.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορώ να ξεκινήσω να ασχολούμαι με Linux ;

Ο Σταύρος μάς έστειλε mail λέγοντάς μας πως σκέφτεται να ασχοληθεί με το Linux και μας ρωτάει αν γνωρίζουμε να του προτείνουμε μια καλή πλατφόρμα. Η απάντηση από εμάς είναι μια και μοναδική την οποία εφαρμόσαμε κάποια στιγμή και ομολογουμένως μας άρεσε. Η απάντηση λοιπόν έχει το όνομα Sidux. Το Sidux είναι μια έκδοση του Linux η οποία έπεσε πριν μήνες στα χέρια μας και τη δοκιμάσαμε. Το καλό στο Sidux που θα βοηθήσει εκείνους που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα είναι πως δεν χρειάζεται εγκατάσταση! Υπάρχει το live CD το οποίο βάζει ο χρήστης στη συσκευή και απλά... δουλεύει!

Ναι , καλά διαβάσατε. Βάζοντας τον υπολογιστή να ξεκινήσει από το CD , φορτώνει το λειτουργικό σύστημα και μπορείτε να δουλεύετε κανονικά τρέχοντάς το από το CD. Μπορείτε να παίξετε κάποιο παιχνίδι ή να δείτε σελίδες στο Internet. Βέβαια, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσθέσετε ή να εγκαταστήσετε, αλλά είπαμε πως αυτή είναι η ουσία. Το να ψάξει ο χρήστης σιγά σιγά μόνος του και να δει πώς γίνονται τα πράγματα.

Sidux λοιπόν και... καλή αρχή! Για να πάρετε ΟΣΕΣ πληροφορίες θέλετε , μπορείτε να μπείτε στο sidux.com. Το live CD μπορείτε να το κατεβάσετε από διάφορες τοποθεσίες, όπως π.χ. αυτήν εδώ. Στην ουσία δεν είναι CD αλλά DVD. Το αρχείο που θα κατεβάσετε είναι αρχείο iso. Αυτό σημαίνει πως θα κάνετε διπλό κλικ επάνω του και θα αφήσετε το Nero να κάνει τα υπόλοιπα για σας. Αφού τελειώσει το Nero είστε έτοιμοι να "παίξετε" με το Sidux.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει και το fedora project ειναι αλλη μια εκδοση των linux. δεν χρειαζεται εγκατασταση. http://fedoraproject.org/

Δημοσίευση σχολίου