθετη στήλη υπάρχουν όλα τα parts του υπολογιστή σας, από την μητρική και τη μνήμη μέχρι τις θύρες usb και την κάρτα δικτύου. Κάνοντας κλικ επάνω στο καθένα σάς δίνονται ακριβείς πληροφορίες για το κάθε μέρος του υπολογιστή. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ επάνω στο "memory" εμφανίζονται από κάτω του τα δύο τσιπάκια μνήμης που έχουμε εγκατεστημένα στο δικό μας PC. Κάνοντας κλικ επάνω στο ένα τσιπάκι , δίνονται πληροφορίες όπως το μέγεθος της μνήμης, ο τύπος της, η ταχύτητά της , η μάρκα της κλπ.





Όσοι λοιπόν θέλετε να γνωρίζετε τα πάντα για το εσωτερικό του υπολογιστή σας και μάλιστα δωρεάν, κατεβάστε αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο!


3 σχόλια:

Stelios είπε...

Εγώ χρισημοποιώ το PC Wizard. Είναι πολύ ωραίο και έυκολο στη χρήση. Μέχρι και θερμοκρασίες από τον ΗΥ βγάζει.

hukgys είπε...

υπάρχει και το siw το οποίο δεν χρειαζεται εγκατάσταση

http://www.gtopala.com

rasta_vrasta είπε...

Eνα ακομα προγραμμα για αυτη τη δουλεια ειναι το Cpu-Ζ.
Μπορειτε να το βρειτε στο www.cpuid.com δωρεαν.
Σχετικα ευκολο και αναλυτικοτατο.
Oπως και το HW monitor για θερμοκρασιες που βρισκεται στο ιδιο site..!

Δημοσίευση σχολίου